Panzer

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
exaudio
Kontaktovat uživatele:

Re: Panzer

Příspěvek od exaudio »

O úpravě akustiky pouvažuj. Místnost je veliká, vysoká a mohlo by to tam hrát moc pěkně, jednou ...

Panzer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Panzer »

Samozrejme, to neni vec uvazovani, to je planovany dalsi krok; jen - pokud jsem Floyda Toolea pochopil spravne - typicke samotne mereni RT mistnosti ma malou vypovidaci hodnotu a je treba merit konkretni repro, umistene konrektnim zpousobem, v konkretnim poslechovem miste - a nejdulezitejsi je direktivita a mimo-osova charakteristika repro, a kriticka je odrazova, difusni a absorpcni charakteristika materialu v mistech prvnich odrazu... takze ted uz konkretno mam, a je mozne pokracovat :-)

exaudio
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od exaudio »

No nazdar.
Nezapomeň na vlhkost, teplotu a tlak vzduchu, nadmořskou výšku .... :D

Panzer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Panzer »

:-) no, ono to opravdu efekt ma (u techto rozmeru ale zanedbatelny) - rychlost zvuku a absorbce se meni v zavislosti na teplote, vlhkosti a tlaku - ale pri ozvucovani velkych prostor (haly, stadiony) s tim nekteri regulerne pocitaji... viz. napr graf:

Obrázek

z JBL Sound Sytem Design Reference Manual...

exaudio
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od exaudio »

Však si můžeš udržovat teplotu i vlhkost na fixní hodnotě a budeš to mít ťip ťop.

tujatuja
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tujatuja »

Panzer - jdeš na to příliš racionálně a zapomínáš, že hifi se nachází spíše v říši esoteriky než vědy :lol:

Panzer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Panzer »

Ale ani ne... ono je to opravdu slyset (i doma, i kdyz vyrazne mene, ale nehodlam promenit domov v klimatizovanou kostku jen kvuli drobnym rozdilum - je pro me dulezitejsi citit rytmus prirody (a mit otevrene okno) nez "chara jako z praku" - ve studiu je to ale samozrejme jinak) - a na velkych plochach (nebo v halach, kde vam to behem koncertu klidne vylitne na x nasobek puvodnich hodnot) je s tim vazne potreba pocitat - a je to sakra slyset - tohle jsou jen pomucky, jak se na to pripravit predem v presetech a nemuset to lovit podle ucha az pri akci :-) A pri nahravani - verte mi, opravdu NECHCETE, aby vsichni museli ladit ob deset minut jen proto, ze zadychaji mistnost, nebo venku zacne prset - to drevo pracuje jak vztekle :-)

Panzer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Panzer »

Jeste k akustice - ona uz to uplne holomistnost neni, takze uz ted to hraje docela dobre - toto je pohled z mista nekde pred levym reprakem (levym z mista poslechu). Vsimnete si pruchodu do predni a zadni chodby, rafinovane vyuzitych jako basove pasti (dvere jsou posuvne, takze lze ladit i frekvenci) ;-)

Obrázek

a jedna z nasich dvou audiofilnich selem (slouzich tez jako mobilni absorber):

Obrázek

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od drfish »

No úplně to vidím, jak se tam člověk vyvalí a něco si pustí. Super *2thumbsup*

Jazzik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jazzik »

Gratuluji mimo jiné k pořádnému racku!
Kvalitní rack má neskutečný vliv na výsledný zvuk!
Vždy se musím pousmát,když vidím kvalitní komponenty na skleněných policích.Lidé netuší,o co přicházejí.

bartoli
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bartoli »

ten gramofon je nadherny a ta knihovna taky...a vlastne i AR ma neco do sebe...kocour je spokojeny, fakt pekny...az se mistnost zabydli tak to bude jeste lepsi, pekny *thumbs up*

Panzer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Panzer »

Diky vsem :-) Pokud by nekdo mel zajem o kontakt na cloveka, ktery navrhoval a delal rack (je to architekt, ktery nam delal projekt domu, ale rad si hraje :-), poslete mi SZ.

Jeste bych chtel zminit jeden zajimavy stroj, ktery jsem mel moznost nejakou dobu poslouchat behem "hledaci" faze - Hegel H300. Vazne hodne, hodne dobre, a na pomer cena/vykon spicka - jen mi proste nesedel design (ale to je navysost individualni, ja jsem proste konzerva :-)

Odpovědět