NIN

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
Odpovědět
Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: NIN

Příspěvek od Prospero »

Pokud by se sehnanim “doma” mely byt potize, zkus to treba tadady:

http://classic-tubeshop-kunisch.de/shop ... D110141%26

(http://classic-tubeshop-kunisch.de/)

;)

timcs
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od timcs »

NIN píše:Dík za reakci a pochvalu. Taky doufám, že to nebude nic horšího. Akorát tyhle Sovteky 6H30PI se docela špatně u nás shání a jiné (Harmonix atd) zatím zkoušet nechci, jelikož jsem si ještě pořádně neužil tyhle stávájící od výrobce. Zkonzultuju to ještě s pánem z Niselu Bratislava. Odtud přehrávač pochází.
V Niseli by mali bez problémov vedieť zabezpečiť náhradu elektrónok. Ja som objednával od nich Electro-harmonix 6H30PI gold.

NIN
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NIN »

timcs píše:V Niseli by mali bez problémov vedieť zabezpečiť náhradu elektrónok. Ja som objednával od nich Electro-harmonix 6H30PI gold.
OK. Jelikož si také vlastník Ayonu, měnil sis je sám? Ptam se když na to přijde, aby mě pak něco nepřekvapilo.
Pak bych měl ještě na tebe dotaz. Všiml jsem si, že ta moje mašina neumí správně čas skladby mezi 10 a 11 minutami v režimu odečítání. Poslouchám s nastaveným displejem kde se mi skladba odečítá do nuly. Když je skladba delší než 10 minut, tak se objeví jen 0 a vteřiny. Příklad : místo - 10:55 tak ukazuje - 0:55. Když dojde na devítku nebo je 11 minut a více, tak je vše OK. V režimu základním (bez odečítání) je vše OK. Zajímá mě, jestli to je nějaká výrobní chyba u všech modelů nebo jen u 2s. Je to kravina, ale vrtá mi to hlavou. :roll:

timcs
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od timcs »

NIN píše:
timcs píše:V Niseli by mali bez problémov vedieť zabezpečiť náhradu elektrónok. Ja som objednával od nich Electro-harmonix 6H30PI gold.
OK. Jelikož si také vlastník Ayonu, měnil sis je sám? Ptam se když na to přijde, aby mě pak něco nepřekvapilo.
Pak bych měl ještě na tebe dotaz. Všiml jsem si, že ta moje mašina neumí správně čas skladby mezi 10 a 11 minutami v režimu odečítání. Poslouchám s nastaveným displejem kde se mi skladba odečítá do nuly. Když je skladba delší než 10 minut, tak se objeví jen 0 a vteřiny. Příklad : místo - 10:55 tak ukazuje - 0:55. Když dojde na devítku nebo je 11 minut a více, tak je vše OK. V režimu základním (bez odečítání) je vše OK. Zajímá mě, jestli to je nějaká výrobní chyba u všech modelů nebo jen u 2s. Je to kravina, ale vrtá mi to hlavou. :roll:
Elektrónky mi zaslal p.Michalec poštou, menil som ich sám, nie je to zložité. S tým časom som to zatiaľ nezbadal, veď aj tých skladieb nad 10min je pomenej. Som zvedavý, ale ja mám len 3 spôsoby počítania, od 0 do celkového času tracku, odpočítavanie od celkového času tracku a odpočítavanie od celkového času CD. Zajtra sa na to mrknem a dám vedieť.

timcs
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od timcs »

Tak som sa na to dnes pozrel. Počúval som 14-20min skladby, ale ani pri jednom z troch nastavení počítania času som nič nezaregistroval, počítadlo fungovalo bez problému. Tak to budeš asi musieť riešiť s Niselom.

NIN
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NIN »

OK. Díky za info. Mám to nějaký "speciální" výrobek. :D

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

Rika se tomu take "Pondelni serie..." :lol:

NIN
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NIN »

Jo, to jsem slyšel hlavně u aut. Páteční výrobky taky nejsou vyhledávané. To se zase pracující těší na víkend a jsou také nepozorní. Holt středeční Ayony a spol se asi jen tak z druhé ruky neprodávají. :D No což, tak si to nějak doladíme.

TAB
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TAB »

Ahoj, gratuluji k super mašince a k lampovému zvuku. Měl jsem ho na stole a je opravdu dobrý. Ta předzesilovací část je udělaná dobře a z hodně dobrých součástek.
Nejsem příznivcem lamp v cd, protože k dobrému preampu z elektronek je potřeba místo at už jde o jakoukoliv konstrukci. Nicméně tady to funguje skvěle. Pro některé kdo by chtěl něco podobného tak určitě nákupem shanlingu, vincentu nedosáhnete tak dobrého zvuku to jsou jen náhražky které mají s lampou společný jen ten svit.

