Pivišťák
Re: Pivišťák
Mne sa páčia tie veľkolepé prirovnania k Linn Sondek a SME.
Ale notak chlapci, OT přeci patří až na druhou nebo třetí stránku vlákna. Chápu Vás doufám oba. Ale prosím, zaplácněte první stránku poznámkami k mé (pro hodně lidí začátečnické) sestavě. Chci se tu dovědět užitečné informace. Co zlepšovat a co nemá smysl. Jakmile se dostanete na druhou stránku, tak si klidně oftopikujte. 

Tak k veci.
Gumička/remienok má moc veľký vplyv na otáčky. Práve som skúšal 3 druhy určené pre NC440,450,500 a rozdielne výsledky. Poďalšie veľký vplyv na otáčky má samotné namontovanie na remeničku a subtanier podľa toho ako ju zvrtneš a otočíš. Ďaleko lepšie výsledky sú s plochými remienkami ako s týmito čo sú štvorcové. Príklad NC 470 aj mnou vysnívaný Sondek LP12 atd. Samozrejme ložisko v dobrom stave. Ako hovorím originál gumička od Zatloukala a musel som subtanier zmenšiť pretože presne ako píšeš otáčky menšie o 0,7 až 1 % . Teraz sú presné.
Gumička/remienok má moc veľký vplyv na otáčky. Práve som skúšal 3 druhy určené pre NC440,450,500 a rozdielne výsledky. Poďalšie veľký vplyv na otáčky má samotné namontovanie na remeničku a subtanier podľa toho ako ju zvrtneš a otočíš. Ďaleko lepšie výsledky sú s plochými remienkami ako s týmito čo sú štvorcové. Príklad NC 470 aj mnou vysnívaný Sondek LP12 atd. Samozrejme ložisko v dobrom stave. Ako hovorím originál gumička od Zatloukala a musel som subtanier zmenšiť pretože presne ako píšeš otáčky menšie o 0,7 až 1 % . Teraz sú presné.
Diky za hodnotny prispevek. Otacky o 0,7% nizsi mi nepripadaji az tak zle, kdyz novy debut carbon ma udavane otacky o +/- 0,8%. I tak ale, dobry napad. Muzu zkusit upravit jiny subtalir. Nasadit na soucasnou NC500 (aktualni talir nechci poskodit, rezervni talir mam). Takoveto pokusy mam rad a to je duvod, proc jsem zde. Diky.
no ono ešte zásobu 2 rovnakých gumičiek ku gramofónu aby nebol potom problém v budúcnosti s inou náhradnou gumičkou po rozťahaní tej prvej. Ak máš ale 0,7% ja by som to neriešil.