Petra 44

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
Odpovědět
Acon
Kontaktovat uživatele:

Re: Petra 44

Příspěvek od Acon »

s tým umiestnením. Koncák patril vždy dolu. Bez ohľadu na to, ako sa kde vyníma, ak nemá zostava vyzerať ako pred naložením do sťahováku, má byť uložená v zmysle, čo najčastejšie potrebujem ovládať a pohodlne sa k tomu dostať bez ohľadu na používanie DO. To znamená, že hore Gramo alebo CD pre pohodlnú výmenu CD/vinilov, pod to predzosilňovač pre pohodlné ovládanie hlasitosti a dolu koncák, pretože okrem sieťového vypínača na ňom netreba ovládať nič. V prípade, že sú komponenty uložené na sebe, môže plány nabúrať ich rozmer. V tom prípade musí ísť najplytší komponent navrch.

Petra
No krása. Myslím tie komponenty ;)

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

do prkýnka
do prkýnka velikého
tak to je teda mazec!
už chápu, proč nepotřebuješ ten předek...
počítám, že tohle bude hrát opravdu dost dobře.
*palec*

Petra44
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petra44 »

Jo,ale chtěla bych srovnat te předzesák?

Třeba bude lepší nebo propadne.Slyšela jsem na něj samou chválu,takže jsi si (asi)koupil dobře.
Ještě ty bedny a sestavička se rýsuje k závěru,pak bude blahobyt a soustředěný poslech několik stovek hodin.
Co myslíš si o tom CD Pioneer?
Nebo někdo jinej,kdo to zná,ba něco o tom ví....
Sem stím

Petra44
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petra44 »

Pro dadaft a aleska:

Nahoře mi moc nesedí,nevypadá to dobře,zustane dole,tam je jeho místo...alespoň co se mě týče... *bravo*

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Petra44 píše:Třeba bude lepší nebo propadne.
propadnout nepropadne. záleží, jestli ti sedne. ;) věrný zvuk v tom nejlepším smyslu. pošli v SZ adresu a jede k tobě i s kabely.
od pioneeru jsem měl jenom tři zesáky, takže si nemyslím nic.
jaké bedny? myslíš ty aktivy? k čemu pak hitachi?

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

Petra44 píše:Pro dadaft a aleska:

Nahoře mi moc nesedí,nevypadá to dobře,zustane dole,tam je jeho místo...alespoň co se mě týče... *bravo*
Naprosto tě chápu, má to nejen obšťastnit ouška, ale též oči. Spokojenost s optickým sladěním je základem pro spokojenost se zvukovou nirvánou, musí to nejen znít, ale musí to i hezky vypadat. *thumbs up* *thumbs up* *thumbs up*
A Acon má také pravdu co se týká umístění z hlediska váhy a obsluhy. Prostě je to jako s nábytkem v místnosti, musí to být funkční a musí to být pěkné. *2thumbsup* Pak je radost tam žít.

Petra44
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petra44 »

RE Dadaft:

Activy chci vyzkoušet,jak budou opraveny.
Co dokážou a tak...jinak asi jiné sloupy,brácha říkal,že by sehnal i ty tvoje,ty se mi líbí,ale nejprve bych je chtěla slyšet.
Co se mi možná poštěstí u tebe...
Já jsem jinak teď docela spokojená,zjistila jsem,že ten koncák,dokáže eliminovat fázové zkreslení a bordel v síti.
Taková polopračka,vůbec mu nic nevadí.
Zapla jsem všechny spotrebice,co mám,a,že jich je dost,ale nejvíc ruší r.konvice,žehlička,usporky ...a všechno bylo v poho.
Jsem spokojená *2thumbsup*

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

Já jsem jinak teď docela spokojená,zjistila jsem,že ten koncák,dokáže eliminovat fázové zkreslení a bordel v síti.
*headbang* tak to je masakr ! Co si představuješ pod pojmem eliminace fázového zkreslení ?

Petra44
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petra44 »

[EDIT by Rowing] Na žádost Petry smazáno.

Mike
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike »

Digital room Corection umí pořádně udělat akorát lyngdorf. Největší problém těch co jsou v AVR že je ten že provádí poměrně málo měření a navíc nikde se nepočítá s časovou konstantou. Měl jsem doma i behringera dx2496 a to bylo skoro to samý akorát že tam se dá ta křivka nastavit pomocí grafického displaye.
Také jsem to chtěl řešit touto cestou DRC ale pak mi došlo že na pořádné řešení nemám peníze. Lze v tom měření přez AVR přepnout na nějáký manuální režim??
Zdraví Michal

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

OK, klídek. Proč se tedy snažíš za každou cenu napsat něco odborného ?
Ty sis popletla fázi v zásuvce s fází signálu.
- Indikátor fáze, který některé zvláště starší japonské zesilovače měly na zadním panelu. Je tam doutnavka a taková ploška které se dotkneš. Ta doutnavka se buď rozsvítí nebo ne a podle toho pak buď přepneš přepínač, nebo otočíš síťovou vidlici. Pak to může hrát jak Ty to nazýváš "v protifázi" :)
- Fáze signálu a fázové zkreslení je něco zcela odlišného

Nejde mi o to se někomu vysmívat pro jeho technickou neznalost. Chtěl bych jenom, aby tohle fórum mělo alespoň elementární úroveň.
Nepovažuji se za cenzora, ale některé rádoby odborné výroky a mezi ně patří například tenhle Tvůj, degradují úroveň tohoto fóra k absolutní nule a nutí mne reagovat.
Nemohu si pomoci. Reagoval bych podobně i kdyby to napsal třeba můj přítel Efičák. Není v tom nic osobního.

Petra44
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petra44 »

Vždyť já to taky tak beru,jen jsem reagovala.
Myslím,že toto forum je i pro neznalé,kde ze začátku mi bylo zděleno,zeptej se na co chceš,tak to i tak dělám.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

tak to se uvidíme :D

to je fajn, že je ten konec tak stabilní. u mně takhle obstál jedině NAD319 - hrál furt stejně, ve dne v noci. jenže stejně blbě.
jinak k té fázi:
jde asi o nedorozumění. asi myslíš fázi v zásuvce. já mám u přístrojů dvojvidlice. podle všeho by mělo být úplně fuk, jestli je ta vidlice zapojena tak a nebo naopak. na kostru by se nemělo dostat nic, jestli to chápu. přesto jsem zjistil, že někdy cítím na čelním panelu takové mírné "mravenčení". když síťovou zástrčku otočím, zmizí... snad by k tomu Renown mohl říct víc.

koukám, že už se stalo. snad by mi mohl vysvětlit i toto:
mnou velmi obdivovaný DAC má tlačítko Absolute Phase. překladač vyhodil tento překlad z holandštiny: fáze analogových výstupů, ve které se eliminuje zkreslení. proč tam toto tlačítko výrobce umístil?
(protože se jedná o philips nemyslím, že to bude nějaká marketingová bouda...)

korys
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od korys »

Madla na koncáku nechat! :mrgreen: Každý pořádný koncák má přece ,,uši'' :mrgreen: ,vyjímky ale existují :mrgreen: .
Přes řeku do stínu stromů.

Petra44
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petra44 »

Ještě mám jednu otázku,vzadu je přepínač a u něj dvě polohy:

1. Condenser coupling
2.Direct coupling

Nevím co to znamená,tu druhou tipuji jako direct,že nic nejde přes obvody a nejkratsí cestou z toho ven -třeba se mýlím a tak Vás prosím,kdo ví ,ať napoví nebo odpoví...

Odpovědět