Patrik

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
patrik
Kontaktovat uživatele:

Patrik

Příspěvek od patrik »

Příjemný pátek všem,
jsem zde nový, a tak ... snad první příspěvek by měl být právě tento. Pražan, 40 let, miluju hudbu, záliby rozmanité.
Asi jako první info bych o sobě napsal, že se nepovažuju za "Audiofila". Alespoň ne ve smyslu "milovník techniky". Stejně jako ve fotografii jde o fotografii, a nikoli o fotoaparát, tak v audiu to vnímám pododobně - jde mi o hudbu, ne tolik o strojky.

Mé první setkání s "audiem" bylo v plenkách, kdy nám taťka hrál z koutoučáku Grundik. Mono, jeden širokopásmový repráček zepředu, položený na zemi, a hypnoticky se otáčející cívky...
Asi ve dvanácti jsem dostal malý kazeťák, taková stříbrná placka "FairMate", k tomu mikrofon, vyblbli jsme se s tím dost :) Kamarád hrával na kytaru, a já pořizoval záznam, na 100x přehranou jednu kazetu, víc kazet jsem neměl. Tou dobou jsem dostal i prvního walkmana, zlatá pastová krabička na dvě tužkovky, tři tlačítka a volume. Na kazetě Falca (a na druhé tajně Kryla) a na základce ve třídě za kinga :)) Bylo to fajn
Asi dva roky na to jsme dostali se ségrou každý jedno "dvojče", oba Aiwu, ta má byla CA-W30, to už byl PAN plážák, nejlepší ze všech, co měli kámoši kolem :) Hrál už skoro hudbu
Později jsem posháněl kde co, za nějaké kapesné jsem si pořídil gramec Tesla NC-452, pak mi někdo daroval jakýsi Tesla monofonní zesilovač, a hrál jsem přes plastové boxy Tesla ARS 8105, "výhybka" byl jeden kondík ;)
Pak asi v šestnácti, možná sedmnácti, jsem od člena rodiny koupil za asi 2000,- Kč jeho starou sestavu JVC - deck, gramo a integrovaný zesik. Už si nevzpomenu přesně, jaké to byly modely, ale zase to byl pro mne krok "výš".

To bylo období, kdy jsem se zajímal o audio jen okrajově. Z těch věcí šel zvuk a víc nebylo potřeba...

Pár let nato přišel boom domácího kina, kolem roku 1998-1999 +/-, takže jsem se rozhodl konečně pořídit komplet "kino". Rozhodnutí dozrálo - pořídil jsem si 5.1 kino Sony STR-DB-940QS + DVP-S725D + SA-VE815ED na které jsem hrál přes deset let a "nic neřešil". Filmy super, stereo poslech dost bídný... ale co už, stačilo to.

Během těch let, při téměř každém poslechu, jsem si říkal, že "klasické stereo by bylo asi o dost lepší". Hafo let jsem si kupoval Stereo&Video, bavilo mne si o tom číst, a líbily se mi všechny ty nedostupné hračky od McIntoshe, Krella, Burmestra, Accuphase, MBL, Marka Levinsna, šneky od Bowersů, Utopie Focalů, Loganova síta, ale nic víc - nikdy jsem neměl vysloveně touhu jít a kupovat si to. Jen se mi to jako technicky založenému člověku líbilo :)

Nakonec jsem celý krásný kino nakopal do krabice a za zlomek pořizovací ceny prodal. A postaven před myšlenku "co teď" se dal do "práce". Začalo to bednami a skončilo to před pár dny koncovými zesilovači.
Nejsem zkušený a nemám naposlouchané desítky modelů od každého typu produktu, ale konečně mám pocit, že mi doma zní hudba. A baví mne to. To byl cíl. Tolik snad ke mne...

Důvodem, proč jsem přišel mezi vás, je skutečnost, že sem tam si nevím s něčím rady a rád bych slyšel názor někoho, kdo se problematice věnuje "na plný úvazek".

jirotel
Kontaktovat uživatele:

Re: Patrik

Příspěvek od jirotel »

Ahoj kolego, snad ostatní prominou, když Tě tu přivítám jako první :))

Takže vítej, btw před pár dny jsem se stal majitelem taktéž mašinek od Rotelu, takže *palec* *palec* *palec*
PS: je tu fajn parta lidí co rádi poraděj ;-)

patrik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od patrik »

Díky, o čemkoli rád popovídám, a když budu mít pocit, že mohu něčím pomoci (byť jen názorem), tak se pokusím :)

Petanek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petanek »

Ahoj, dej prosím nějaké fotky těch Rotelů. Jinak ... vítej.

patrik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od patrik »

Fotky samotnych komponent kazde zvlast nemam, jen skříňu ;) Tak alespoň takto (foceno houbou na nadobi):

Obrázek

http://www.fotodisk.cz/di/9115/kocky.jpg

Obrázek

http://www.fotodisk.cz/di/9ZMP/rakve.jpg

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Grandiózní sbírka dokonce s gramofonem ! *thumbs up*
Patriku blahopřeju k působivé sestavě, opravdu.
Závidím Ti že nejsi tak závislý, 10 let pauza, to je nad mé možnosti sebeovládání. :-)

ron

Příspěvek od ron »

