Patrik

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
patrik
Kontaktovat uživatele:

Re: Patrik

Příspěvek od patrik »

Honil jsem je po pokoji jak nadmutou kozu, a tech 56kilo / koza se fakt dost tezko taha, mel jsem je dal od sten, mel jsem je u kratsi steny, mel jsem je vsude mozne, a umisteni tak, jak jsou ted (hrajou krizem do zaclon na delsi stene mistnosti, s prusecikem kousek za mou hlavou) je zvuk zdaleka nejlepsi. Proste v mistnosti 5,5 x 3,5, kde zijou lide, ktera ma dvere a okna, nenadelas nic. Idealy jsou skvely, ale kdo znas ma stometrovou poslechovku sam pro rakve. Jeden stastlivec ze sta?

vlado222

Příspěvek od vlado222 »

Jasné rozumiem. Každému čo jeho jest. :)
Pod pojmom kvalitný zvuk si zrejme predstavuje každý niečo iné.
Niekto má rád keď mu búdky hrajú 3D, tak že sa akoby fyzicky stratia a hrá len hudba. Potrebuje aj predozadný priestor a niekto nie.

patrik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od patrik »

Naprosto souhlasim - a presne to se u mne, (v pripade kvalitni nahravky) deje - rakve zmizi a a je jen hudba.
(vzdy mne dostane, kdyz slysim, ze hudba hraje i z vetsi dalky, nez jsou repro - ta hloubka je uzasna, a stale to na mne pusobi trochu "divne", vzdyt mozek mi stale rika, ze "voe, vychazi to z ty placky u zdi" ale usi slysi neco jineho :)) Je to zabavne, ta kolize rozumu a smyslu :)

jirotel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirotel »

Ony ty kabely by asi byli slyšet, když bys je podle mého vyměnil všchny...
Myslím si, že třeba slušnej základ je třebas Oehlbach a daj se sehnat za rozum....
Nicméně si myslím, že bude asi jako skoro u každého problém v akustice.... :-)) *palec*

Jinak za ty rotely *thumbs up* *thumbs up* *thumbs up* *thumbs up* snad to u mě za pár let bude vypadat stejně :-) hraje to parádně...

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

lechos píše:...kupovat dráty za stokoruny/m je pěkně uhozený, prostý marketing a válcování zákazníka. Kdo slyší rozdíl mezi zvonkovou dvojlinkou a drahým repro kabelem (samozřejmě, pokud nemá délku 20 m)
je buď génius s absolutním sluchem nebo movitý snob který si namlouvá.
Lechosi, jdi uz se, prosim, s temi tvymi negativnimi prispevky „nechat vycpat“. Podle tebe je vsechno, na co ty nemas, proste jen marketing a oblbovani zakaznika, vsichni výrobci drazssich veci podvodnici a vsichni majitele kvalitnich komponentu snobi.
Je uplne jedno, do ktereho vlakna se tady clovek podiva (o MC prenoskach, o kabelech, o gramofonech…), jakmile se jedna o nejaky drazsi vyrobek, je to podle tebe pouze kapitalistická lécka, „válcování zákazníka“…a Teslu a Pioneera podle tebe stejne nic neprehraje.
Opravdu se te nechci nijak dotknout, ale uvedom si uz konecne, ze tim svym večným negativismem jen zbytecne zas´ras vsechna vlakna. (A potom se kvuli tomu jeste se vsemi, kteri to vidi jinak, hádás…)

(Patrikovi se tímto omlouvám za *offtopic* )

weiron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od weiron »

Vítám tě tady fóru. Ty rotely máš super hned bych to chtěl slyšet jaký je posun oproti dvěma rb-971. U mne kabeláž udělala celkem velký efekt hlavně v signálové cestě a pak kabely k repro. Zvětšení dynamiky a hlavně přibylo detailů. Měl sem doma na zkoušení audioquest- diamondback,king cobra,columbi a oehlbach NF214. Asi 3 dny poslouchání a přehazování a vycházelo mi že mezi jednotlivými komponenty byl pokaždé vítěz nějaký jiný kabel. Nakonec sem vzal ty diamonbacky a sem spokojen. Ty ostatní sou jednou tak dražší a o tolik více nenabízejí. Radím ti to udělat stejně půjčit si jich několik a výsledek bude jasný třeba rozdíl nepocítíš a zůstaneš u toho co máš..

patrik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od patrik »

Prospero: omouvat se netreba, i ja sam casto sklouznu do OT, proste jen radi povidame :)

weiron: se nekdy muzeme sejit, nemam s tim problem :) Snad jen pokud bys chtel slyset ty kocky na sve sestave, znamenalo by to je sebrat a odvezt, nejsem proti, ale protoze mam vzadu v te skrini vyvazovaci patch patch panely z racku (takove ty kryte hrebeny), vymotat z toho jakykoli drat je peklo :)

Ad kabely: myslim si, ze jsem to s tim Orchidem prestrelil, ten kabel cenou prevysuje cokoli, co mam. Navic ted by se mi hodil spise XLR model. Ale proste za 2x1 metr dalsich 350 euro, navic z druhe ruky, to eee eeeee eeeeeee :) Chtel bych to mit propojene jednim typem kabelu od jednoho vyrobce, tak mozna skocim do nejakeho "nizsiho stredu", uvidim, nejsem rozhodnuty. Rotel neni zadny Hi-End, abych do toho sazel kable za desetitisice, na druhou stranu, Hama mi pripada taky mimo.

