NIN

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
Odpovědět
NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: NIN

Příspěvek od NA »

To NIN
Díky, že jsi se podělil o svou kratičkou zkušenost s jednotkou Sunrise.
Hodnotit přínos filtrace síťového napětí poslechem ticha u výškového reproduktoru nebude ta správná disciplína, v žádném testu těchto zařízení jsem osobně o ničem podobném nečetl. Pokud jsi po zařazení filtrace nezaznamenal zhoršení tak je i to výborný výsledek. U přístrojů s obdobnou filtrační schopností a cenou ke zvukovému zhoršení dochází zejména pokud jsou zapojené i zesilovače. Každopádně k potlačení složek sítě které tam nemají co dělat s mou jednotkou exaktně dochází a proč jsi zlepšení neregistroval má vícero možných příčin či jejich kombinací.
Noble Audio - výroba a prodej

NIN
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NIN »

To NA
Jsem si plně vědom, že tento způsob testování není zcela vypovídající a byl v podstatě "odfláknutý". Dlouhodobější a podrobnější zkoumání by jistě ukázalo více. Nicméně když to líného rovnou nekopne, tak zůstává spokojeným s tím co má. A to se přeci počítá, když se tenhle Hifi kolotoč na čas zastaví. Všichni se chceme vyhrabat na ten svůj kopec a tam už jenom odpočívat :D .

NIN
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NIN »

Čas plyne rychleji a rychleji, vše hraje jak má a skromný posluchač by měl být spokojen a už si jen užívat skvělých nahrávek ve své sbírce a občas si zanadávat na ty méně povedené. Systém by pro nás měl hrát tak, aby byl limitován pouze kvalitou nahrávky. Bohužel u mne toto dlouho nevydrželo a dostal jsem chuť si zase udělat radost ve formě nových „hnacích motorů“ pro svoje „holky“. Chtěl jsem, aby každá z nich měla zase svého partnera, takže to musely být opět monobloky. 550ky hrály skvěle, ale měl jsem neustále pocit, že těm „holkám“ přeci jenom nestačí. Dámy se neustále tvářily, že o chlapcích sice vědí, ale dávaly to najevo s takovým povýšeneckým klidem, až s pohrdáním. Prostě se při mé běžné hlasitosti nikdy nerozvášnily jako tenkrát jejich menší sestry DC8t. Musel jsem tedy zvolit větší nabíječe. No a v poměru výkon cena zvítězili větší bratři Superchargeři 750K.
Důležitá věc ale byla ta, že zároveň přesedlám na symetriku a využiji tak obecně více prosazovaný způsob propojení komponentů. S kolegou Pytlem jsem měl domluvenou úpravu kabelů RCA na XLR a ty jsem měl připravené k odeslání. Pak jsem se ovšem ještě v myšlenkách vrátil k polskému testování mého zdroje a potřeboval si ověřit jak to s těmi XLR výstupy vlastně je. Zavolal jsem tedy prodejci panu Michalcovi do Bratislavy a ten mi ochotně během své odpolední procházky parkem osvětlil, jak se věci mají. Nebudu skrývat své překvapení, když jsem se dozvěděl, že „Není všechna symetrika co se tak tváří“. Firma Ayon navrhuje své přístroje pro preferenci módu RCA. Výstupy XLR jsou pouze doplňkem a výhodou pro ty, kteří se rozhodli přejít k výrobkům Ayon a vlastní doma z minulé sestavy nějaký oblíbený a drahý kabel, který si chtějí ponechat i v tomto spojení. A takových pseudo zapojení bude na trhu určitě více. Je fakt, že tuto filozofii míval i Audionet a dneska se se symetrikou nezaobírá ani všemi oslavovaný Sroll Rhythm. Takže akci kabel RCA na XLR jsem stopnul a smířil se s tím, že nejlepší propojení se zdrojem, který bych opravdu nerad měnil bude stávající.
Krátce ke zvuku zhruba po týdnu. Hned v prvních minutách bylo jasné, že je všechno jinak. Až jsem se trochu lekl. Holky se frekvenčně zvedly a já zkoumal co se děje. Jiné dozvuky, respektive zřetelnější. Například baskytara se zaostřila a větší rozlišení vždycky hodí nahrávku pocitově výše. Říkám si, jako by vylezlo na povrch nějaké dosud skryté středobasové pásmo. Přechody u bicích jsou nádherně čitelné a v nahrávkách s nejhlubšími basy je všechno co tam být má. Ty zesíky „vytřískaly“ z těch beden zase něco navíc. Těch dalších cca 200W pod kapotou je opravdu znát. Holky teď dýchají jak intelektuálka při orgasmu a už nemají šanci dělat jakoby nic. Takhle se „cukaly tenkrát ty osmičky. Desítky konečně dostaly to správné krmení, které je jim hodno. Myslím, že jsou už krůček od svého maxima co z nich můžu dostat (otázkou je ještě co jsem schopen slyšet já a co by se zvukem provedla na míru upravená místnost).
Když ještě přemýšlím o těch bicích, tak si zpětně uvědomuji, že je to nástroj, který je u mého poslechu stěžejní. Buben a perkuse dávají nahrávce drajv a dynamiku a to mě baví. Možná proto stále nedokážu poslechnout do konce ani tu Mou vlast nebo Oldfielda – Tubular Bells a dokonce ani referenční nahrávku Lucia, Laughlin, Meola – Friday in night San Francisco. Prostě mi tam chybí ty BICÍ!.
Tak a co dál? Až přijde čas, určitě nechám zesilovače projít omlazovací kůrou, aby si holky nestěžovaly. Přeci jenom jsou chlapci ročník 2008 a nějaká ta prohlídka jim neuškodí. Zdá se, že jeden z válců vykazuje větší brum trafa a taky při ukončení produkce (schlazování?) se občas ozve cvaknutí, které tam určitě nepatří. On si s nimi ale nějaký šikovný doktor (mám slíbený kontakt od zdejšího zkušeného člena fóra nebo se domluvím v Casea) poradí a přitom nějaké další vylepšení se nevylučuje. Zatím budu naslouchat a objevovat.
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

