Patrik
Re: Patrik
Patrik - máš to fajné.
Dead can dance musí byť na tej zostave masaker. Trochu škoda toho priestoru, ale plne rozumiem tomu že nie každý (vrátane mňa) si môže dovoliť prispôsobiť životný priestor Hi-Fine, ale Hi-Fi prispôsobuje životnému priestoru.

Nedá mi to, ale musím se prostě ohradit k použitý terminologii "kabel od sporáku".
Za prvé...odkaz na symetrickej kabel, kterej sem dával Slayerss, nemá s elektrikářkým kabelem ke sporáku (nebo k míchačce na beton) nic společnýho.Na jeho výrobu je použitá kvalitní metráž od renomovanýho výrobce (na západ, ne na východ od našich hranic).
Za druhý...to, že je na reprokabel "křížová čtyřka" použitá běžná metráž, která se dá samozřejmě koupit ve velkoobchodě s elektromateriálem, nijak nevylučuje jeho dobrý vlastnosti.Konstrukce i materiál kabelu je obecně známá věc, reprokabel je v nabídce firmy Kabelguru pro lidi, kteří si takovej kabel neuměj, nebo nechtěji vyrábět sami.
Stejně tak je v nabídce firmy nejlevnější varianta cinchovýho propojovacího kabelu, z notoricky známýho koaxiálu RG 62.Je to zase jen obyčejná metráž obyčejnýho kabelu, ale zákazníci si tenhle kabel kupují a se zvukovou změnou, kterou po výměně za obyčený "tkaničky" kabel přináší, jsou spokojení.
Ten, kdo si umí propojovací kabel vyrobit sám, má možnost vyzkoušet tuhle běžnou metráž za pár stovek, která má daleko větší zvukovej přínos, než například reprodvoulinka od Ohelbachu.Kdo to neumí, půjčí si vyrobenej kabel proti záloze.
Komu to, ale nepřijde dost nóbl, pořídí si raději něco značkovějšího za rozumnou cenu.Například oblíbenej Audioquest.
Pak, ale důrazně doporučuju, opravdu si na zálohu půjčit kabel od Kabelguru a s oním zmiňovaným Audioquestem porovnat.
Popravdě, ten Aqst se dá potom ještě docela dobře prodat...
...
Omlouvám se za tenhle drzej marketing, ale ta možnost vyzkoušení k porovnání, tady prostě je.
Za prvé...odkaz na symetrickej kabel, kterej sem dával Slayerss, nemá s elektrikářkým kabelem ke sporáku (nebo k míchačce na beton) nic společnýho.Na jeho výrobu je použitá kvalitní metráž od renomovanýho výrobce (na západ, ne na východ od našich hranic).
Za druhý...to, že je na reprokabel "křížová čtyřka" použitá běžná metráž, která se dá samozřejmě koupit ve velkoobchodě s elektromateriálem, nijak nevylučuje jeho dobrý vlastnosti.Konstrukce i materiál kabelu je obecně známá věc, reprokabel je v nabídce firmy Kabelguru pro lidi, kteří si takovej kabel neuměj, nebo nechtěji vyrábět sami.
Stejně tak je v nabídce firmy nejlevnější varianta cinchovýho propojovacího kabelu, z notoricky známýho koaxiálu RG 62.Je to zase jen obyčejná metráž obyčejnýho kabelu, ale zákazníci si tenhle kabel kupují a se zvukovou změnou, kterou po výměně za obyčený "tkaničky" kabel přináší, jsou spokojení.
Ten, kdo si umí propojovací kabel vyrobit sám, má možnost vyzkoušet tuhle běžnou metráž za pár stovek, která má daleko větší zvukovej přínos, než například reprodvoulinka od Ohelbachu.Kdo to neumí, půjčí si vyrobenej kabel proti záloze.
Komu to, ale nepřijde dost nóbl, pořídí si raději něco značkovějšího za rozumnou cenu.Například oblíbenej Audioquest.
Pak, ale důrazně doporučuju, opravdu si na zálohu půjčit kabel od Kabelguru a s oním zmiňovaným Audioquestem porovnat.
Popravdě, ten Aqst se dá potom ještě docela dobře prodat...
...
Omlouvám se za tenhle drzej marketing, ale ta možnost vyzkoušení k porovnání, tady prostě je.
kabelguru.cz
V pohode
Jsem vesmes tolerantni clovek (dokud mne tedy tim kabelem nekdo v ramci argumentace neslehne pres zada) 
Kabely resim stejne, asi jako kazdy, plus trocha skepse k tomu. Take jsem psal, ze pokud bych mel nekde utratit za kabel penize, radeji je utratim u ceskeho vyrobce, ktery to navic bere jako hobby.
S tou snurou od sporaku to bylo mysleno spis jako nadsazka nikoli ve zlem, sam mam doma k rakvim pruhlednou dvoulinku 2x4mm2 z hambausu.
Vcera jsem nasel na ebayi KLOTZ LY225K-BL za uplne smesny penize, mno, a protoze jsou reproduktory a vyhybka v bedne prodratovany originalnima kablikama 0,75mm2 s koncovkama z motorku od steracu ze zigulika (takovy ty plochy nastrcny potvory), nejsem skutecne presvedcen, ze ma smysl kupovat nesmysly, ktery skonci na terminalech reprobedny a dal pokracuje drat za padesatnik / metr. To je vlastne vse
Ale toho Klotze mozna zkusim, uz jen kvuli tomu stineni a ze mi vede reprodrat kolem 230V kabelaze...
U vas se mrknu na nejaky XLR, s temi se mi delat nechce

