Patmann

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
Petr 5
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Patmann

Příspěvek od Petr 5 »

Ahoj Patriku , vítám Tě do rodiny početných hifistů na moravě.

Tímto krokem asi startuješ do dalších úvah o upgraidech , protože Tvé repro Ti začnou ukazovat , kde tlačí bota.Přeji dlouhodobou spokojenost a pohodu při poslechu *thumbs up*

S pozdravem Petr.
Amarock Studio | Naim Studio

Patmann
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Patmann »

To Petr5:
Jojo,díky :-) ,bota tu tlačí asi všechny,mě určitě dost,chce to čas,pilně pracovat,ať můžu experimentovat.

*offtopic* PS: Nejdeš náhodou do Kopru příští pátek na ples? Budu tam i s Goršanama-bysme mohli pokecat 8-)

Petr 5
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Petr 5 »

*offtopic* Patriku , rád bych přijel do staré party to mě věř, jen momentálně vstávám z mrtvých , skolila mě nějaká viroza a pojídám antibiotika , takže budu hezky doma.

Ale až budeš mít zase cestu do Kopru , dej mě vědět , můžem zajít na pivko a nebo se stavíš ke mně na poslech , čemu dáš přednost? :mrgreen:
Amarock Studio | Naim Studio

Patmann
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Patmann »

Stihnem oboje *thumbs up* . Přeju Ti brzké uzdravení.

Patmann
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Patmann »

Jak už jsem psal nedávno v jiném vláknu pořídil jsem si gramofon Pro-Ject 2Xperience s MC přenoskou Ortofon Samba,CD(NAD C540) mě od té doby přestalo bavit poslouchat-kéž bych měl alespoň polovinu hudby na LP,kterou mám na CD,holt budu muset šetřit a shánět,to je ale už ta příjemnější stránka věci,tedy alespoň pro mne,z každé desky co teď donesu domů mám velkou radost :) .
Za dnešní den musím moc poděkovat Efičákovi za jeho milou návštěvu a tím pádem fajn strávené celé dopoledne poslechem a dalším doseřizováním-konečný výsledek je další posun k lepšímu(kolik těch dek ještě padne 8-) ).

Patmann
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Patmann »

Ještě něco o mém novém phono předzesilovači.
Díky Tomovi,který byl tak hodný a v situaci,kdy mi odešel můj předzesilovač Grundig XV7500,který obsahoval docela dost dobré phono MM i regulovatelné MC a já neměl na čem hrát,pro mne uvolnil jeden ze svých velmi dobrých preampů a to Polský CS BLUE PLUS ( http://prasal.pl/Crystal-Sound-w-sieci.php ) ,je to velmi variabilní phono(MM/MC ( 17pF - 750pF) změna po 50pF, 100R, 300R, 1k, 47k,MM 40dB,MM/MC 50dB,MC 60dB,MC 65dB).
Můžu říct ze začátku jsem poznal změnu v lepším prokreslení výšek,zpevnění basů,po té,co jsem s Efičákem vše ještě poladil ukázal se CS BLUE ve svém pravém světle,nádhera,vše velmi čisté,má to prostor,pro mě až neuvěřitelné jak může gramofon hrát *thumbs up* .
Bohužel nemám moc zkušeností s jinými předzesilovači tak se nemůžu rozepisovat o srovnávání s jinými preampy,Tom nebo Efičák,oba jej velmi dobře znají,tak by mohli napsat nějaké to srovnání ;) .
Mám radost,že můžu být jeho nový majitel. Ještě jednou díky Tome :)

Patmann
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Patmann »

Včera jsem si dovezl domů svůj CD přehrávač (NAD C540),
který jsem si nechal poupravit.
Jsou tam vyměněny filtrační kondenzátory a na výstupu vyměněny operáky za OPA2134.
Pokud mě teda sluch a mysl neklame,zdá se mi to celé pevnější(nerozplizlé),lokalizace nástrojů i zpěvu přesnější,detailnější,líbí se mi to,pokud někdo máte neupravenou C540 doma a nebydlíte daleko,budu rád za přímé srovnání.