Fakt pekná zbierka. I tá "rakev" od revoxu k tej zostave pasuje.

patrik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od patrik »

Diky. Faktem je, ze neznam nic jineho. Ano - nez jsem koupil rakve, tak jsem byl 1x v poslechovem studiu, a poslechl si pet ruznych sloupu od 15 do 50 tisic, ale to je tak vse, par desitek minut v poslechovce, ze ktere jsem navic odchazel zklamany a bezradny (to mi pripadalo, ze uz mi zni lepe ty Pascaly od Sony). Pak jsem dost cetl diskuze, a nakonec volil mezi JBL Ti 250 a temito Revoxy. Nakonec se mi Revoxy povedlo sehnat driv, nez JBL, tak jsem vzal ty.

Nekdy bych si moc rad poslechl nekterou sestavu za cenu o rad vyssi (mega+) Snad to nekdy treba vyjde.

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

Revox „Symbol“ je, alespon na zapad od Chebu, pomerne dost kultovni repro a ortodoxnejsiho „Rotelaka“ jsem zatim jeste nikde nepotkal! *2thumbsup*

Mas to pekne vymazlene a pokud jsi se zvukem spokojeny, tak se ani neopovazuj myslet na nejake zmeny! *taktone* :mrgreen:

Tak tedy vitej „v ústavu“….. :lol:

patrik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od patrik »

Hehe, no, zmeny... Komponenty zrejme menit zatim nebudu (dam tomu par let), ale, ale - kdybych nekde videl T+A Pulsar A3000 se ctyrmi trafy, tak si bud uhryzu nehty az k lokti, nebo ho proste koupim a vymenim "vsechno" za T+A

Obrázek
Obrázek

Druha vec je ten duvod, pro ktery jsem sem prisel - a to je "bizuterie", kterou jeste potrebuji dotahnout (nebo to alespon tak citim) - hlavne kabely. Bohuzel mam elektrotechnicke vzdelani, a to, co treba prodava Kabelguru - zakladni repro kabel Greyhound je proste normalni silovej kabel k troube za 45 korun metr z velkoobchodu, jen osazeny konektory a strcenej do opleteni. A s tim mam proste problem :)

V soucasne dobe to mam vydratovany "kabely z umele hmoty z NDR" (Hama za 300/kus z DatArtu), nicmene, koupil jsem si 2x 1m RCA Van Den Hul The Orchid, a pri poslechu proste neslysim zadny rozdil (propojil jsem predek a konce). Prijde mi to divny, a proto se mi take nechce platit za "draty" tisice... Potrebuju ten rozdil slyset. Kdyz jsem ted vymenil konec RB-970BX za ty dva monobloky, rozdil byl slyset hned - jako bych roztahnul zavesy, projasneni, prostorovost. Ale draty... draty nevim, jak na ne.

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S499_1023 »

Jsi šťastný racionální člověk. Já taky rozdíly mezi kabely neslyším - samozřejmě s výjimkou phono. Tak je prostě neřeš a poslouchej muziku. Já mám na repro silovej kabel bez přiřážky od Kabelguru a to ještě jen na jedny bedny, protože Grundigy mají prostě napevno vyvedenej kabel asi tak 2x 0,5 mm2 a hrají dobře i tak.

Pesi
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pesi »

Ahoj,
"máš bohužel elektrotechnické vzdělání a s těmi kabely ti to přijde divné" .... ber to z druhý strany ...Já mam taky eltech. vzdělání a právě proto mi to divný nepřijde - prostě je zas tak moc neřeš ;) ....

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

S499_1023 píše:Jsi šťastný racionální člověk. Já taky rozdíly mezi kabely neslyším - samozřejmě s výjimkou phono. Tak je prostě neřeš a poslouchej muziku. Já mám na repro silovej kabel bez přiřážky od Kabelguru a to ještě jen na jedny bedny, protože Grundigy mají prostě napevno vyvedenej kabel asi tak 2x 0,5 mm2 a hrají dobře i tak.
Občas s Tebou v diskuzích nesouhlasím ale s těma kabelama máš asi pravdu...kupovat dráty za stokoruny/m je pěkně uhozený, prostý marketing a válcování zákazníka. Kdo slyší rozdíl mezi zvonkovou dvojlinkou a drahým repro kabelem (samozřejmě, pokud nemá délku 20 m)
je buď génius s absolutním sluchem nebo movitý snob který si namlouvá.

patrik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od patrik »

Mno, zatim stale davam kabelum sanci a vinim spise sve uši, jakozto "bohuzel neodmyslitelnou soucast sestavy". Zrejme jsem taky kapanek nahluchlej :)
(pri hratkach s tonovym generatorem neslysim nic nad 15,5kHz - jen akusticky tlak - syceni v usich, frekvenci nikoli)

vlado222

Příspěvek od vlado222 »

Patrik namiesto hrádek s tónovým generátorom Ti doporučujem hrádky s búdkami. To zastrčenie v rohu im vôbec neprospieva. :(
Daj im šancu aby sa mohli prejaviť - čo dokážu.
A až potom má zmysel sa hrať s káblami. Skôr nie. :)

Odpovědět