Kabely resim stejne, asi jako kazdy, plus trocha skepse k tomu. Take jsem psal, ze pokud bych mel nekde utratit za kabel penize, radeji je utratim u ceskeho vyrobce, ktery to navic bere jako hobby.
S tou snurou od sporaku to bylo mysleno spis jako nadsazka nikoli ve zlem, sam mam doma k rakvim pruhlednou dvoulinku 2x4mm2 z hambausu.
Vcera jsem nasel na ebayi KLOTZ LY225K-BL za uplne smesny penize, mno, a protoze jsou reproduktory a vyhybka v bedne prodratovany originalnima kablikama 0,75mm2 s koncovkama z motorku od steracu ze zigulika (takovy ty plochy nastrcny potvory), nejsem skutecne presvedcen, ze ma smysl kupovat nesmysly, ktery skonci na terminalech reprobedny a dal pokracuje drat za padesatnik / metr. To je vlastne vse

U vas se mrknu na nejaky XLR, s temi se mi delat nechce

I takové dráty vyhoví a je to profesionální výrobek Pioneer...

Patriku ohledně těch kabelů klidně můžeme pokecat třebas v tu sobotu, mám pár metráží v oku co stojí orpavdu pár korun a myslím si, že s dobrými koncovkami snesou adekvátní srovnání i s cenově úplně jinou kabeláží.... 
Já jsem třebas použil: http://www.supracables.cz/supracables/e ... SUPRA-Dual, zapojení symetrické a nemůžu si stěžovat a musím říct, že opravdu ten kabel je dobře stavěnej...nemám doma úplně supr věci na elektrotechniku, takže jen to oholit zabere poměrně chvíli...
Řekl bych, že kabel je dost odolnej

Já jsem třebas použil: http://www.supracables.cz/supracables/e ... SUPRA-Dual, zapojení symetrické a nemůžu si stěžovat a musím říct, že opravdu ten kabel je dobře stavěnej...nemám doma úplně supr věci na elektrotechniku, takže jen to oholit zabere poměrně chvíli...

Řekl bych, že kabel je dost odolnej

Zkusim tenhle obycejnej levnej z ebaye: Sommercable GALILEO - XLR abych mel alespon neco, s cim pak muzu srovnat pripadne nejake dalsi kousky. 350 euro za VDH Orchid XLR, kterej bych chtel, si ted nemohu uplne dovolit...
Zkusim taky vzit 10 metru toho reproduktoroveho koaxu od Klotze... na zkousku.
Zkusim taky vzit 10 metru toho reproduktoroveho koaxu od Klotze... na zkousku.
To se Ti nevyplatí....ten Klotz se dá sehnat u nás....stejně jako jiný značky...třeba Tasker TR-8 si myslím, že bude hodně dobrej, nebo Proel...
Co třebas tenhle 
Klotz AC110SW... PROEL HPC 80, s tímhle má známej propojený skorem celý studio: Klotz MC5000 a nemůže si stěžovat

Klotz AC110SW... PROEL HPC 80, s tímhle má známej propojený skorem celý studio: Klotz MC5000 a nemůže si stěžovat

Ale to, co jsem objednal ja (10 metru jsem si koupil) je reproduktorovy kabel, ne signalovy / nastrojovy. Vcera jsem ho zkousel najit v CR, protoze jsem chtel ten 4mm2, ale ani tuk, doslova ANI PRD - viz PRD (nebo se ten kabel jmenuje v CR jinak, ze by opet ruka "specifickeho trhu"? 

JJ, a presne tohle je ten nas "specificky trh" - mozna jsem "magor", ale absolutne ignoruju - z principu - tyhle typy "eshopu". Kdo neni schopen produkt na 3 kliky mysi prodat, necht si ho necha - odmitam se hrabat v nejakych cenicich a psat si 30 mailu s "prodejcem", abych si jeho nabizeny produkt mohl "laskave objednat". JA jsem zakaznik.
Na kolik Tě vyjde ze zahraničí ?...
Tj sakra rozdil...a posta ? 

Sakra rozdil v jakem smyslu? Me 48,- Kč za metr + pár euro pošta (řekněme 10 ecek) prijde uplne v pohode. Tedy nevim, jakou kvalitu jsem si koupil, protoze ty vyrobce neznam, ale tak co uz - aspon je poznam .)