Panzer
Re: Panzer
O úpravě akustiky pouvažuj. Místnost je veliká, vysoká a mohlo by to tam hrát moc pěkně, jednou ...
Samozrejme, to neni vec uvazovani, to je planovany dalsi krok; jen - pokud jsem Floyda Toolea pochopil spravne - typicke samotne mereni RT mistnosti ma malou vypovidaci hodnotu a je treba merit konkretni repro, umistene konrektnim zpousobem, v konkretnim poslechovem miste - a nejdulezitejsi je direktivita a mimo-osova charakteristika repro, a kriticka je odrazova, difusni a absorpcni charakteristika materialu v mistech prvnich odrazu... takze ted uz konkretno mam, a je mozne pokracovat 

No nazdar.
Nezapomeň na vlhkost, teplotu a tlak vzduchu, nadmořskou výšku ....
Nezapomeň na vlhkost, teplotu a tlak vzduchu, nadmořskou výšku ....

z JBL Sound Sytem Design Reference Manual...
Však si můžeš udržovat teplotu i vlhkost na fixní hodnotě a budeš to mít ťip ťop.
Panzer - jdeš na to příliš racionálně a zapomínáš, že hifi se nachází spíše v říši esoteriky než vědy 

Ale ani ne... ono je to opravdu slyset (i doma, i kdyz vyrazne mene, ale nehodlam promenit domov v klimatizovanou kostku jen kvuli drobnym rozdilum - je pro me dulezitejsi citit rytmus prirody (a mit otevrene okno) nez "chara jako z praku" - ve studiu je to ale samozrejme jinak) - a na velkych plochach (nebo v halach, kde vam to behem koncertu klidne vylitne na x nasobek puvodnich hodnot) je s tim vazne potreba pocitat - a je to sakra slyset - tohle jsou jen pomucky, jak se na to pripravit predem v presetech a nemuset to lovit podle ucha az pri akci
A pri nahravani - verte mi, opravdu NECHCETE, aby vsichni museli ladit ob deset minut jen proto, ze zadychaji mistnost, nebo venku zacne prset - to drevo pracuje jak vztekle 

Jeste k akustice - ona uz to uplne holomistnost neni, takze uz ted to hraje docela dobre - toto je pohled z mista nekde pred levym reprakem (levym z mista poslechu). Vsimnete si pruchodu do predni a zadni chodby, rafinovane vyuzitych jako basove pasti (dvere jsou posuvne, takze lze ladit i frekvenci) 

a jedna z nasich dvou audiofilnich selem (slouzich tez jako mobilni absorber):

a jedna z nasich dvou audiofilnich selem (slouzich tez jako mobilni absorber):
No úplně to vidím, jak se tam člověk vyvalí a něco si pustí. Super 

Gratuluji mimo jiné k pořádnému racku!
Kvalitní rack má neskutečný vliv na výsledný zvuk!
Vždy se musím pousmát,když vidím kvalitní komponenty na skleněných policích.Lidé netuší,o co přicházejí.
Kvalitní rack má neskutečný vliv na výsledný zvuk!
Vždy se musím pousmát,když vidím kvalitní komponenty na skleněných policích.Lidé netuší,o co přicházejí.
ten gramofon je nadherny a ta knihovna taky...a vlastne i AR ma neco do sebe...kocour je spokojeny, fakt pekny...az se mistnost zabydli tak to bude jeste lepsi, pekny 

Diky vsem :-) Pokud by nekdo mel zajem o kontakt na cloveka, ktery navrhoval a delal rack (je to architekt, ktery nam delal projekt domu, ale rad si hraje :-), poslete mi SZ.
Jeste bych chtel zminit jeden zajimavy stroj, ktery jsem mel moznost nejakou dobu poslouchat behem "hledaci" faze - Hegel H300. Vazne hodne, hodne dobre, a na pomer cena/vykon spicka - jen mi proste nesedel design (ale to je navysost individualni, ja jsem proste konzerva :-)
Jeste bych chtel zminit jeden zajimavy stroj, ktery jsem mel moznost nejakou dobu poslouchat behem "hledaci" faze - Hegel H300. Vazne hodne, hodne dobre, a na pomer cena/vykon spicka - jen mi proste nesedel design (ale to je navysost individualni, ja jsem proste konzerva :-)