NIN
Re: NIN
Prosincové losování přineslo tyto kousky. Opět se téměř vše povedlo, jenom u Rainbow "Long Live Rock n Roll" jsem čekal víc. Je to původní vydání a ve srovnání s alby vydaných v sedmdesátých letech to nemá tu pravou šťávu a říz. V tomto případě vyzkouším remaster z novodobých let, který by mohl pomoci. Uvidíme.
Není za co. Mám to tady vlastně jako své paměti. Manželka tvrdí (asi právem), že myslím jen na samé kraviny a už se mi toho do hlavy moc dalšího nevejde. Tak si tu další "kravinu" tady radši poznamenám.
. A pokud to ještě zajímá někoho dalšího, tak je to fajn
.

NIN,
Jak píšeš ohledně Rainbow " Long Live Rock'n' Roll" máš naprostou pravdu v tom, že zvuk původního vydání nemá říz a je nezáživný
Porovnal jsem cd německé vydání z roku 89(Polydor 825090-2), cd remaster z roku 99(Polydor 547 090-2) a LP z roku 78 vydanou v Německu (Polydor 2391 335).
CD vydání z roku89 hraje vůči LP méně nahlas, což se moc nestává, obyčejně původní cd verze hraje stejně nahlas jako LP, spíše ale víc nahlas.
Je ale pravda, že pár takových titulů vlastním ( Loverboy " Loverboy" Foreigner "4"...)
Basů je též méně než na LP, takže se reprodukce zdá méně plastická.
Remaster z roku 99 těmito neduhy netrpí, dobře se poslouchá, k LP desce má rozhodně blíže než vydání z roku 89.Myslím, že by tvoje očekávání splnil dokonale.
Máš li zájem, mohu Ti toto vydání opatřit ve stavu zapečetěné za 125 Kč +
poštovné.
Přeji mnoho krásných titulů a hodně spokojených chvil u jejich poslechů.
Jak píšeš ohledně Rainbow " Long Live Rock'n' Roll" máš naprostou pravdu v tom, že zvuk původního vydání nemá říz a je nezáživný
Porovnal jsem cd německé vydání z roku 89(Polydor 825090-2), cd remaster z roku 99(Polydor 547 090-2) a LP z roku 78 vydanou v Německu (Polydor 2391 335).
CD vydání z roku89 hraje vůči LP méně nahlas, což se moc nestává, obyčejně původní cd verze hraje stejně nahlas jako LP, spíše ale víc nahlas.
Je ale pravda, že pár takových titulů vlastním ( Loverboy " Loverboy" Foreigner "4"...)
Basů je též méně než na LP, takže se reprodukce zdá méně plastická.
Remaster z roku 99 těmito neduhy netrpí, dobře se poslouchá, k LP desce má rozhodně blíže než vydání z roku 89.Myslím, že by tvoje očekávání splnil dokonale.
Máš li zájem, mohu Ti toto vydání opatřit ve stavu zapečetěné za 125 Kč +
poštovné.
Přeji mnoho krásných titulů a hodně spokojených chvil u jejich poslechů.
Dasta,
díky za nabídku. Mělo by to být dle EAN toto: http://www.musicrecords.cz/catalogue/hu ... l-(29341)/
Tam nakupuji bez pošty, takže by to vyšlo nastejno.
díky za nabídku. Mělo by to být dle EAN toto: http://www.musicrecords.cz/catalogue/hu ... l-(29341)/
Tam nakupuji bez pošty, takže by to vyšlo nastejno.
Lednová nadílka.
Fields of the Nephilim se nikdy nevyznačovali dobrým zvukem. Alespoň neznám žádné jejich album, které by zarytý audiofil zkousnul. Ovšem je třeba říct, že tato zahuhlaná temnota (album Fallen nahoře) s občasnými pazvuky je poznávacím znamením Carl McCoye a jeho kumpánů. Fields s průzračným, čistým a dynamickým zvukem už nebudou Fields.
Naopak od funksoulových Sly & the Family Stone a konkrétně albumu "There´s a Riot Goin´On" bych čekal jinou kávu. Tento styl nabízí spoustu možností jak posluchači ze slušným aparátem navodit tu správnou atmosféru. Bohužel zvuková nuda bez jiskry (i naděje) toto spíše průměrné album úplně zabilo.
Zvukové možnosti svého stylu tady využili např. David Gilmour "Rattle that Lock" či Druhá tráva s Pavlínou Jíšovou.
Fields of the Nephilim se nikdy nevyznačovali dobrým zvukem. Alespoň neznám žádné jejich album, které by zarytý audiofil zkousnul. Ovšem je třeba říct, že tato zahuhlaná temnota (album Fallen nahoře) s občasnými pazvuky je poznávacím znamením Carl McCoye a jeho kumpánů. Fields s průzračným, čistým a dynamickým zvukem už nebudou Fields.
Naopak od funksoulových Sly & the Family Stone a konkrétně albumu "There´s a Riot Goin´On" bych čekal jinou kávu. Tento styl nabízí spoustu možností jak posluchači ze slušným aparátem navodit tu správnou atmosféru. Bohužel zvuková nuda bez jiskry (i naděje) toto spíše průměrné album úplně zabilo.

- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
ty jsi ale hracicka 

Březen byl časově velice slabý na poslech. Žádné velké zvukové zklamání se ale nekonalo. Naopak jsem si vlastně poprvé užil nahrávku Triptykon "Melana Chasmata". Před úpravou konců jsem býval po chvíli poslechu nepozorný, protože se mi nástroje motaly do sebe a nestíhal jsem ten celý výtvor Tom G. Warriora sledovat. Tentokrát jsem si to ale vychutnal dopodrobna od začátku do konce a se skladbou "Aurorae" jsem na chvíli odlítnul do kosmu.
Seznam:
Motley Crue - Theatre Of Pain
Billy Cobham - Crosswinds
W.A.S.P. - The Neon God - The Rise
Alice Of Chains - Jar Of Flies
Patti Smith - Gone Again
Bruce Dickinson - Balls Of Picasso
Death - The Sound Of Perseverance
Triptykon - Melana Chasmata
Kosheen - Damage
Dir En Grey - Uroboros
Kritická situace - Kritická situace
Dream Theater - Black Clouds & Silver Linings
Midnight Oil - Diesel And Dust
Traffic - Shoot Out At The Fantasy Factory
Seznam:
Motley Crue - Theatre Of Pain
Billy Cobham - Crosswinds
W.A.S.P. - The Neon God - The Rise
Alice Of Chains - Jar Of Flies
Patti Smith - Gone Again
Bruce Dickinson - Balls Of Picasso
Death - The Sound Of Perseverance
Triptykon - Melana Chasmata
Kosheen - Damage
Dir En Grey - Uroboros
Kritická situace - Kritická situace
Dream Theater - Black Clouds & Silver Linings
Midnight Oil - Diesel And Dust
Traffic - Shoot Out At The Fantasy Factory
DUBEN:
Atrocity - Werk 80
Metal For Muthas - Volume I
Lucie - In The Sky
Danzig - Lucifuge
Saxon - Wheels Of Steel
Def Leppard - On Through The Night
Blaze - Silicon Messiah
Anthrax - Sound Of White Noise
Marilyn Manson - The High End Of Low
Billy Idol - The Very Best Of
Duran Duran - Arena - mix skladeb většinou z turné z nudným zvukem bez šťávy. Kdyby tu nebyla studiová "Wild Boys" tak je tahle nahrávka celkem zbytečná
Porcupine Tree - The Sky Moves Sideways
Iron Maiden - The Number Of The Beast - japonské vydání a vynikající zvuk
AC/DC - The Razor´s Edge - vydání ATCO - sice už master, ale neškodící.
Echoboy - Giraffe
Peter Gabriel - Plays Live
Death - Symbolic
Black Sabbath - Heaven And Hell
Skin - Fleshwounds
Nine Inch Nails - Hesitation Marks
Annie Lennox - Diva
Atrocity - Werk 80
Metal For Muthas - Volume I
Lucie - In The Sky
Danzig - Lucifuge
Saxon - Wheels Of Steel
Def Leppard - On Through The Night
Blaze - Silicon Messiah
Anthrax - Sound Of White Noise
Marilyn Manson - The High End Of Low
Billy Idol - The Very Best Of
Duran Duran - Arena - mix skladeb většinou z turné z nudným zvukem bez šťávy. Kdyby tu nebyla studiová "Wild Boys" tak je tahle nahrávka celkem zbytečná

Porcupine Tree - The Sky Moves Sideways
Iron Maiden - The Number Of The Beast - japonské vydání a vynikající zvuk

AC/DC - The Razor´s Edge - vydání ATCO - sice už master, ale neškodící.
Echoboy - Giraffe
Peter Gabriel - Plays Live
Death - Symbolic
Black Sabbath - Heaven And Hell
Skin - Fleshwounds
Nine Inch Nails - Hesitation Marks
Annie Lennox - Diva
Fantastika, kde sa to dá kúpiť ?
Tak Diamonda už koupíš jen na Ebay.com za draho. Jsou to všechno limitky a v tomto případě se jedná o 1777 kusů pro celý svět a do Čech se vůbec nedostal. Barrett je spolu s dalšími tady https://www.svetkomiksu.cz/?sekce=kateg ... nucklebonz. Ten má 3000 kopií a to je u těchto miniatur maximální počet.
Vďaka.