Představení člena Dasta
Re: Představení člena Dasta
Renown,
Však píšu prvních devět alb s Byronem,tři s Lawtonem, jinak naprosto souhlasím, High And Mighty je moje srdcovka.
Však píšu prvních devět alb s Byronem,tři s Lawtonem, jinak naprosto souhlasím, High And Mighty je moje srdcovka.
Dasta, Renown
Pánové, díky moc! Jdu šmejdit na Discogs...
Zdravím do lázní!
Pánové, díky moc! Jdu šmejdit na Discogs...
JJ, klobouk dolů! Když jsem u něj na návštěvě či si voláme, tak občas nechápu, co vše ví a zná a jaký má přehled v deskách. A to nejen v rocku. Jen lituji, že neklapne zítřejší návštěva u mne. Ale snad to brzo nahradíme.Renown píše: Dasta má encyklopedické znalosti ! Velký respekt !
Zdravím do lázní!
Řekl bych,že je to vlastně chodící encyklopedie, výborný člověk a hlavně motivující i pro hifikojence,jako jsem já
A třeba Adidas bůček,protože má to maso vlastně tři pruhy,pro mě absolutně u večeře s tímto člověkem dává všemu jiný rozměr
Kéž bych byl jednou taky takový 

Přes to všechno, navíc ještě ohromně obětavý, napomocný a vstřícný. Taky velmi tolerantní a nekonfliktní. Je to vzor po lidské stránce, ale bez debat po "hudební". I mě mnohokrát pomohl nejen radou. I já zdravím do lázní!

Naprostý souhlas (I když Technical Ecstasy s odřenýma ušima). Ale . . . Black Sabbath - "13" (KSL Remastered 2015) je skvělé albumRenown píše: myslím, že poslední Black Sabbath, který je ještě pravým BS je Technical Ecstasy a to je rok 76

Dasta
Prosím, ještě jednou využiji tvých vědomost - po jakém vydání (sehnatelném/zaplatitelném) se dívat u AC/DC – High Voltage?
Koukal jsem, že se dají sehnat v top stavu i původní vydání z r. 1976 ještě s alternativním obalem (údajně původní evropské obálka)
A jak hrají vydání z r. 2009, o kterém tvrdí, že je to remastering z původních pásů?

Prosím, ještě jednou využiji tvých vědomost - po jakém vydání (sehnatelném/zaplatitelném) se dívat u AC/DC – High Voltage?
Koukal jsem, že se dají sehnat v top stavu i původní vydání z r. 1976 ještě s alternativním obalem (údajně původní evropské obálka)
A jak hrají vydání z r. 2009, o kterém tvrdí, že je to remastering z původních pásů?