NIN
přečetl jsem si s chutí tvé zážitky s MF750k.
díky
(mám s nimi letité zkušenosti)
jen bych se divil, kdyby propojení po xlr nebylo prostě technicky lepším řešením. zjednodušená rada/řešení "xlr je prostě zbytečné" je častou používanou "obezličkou".
to, že ayon symetriku neřeší přeci neznamená, že by symetrika nebyla právě pro zvuk tvé sestavy výrazně lepším propojením.
nejen renown (jako prapůvodce ultimativního vylepšení těchto konců se zapojením jen po xlr) by nám uměl pregnantně technicky vysvětlil klady/zápory/důvody atd.
pokud se dáš do přestavby těchto konců ( a zdařilou pak získáš zvuk ze zcela jiné ligy), pak bych se rozhodně zaměřil na xlr propojení.
i za cenu výměny zdroje zvuku.

dovozovat nepodstatnost rozdílu v kvalitě propojení mezi xlr/cinch přeci nelze z toho, že pan sroll v integráči rhytm vstupy XLR nepoužil.
a určitě ani z toho, že ayon symetrický není a výstupy má jen "doletované z cinchů"

zda je audionet lepší po xlr nebo po cinch je též tématem na samostatnou debatu.
(majíc letitou zkušenost s různými komponenty od této bochumské firmy)
třeba já bych tvrdil, že kombajn audionet vip g2 s preampem každé jiné značky hraje po xlr určitě lépe.
(myslím tedy takové, které mají správné, symetrické zapojení)

jinak přeji skvělý poslech a.... MF750k bych jen tak na dlažbu nedával. tzv. "zvoní".
:-)

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

To co povídal pán o Ayon je realita pro většinu přístrojů osazených XLR. Obvody jsou nesymetrické a před výstupním konektorem je osazen operační zesilovač který prostě vyrobí opačnou polaritu, tedy jde o pseudosymetriku. Mnoho hifistů toto nezná a žijí ve falešných představách, že je XLR obecně lepší.
Plně symetrických konstrukcí není zas tak mnoho, až když jsou plně symetrické výstupní obvody přehrávače či převodníku a předzesilovače má smysl použít XLR propojení sestavy a může se projevit k lepšímu použití symetrických kabelů. Pokud tomu tak není ke zlepšení nedojde, a naopak většinou dokonce ke zhoršení. Některé Německé audio periodika mají u přístrojů vybavených RCA i XLR uvedené bodové hodnocení zvlášť pro obě varianty propojení.