Patmann
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Patmann »

Obrázek

no,sice nevím,jestli půjde obrázek vidět,ale nevadí,chci jen napsat,že jsem od doby NADu postoupil zase něco dále a to díky lidem z tohoto fora,kterýmžto tímto patří mé velké díky.
Jdu cestou starých strojů,které jsou dle mne zvukově na vysoké úrovni a dají se pořídit dost levně,koncový zesilovač ONKYO Model 624,o kterém tady psal již Dadaft a Efičák,je z roku 1969(sehnal ho pro mne kilogram,který má na zvuk opravdu čuch :-) ),sám jsem nevěřil,že tak starý zesilovač může hrát a hraje a to velmi dobře,Luxman C-02 nemám jen jako předzesilovač pro MC přenosku,ale využívám jej i pro předzesílení Onkya,můžu říct,že jako phono i jako samotný předzesilovač zvukově velmi dobrý,no a nakonec Teac CD3,docela levný CD player,který umí,Efičák mi říkal když byl naposledy u mne,že mám konečně pokoj plný hudby,je to pro mě pocta,slyšet to od něj. Díky Efičáku :)

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Ten zesilovač je neuvěřitelný. Nevsadil bych na něj a na e-bay, bych o něj ani nezavadil.
2 x 20 W z r. 1969? A přece je tak analogový, čistý a zábavný. Luxman je jasný, znám jej a ani s Wilson Audio nebyl špatný, step up trafa utáhly i Ortofon Jubilee. *thumbs up*
Výborné.

A když to Kilogram osadil starým strojem CD Teac, o zdařilé výstupní analogové obvodařině, nastala markantní záplava hudbou, o níž se mi ani nezdálo.
A ve srovnání s Nadí šedou detailní silařinou mě to začalo bavit. Mé sýčkování o nevhodné akustice vzalo za své. I ty třípásmové Mission dostal křídla.
Teac, zaplnilo beze zbytku pokoj, reálným zvukem hudby.
Patmann mi půjčil výborný živák, ale doma u mne, už to tak skvělé nebylo ...

Levné a krásné. Bravo kilogram !

Patmann
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Patmann »

Kilogram a Efičák forever *2thumbsup* ,jo chlapi,mám z toho radost a až budu mít tu žulu pod gramofonem,rád vás zase uvidím *thumbs up*

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

koukám, žes dal dohromady opravdu vytříbenou audiofilskou sestavu. blahopřeju.

Patmann
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Patmann »

Od dob nedávno minulych se u mne udalo dost zmen,prestehoval jsem se do Stramberku,kde prestavuji dum(snad se vse povede i s akustickeho hlediska) ,v sestave jsem vymenil koncovy zesilovac(Onkyo hraje paradne i v porovnani s novym,ale budu mit o dost vetsi mistnost),takze jsem k C-02 pridal Luxman M-02,zmenil jsem taky repro,po doporuceni Petra5,jsem se zameril na znacku Spendor a jsem velmi spokojeny, Spendor S8e jsou velmi vyrovnane a clovek je z radosti posloucha i cely den :-). Ted me ceka uprava akustiky mistnosti,mam pro to vyhrazene nejake prostredky,jen nevim,na koho se tak narychlo obratit,pokoj se bude delat behem tohoto mesice,google prolezly skrz naskrz,ale nic moc,doufam,ze brzy objevim cloveka ci firmu,ktera mi pomuze s navrhem.

bohus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bohus »

patman :
to může být hodně zajímavé,
postni foto až to bude hotové *thumbs up*

Patmann
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Patmann »

Tak už nějakou dobu žiju v (dle možností) "akusticky upraveném" obývacím pokoji,zvolil jsem pro zatlumení místnosti akustické panely Obifon,
firma Obifon mi laskavě vyšla vstříct ve všem co jsem si vymyslel,vypočítali mi kolik čeho kde,já jsem trochu upravil rozměry,na panelech za repro jsem si vybral barvu...,no a pak mi trvalo asi tři měsíce,než jsem měl čas to všechno nainstalovat :-).
Změna oproti "prázdné" místnosti je opravdu příjemná,dozvuky zmizely,basy nikde nehučí,mám za poslechovým místem jídelní kout,kde jsem umístil bass trapy,poslech je nyní opravdu někde jinde,poprosil jsem Daviduse,ať mi sem upne nějaké moje foto,mi to nějak nejde,tak by se tu měly brzy objevit...

Edit by Davidus: Přidány fotky.

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Děkuji za aktuální foto. Byl sem na dokončení zvědavý Páťo.
Vypadá to moc dobře.

Odpovědět