Rad si prectu doporuceni na kabely v cenach 1500 - 2000 za metrovy par (XLR bych ale potreboval spise 1,5 metru). Davat 3000 a vice za metr/par, to mi pripada k rotelu skoda. Neni to zadny Bryston :)

kite19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kite19 »

Ahoj Patrik, ak by si chcel vyskúšať VDH, viem ti požičiať VDH M.C. D 300 MK III hybrid (daroval mi jeden člen fóra) -WBT koncovky(pár 2 x 1m), a druhý VDH M.C. D 310 - 2x1m na tom nie sú koncovky(buď ich tam dám ja alebo ty, ak tak ti koncovky zaplatím), teda ak by si ich chcel vyskúšať. Ja osobne mám prepojené všetko VDH, pre mňa kvalita za rozumnú cenu, signálové mám čo najkratšie možné.
Záleží na tom čoho si zástancom, či krátke signálové a dlhšie repro, alebo opačne, vzhľadom na dva koncové zosilňovače. Ale ak by si chcel, tak ti ich na vyskúšanie pošlem. Po prípade požičaj v štúdiu a skús, ale pri kúpe oslov Pytla, resp. iného člena čo sa tomu venuje (cena lepšia a prevedenie viac ako profesionálne). Máš veľa prístrojov, za seba ti odporúčam čo najlepšie tienenie.

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

U „Rotelu“ se mi velmi osvedcil kabel Audioquest „Coral“, ktery se uz ale, bohuzel, nevyrabi. :cry:
Po vymene puvodne pouzivanych VdH „D 102 Mk III“ za nej zvuk opravdu „poskocil“ kupredu…..(najednou to proste hrálo tak, jak jsem potreboval.)
Nevim ale, ktery ze soucasných „Questu“ je kvalitative porovnatelny…ba ani to, jestli srovnatelný jeste vubec vyrábejí.
Ono je stejne strasne tezke radit "po netu", nejlepsi resení je popujcovat vsechno mozné a porovnávat.
A....ne vzdycky se potom jako vítez uaze ten nejdrazsí... ;)

patrik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od patrik »

kite19: díky moc za nabidku - budu o tom dumat - zatím sbírám info a názory. (Plus ted budu mit nejaka drobnejsi vydani (kolega by rad regalovky ke svemu Démonu, tak mam neco rozjednano na bazarku, a nerad delam vic veci naraz, jsem holt spise seriove uvazujici clovek - jedno po druhem))

Prospero: také díky za tip - na Audioquest se podívám blíž, nezdá se, že by to byly nesmyslně drahé kabely jako např. Kimber. Nahodny "klik" - http://www.ebay.de/itm/Audioquest-Sidew ... 2c8c04e596

Jinak se nebranim ani nakupu "z druhe ruky", pokud byste nekdo treba upgradoval...

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S499_1023 »

Patrik: Já používám relativně levné kabely Kimber PBJ a Monster Interlink 300, i ty jsem koupil jen proto, že mi bylo trapné dávat do sestavy "tkaničky" ale rozdíl ve zvuku nepoznám. Ad Bryston: Koupil jsem si tuším v roce 1995 nebo 1996 v Anglii velmi levně (krám končil) nějaký základní předek a koncák Bryston - matně si vzpomínám, že oba měly v označení "3" a nějaká písmena (přišly mě asi na dvanáct tisíc) ale za pár let jsem je se ziskem prodal protože mi vůbec nepřipadaly, že by mi přinesly nějakou přidanou hodnotu. Takže asi není každý Bryston takový konec háje. Ta Yamaha AX-1070, kterou jsem koupil o pár krámů vedle a o pár let později, je v pohodě přehrála. Pravda, gramofon jsem měl tenkrát jen jako velmi marginální zdroj signálu (NC 452 s AT-95 E), poslouchal jsem tenkrát z 55% CD a ze 35% kazety (nemohl jsem si tenkrát ještě dovolit koupit všechno na originálních nosičích, tak jsme s kamarády sharovali. Jen zbylých 10% byly LP. Možná že s lepším gramofonem by se více projevily kladné vlastnosti dělence.

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Já zase doporučuji signálové kabely SILVER SONIC. V metráži stojí okolo 350Kč za 1m. Prodává je Pavel Diok ve studiu Panský Dvůr. Zrovna na ně hraji u dražší sestavy, než máš ty a jsem moc spokojený.

*offtopic* S Prosperem naprosto souhlasím.

patrik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od patrik »

Diky diky

patrik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od patrik »

Tak jsem se ted v pul jedenacty po celodennim valeni vykoulel ze sedačky a ty trubičky mezi predek a konce vratil... Autosugesci jsem se presvedcil, ze moje neoblibenejsi testovaci skladba od pana Taylora "Colour to the Moon" hraje skutecne slysitelne lepe... Citim se jak pitomec :)) Jeste si poridim domu Le Brodule na drceni odrazenych vejsek a sveraci kazajku :)))

Obrázek

kite19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kite19 »

Ten regál bol super aj z predu, ale tie kábľiky zo zadu :lol: Patrik máš to super, akú hudbu počúvaš? - to je podstatné! Nech ti to hrá o 100% lepšie ako mne, a to by ti to hralo lepšie zo záznamu ako na živo :lol:

Odpovědět