Do Ayonu můžeš dát pouze ruské elektronky 6N30 nebo 6N6 obě jsou to skvělé velice lineární lampy s moc dobrým zvukem. Já je používám ve svém OTL... ;)

NIN
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NIN »

TAB díky. Taky jsem přemýšlel jaké vlastně typy elektronek můžu použít. Takže jestli jsem to dobře pochopil tak mám na výběr ty, které jsou v mašině a pak jen Harmonix (6N6) co má kolega timcs (viz výše). Ty mají prý měkčí zvuk. Větší část mého srdce bije pro rock, takže zatím zůstanu u Sovteku. Ale v rámci experimentování na ně určitě časem dojde :D . Akorát na lampy není takový spoleh jako na přístroje samotné (záruky jsou většinou jen jeden rok). Já sám jsem počítal s výměnou tak kolem roku 2019 (dle doporučení výrobce) a oni se zřejmě ozývají už teď. Mně samotnému se taky zdá ta doba ohřevu ("WARM UP" ukazuje display) krátká - asi tak do půl minuty. Klidně bych počkal i déle, kdyby mi to přístroj nařizoval a vůbec bych se nedivil. Takhle si musím odpočítat minimálně minutu navíc než to pustím a zvuk je čistý. Nevím jak tahle situace pokračuje dál. Zvukově to hraje po zahřátí stejně dobře (alespoň se mi to tak jeví), ale doba zahřívání se zřejmě bude prodlužovat ? Nemáš k tomu nějakej odbornější postřeh? Je chyba v jedné elektronce nebo se musí měnit všechny? Nebo není třeba měnit a čekat, až mě nasere ta délka ohřevu? Já je klidně vyměním, ale tahle situace se může opakovat a nic jsem tim v podstatě nezískal. Nebo je všechno úplně jinak ? :?

NIN
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NIN »

V posledním příspěvku jsem sice oslovil TAB, ale samozřejmě budu rád za vyjádření se kohokoli, kdo s elektronkami má zkušenosti. Mé otazníky jsou směrovány na všechny bratry a sestry tohoto společenství. :D

TAB
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TAB »

Ahoj,

neměl jsem moc času. Tak možností je určitě víc než jen Harmonix a Sovtek ještě je tuším min. jedna ruská firma která je vyráběla. Já když stavím preamp tak nastavuji čas na sepnutí relátka kolem 1min. Ono už z podstaty trvá než se všechny kondenzátory nabijí a veškerá napětí se stabilizují. Do té doby v případě absence relátek se může na výstupu objevit různá napětí a můžeš doslova ten proces slyšet i v reproduktorech což chápu, že to je to co ted slyšíš a, že ti to nedělá dobře :) To nabíhání je jak u nové tak i staré elektronky. Ovšem u hodně jetých lamp může různé praskání přestat po delší době a nebo taky vůbec.

Kdyby jsi byl můj soused půjčil bych ti pár 6N6 na vyzkoušení :D

NIN
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NIN »

Dík za nabídku TAB. Od mých sousedů si mohu půjčit na vyzkoušení leda traktor :D
Sice jsem psal v úvodu svého vlákna, že lampy nebudu nic pro mne, tak v tomto případě mě jejich decentní zastoupení v řetězci těší. Jenom asi vyžadují trochu větší trpělivost a žádnej spěch ;)

NIN
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NIN »

Jen pro zajímavost uvádím přístroje, se kterými jsem prožil velkou část svého života. Udělal jsem na své cestě hodně audiochyb, ale jinak to asi nejde. Předpokládám, že další omyly a přešlapy v hledání zvukové neexistující dokonalosti mě ještě čekají. Určitě mnoho z přítomných na tom byli a jsou podobně.

Gramo se zesilovačem NZC 431
Obrázek
Bedny Tesla ARS 1054 nebo 1058?
Obrázek
Toshiba - Tuzex
Obrázek
JVC XL-V311
Obrázek
Sony F110
Obrázek
Kenwood KA 1030 (původně jsem chtěl ekvalizér Technics, ale neměli ho, tak jsem si dovezl silnější zesilovač
Obrázek
Denon DRM 740
Obrázek
Sony X202ES
Obrázek
NAD 306 (Kenwood dostal strašnou nakládačku)
Obrázek
Jamo BX 200 - bedny s obrovským spodkem
Obrázek
NAD 501 - ošklivka, která poslala 202jku do kytek
Obrázek
NAD 502 - s dálkou
Obrázek
Audioquest Topaz
Obrázek
NAD 114
Obrázek
NAD 214 - nejdřív jeden a posléze druhý
ObrázekObrázek
DALI 850
Obrázek
Harman Kardon HD 7400
Obrázek
DPA 383 - Dudkovy první 2 monobloky s výrobním číslem 0001 a 0002 (možná, že je někdo z přítomných ještě vlastní)
ObrázekObrázek
Arcam Alpha 7 nahradil Harmana, který měl neopravitelnou vadu v převodníku
Obrázek
NAD 116 - s dálkou
Obrázek
Mackie HR 824 - předčili množsvím detailů předchůdce Dali
Obrázek
Audiolab 8200 CDQ
Obrázek

NIN
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NIN »

Tak jsem si vzpoměl, že mi vypadl z paměti ještě tento přístroj, který mi dělal společnost.
NAD 512
Obrázek

Odpovědět