RedBaron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od RedBaron »

Vždyť ze symetriky musí být nutně další prvek, který porovnává obě signálové větve a dělá z toho zpátky asymetriku, koneckonců výchylky měničů na konci může tvořit jen jeden signál. Přínos XLR je nejvíc znát na dlouhé vzdálenosti, kdy to je schopné po cestě nachytat leccos, ale u metrového kabelu o tom pochybuji.

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

To RedBaron
Je to zcela jinak, bylo by dobré si prostudovat jak to je z audio obvody (stačí se podívat na schémata nesymetrického a symetrického obvodu) a vyjadřovat se až když má člověk opravdu představu o realitě. Takto jen ještě více zmateš ty kteří nemají odborné znalosti aby si mohli udělat vlastní poznatky a pochopení a vycházejí jen z přečtených příspěvků.
Pokud je splněno co jsem napsal (plně symetrické obvody u zdroje a předzesilovače u takového je použit čtyřnásobný potenciometr hlasitosti, u asymetriky jen dvojnásobný) není v cestě žádný operák ani jiný prvek navíc.

LawIAR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LawIAR »

Super rozpísané! *klanimse* Sú to vysokí mackovia. :D Vyzerá to skvelo a prajem dlhočizné hodiny spokojného posluchu.
NA píše:Plně symetrických konstrukcí není zas tak mnoho, (...).
Ako sa dá zistiť, že prístroj je plne symetrický? Dá sa to pohľadom dovnútra nejako rozoznať alebo je potrebné poznať podrobne jeho stavbu? Otázka od laika, pretože je to vcelku podnetná téma.

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Mělo by tam být zhruba 2x tolik součástek. V každém kanálu se zpracovávají 2 signály, tj. původně jeden, teď ale rozdělený na dva protilehlé. Tj. celkem 4 signálové cesty.
Tady Full Balance zesik
http://www.audio-gd.com/Pro/Headphoneam ... B1AMP8.JPG
Tady je zhruba stejny ale "single ended"
http://www.audio-gd.com/Pro/Headphoneam ... 220152.JPG

Finta Full Balance je v tom, že se ty 4 signály zpracovávají po celé cestě signálu a nikde ničím nepřevádějí a až na konci zase spojí.

U "FAke" full balance se signál na výstupu a pak i na vstupu převádí z Single ended na FB anebo naopak (na vstupu do preampu). Čím víc převodů, tím hůř (protože více součástek v sign cestě)

Tady jsem to teprva pochopil.. Jinak se to dost špatně hledá po netu. Aby to bylo srozumitelně vysvětleno.
http://www.theabsolutesound.com/article ... -better-1/

NIN
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NIN »

lachim píše: pokud se dáš do přestavby těchto konců ( a zdařilou pak získáš zvuk ze zcela jiné ligy), pak bych se rozhodně zaměřil na xlr propojení.
i za cenu výměny zdroje zvuku.
Že se nestydíš mne hned takhle z fleku nahlodávat. Musím teď nějaký čas dát zase pokoj :D .

NIN
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NIN »

Taky předpokládám, že procitnutí ohledně falešné symetriky se nebude týkat jenom mě. Tak to snad pomůže i někomu dalšímu než se do něčeho pustí a já když se chci držet výrobce, tak připadá v úvahu pouze novinka Ayon CD 35.
Obrázek

NIN
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NIN »

lachim píše: .... MF750k bych jen tak na dlažbu nedával. tzv. "zvoní".
Nemám to přímo hrotama na dlažbě. Pod mističkama jsou ještě filcové podložky.

Obrázek

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

NIN
add. xlr: jsem překvapený, že ty jsi překvapený. tak to zažiješ ještě určitě další překvapení ve světě "vysokého konce".
add. nožky: soundcare superspike (pevně zašroubovat) + dubová/žulová deska. vyzkoušeno v mnoha zapojeních.

slayerss
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od slayerss »

Strašně rád čtu Tvoje vlákno, aparát máš super perfektní *palec* *palec* .

NIN
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NIN »

Jo, díky. Akorát neustále zjišťuju, že jsem stále trochu naivní. Ale mně to nevadí a od toho to fórum je, aby se nám postupně rozsvěcovalo....a bohužel někdy i zhasínalo. Hlavně je třeba ty Názory v klidu přijmout a zbytečně se tady s někým nevztekat. Vždyť stejně nikdo neví kde ta pravda vlastně vězí a mírou všech věcí je jen člověk.

Odpovědět