V roce1976 převzal ve velké míře v Anglii popularitu zavedeným rockovým skupinám punk a disco.Hysterie okolo punku trvala asi rok, potom kapely buď zanikly až na pár opravdu dobrých (Damned, Stranglers,Motors, Sex Pistols...), nebo splynuly s kapelami nové vlny, takže vytvářely v podstatě komerční tvorbu, která spolu s diskem atakovala přední místa hitparád a albových žebříčků.Doba byla taková,že už v albových žebřících nebyly Zeppelin, Purple, Sabbat,nebo jiná rocková kapela, vládu převzala Horečka sobotní noci,Boney' M, ABBA,..
Pamatuji si, že v roce 77 jsem listoval půjčeným Melody Makerem a na prvním místě byl za říjen v albovém žebříčku hitový disco výběr "Disco Fever 77".
V takové době bylo vydáno v roce76 sedmé album Black Sabbath " Technical Ecstasy"a v roce 78 ".Never Say Die"
Technical Ecstasy se od předešlých alb lišilo jinou hrou na kytaru,která měla jiný zvuk,experimentovalo se s vrstvením různých nástrojů, něco nazpíval Bill Ward, když Ozzy během nahrávání odešel ze studia.
Deska nebyla fanoušky kladně přijata, komerčně se jednalo prakticky o propadák.
S odstupem času lze desku vnímat jako řadový studiový počin, který zachovává některé atributy klasických alb dřívější doby.
K desce Never Say Die lze říci pouze, že se jedná o totální průser.
V květnu 78 se Ozzy s kapelou ve zlém rozchází, osmi studiovými alby je zakončena první éra kapely s Ozzy Osbournem
První šest alb: Black Sabbath (70), Paranoid (70), Masters Of Reality (71),
Vol.4(72), Sabbath Bloody Sabbath (73),Sabotage (75).se bere jako ucelené dílo zásadních alb, která měla velký vliv na směr v hardrocku.
Pamatuji si, že v roce 77 jsem listoval půjčeným Melody Makerem a na prvním místě byl za říjen v albovém žebříčku hitový disco výběr "Disco Fever 77".
V takové době bylo vydáno v roce76 sedmé album Black Sabbath " Technical Ecstasy"a v roce 78 ".Never Say Die"
Technical Ecstasy se od předešlých alb lišilo jinou hrou na kytaru,která měla jiný zvuk,experimentovalo se s vrstvením různých nástrojů, něco nazpíval Bill Ward, když Ozzy během nahrávání odešel ze studia.
Deska nebyla fanoušky kladně přijata, komerčně se jednalo prakticky o propadák.
S odstupem času lze desku vnímat jako řadový studiový počin, který zachovává některé atributy klasických alb dřívější doby.
K desce Never Say Die lze říci pouze, že se jedná o totální průser.
V květnu 78 se Ozzy s kapelou ve zlém rozchází, osmi studiovými alby je zakončena první éra kapely s Ozzy Osbournem
První šest alb: Black Sabbath (70), Paranoid (70), Masters Of Reality (71),
Vol.4(72), Sabbath Bloody Sabbath (73),Sabotage (75).se bere jako ucelené dílo zásadních alb, která měla velký vliv na směr v hardrocku.
Naposledy upravil(a) Dasta dne 21 úno 2018 20:56, celkem upraveno 1 x.
Zabiny,
Sašo, kreslený obal napravo je alternativní obal vydání z roku 76, které vyšlo např ve Francii, Irsku.. Nemyslím, že je to původní EU obal,deska byla oficiálně uvolněna pro zbytek světa, kromě Austrálie a Nového Zélandu s obalem, který je vlevo (blesk sjíždící do nohy Anguse).
V Austrálii a Novém Zélandu deska vyšla o rok dříve s úplně jiným obalem ,na kterém je vyobrazení močícího psa na transformator,kolem obrázku je červené pozadí.
Evropské vydání této desky je kompilace australského vydání a druhé řadové australské desky TNT v rozložení skladeb sedm tracků z TNT, dva tracky z High Voltage. Samotná píseň High Voltage pochází z desky TNT.
Vydání na které se ptáš neznám, já mám US vydání z roku 2003 od Epic a jsem s kvalitou spokojen, australské vydání také vlastním.Evropské vydání se nechá sehnat z doby vzniku, na značce Atlantic, reagoval bych pouze na stav Near Mint, myslím, že kolem dvaceti eur bys měl pořídit.Nebal bych se koupit i tu novou.
Australská verze se může vyšplhat až k částce přes deset tisíc, půjde li o originální vydání z roku 75.První press (200ks) si netroufám ani odhadnout.
Sašo, kreslený obal napravo je alternativní obal vydání z roku 76, které vyšlo např ve Francii, Irsku.. Nemyslím, že je to původní EU obal,deska byla oficiálně uvolněna pro zbytek světa, kromě Austrálie a Nového Zélandu s obalem, který je vlevo (blesk sjíždící do nohy Anguse).
V Austrálii a Novém Zélandu deska vyšla o rok dříve s úplně jiným obalem ,na kterém je vyobrazení močícího psa na transformator,kolem obrázku je červené pozadí.
Evropské vydání této desky je kompilace australského vydání a druhé řadové australské desky TNT v rozložení skladeb sedm tracků z TNT, dva tracky z High Voltage. Samotná píseň High Voltage pochází z desky TNT.
Vydání na které se ptáš neznám, já mám US vydání z roku 2003 od Epic a jsem s kvalitou spokojen, australské vydání také vlastním.Evropské vydání se nechá sehnat z doby vzniku, na značce Atlantic, reagoval bych pouze na stav Near Mint, myslím, že kolem dvaceti eur bys měl pořídit.Nebal bych se koupit i tu novou.
Australská verze se může vyšplhat až k částce přes deset tisíc, půjde li o originální vydání z roku 75.První press (200ks) si netroufám ani odhadnout.
Klobouček smekám nad znalostmi 

P.S.: z discogs jiné než M, M- nebo NM od prodejců s hodnocením vetším než 99,5 a několika stovkami transakcí ani nekupuji, nestojí to za to...
píšeme sice do threadu "Představení člena Dasta", ale :
Pro mne je nejlepší :
1. Sabbath, Bloody Sabbath
2. Sabotage
3. Paranoid
4. Master of Reality
přesně tak : s odřenýma ušima, přestože třeba She is gone je asi nesmrtelnáNaprostý souhlas (I když Technical Ecstasy s odřenýma ušima)
Pro mne je nejlepší :
1. Sabbath, Bloody Sabbath
2. Sabotage
3. Paranoid
4. Master of Reality
Kdyby ty jejich zásadní alba měla zvuk jako ta prvotina bylo by to super.
První album dělnických synků bez prostředků a zvuk výrazně jinde než když už měli na zaplacení pořádného nahrávání.
První album dělnických synků bez prostředků a zvuk výrazně jinde než když už měli na zaplacení pořádného nahrávání.
Noble Audio - výroba a prodej
Prvotina byla nástrojově řídká, šlo v podstatě o živou nahrávku ve studiu, prakticky neupravovanou. Z toho pramení ona čitelnost a bezproblémovost jedničky. Sabati na ní byli něco jako Dire Straits hardrocku, brnk sem, brnk tam:-)
Tak jsem si dnes se Zattym udělal výlet a navštívili jsme Dastu v Pelhřimove.Hned ze startu musím uznat můj velký omyl a to,že v paneláku nejde udělat pořádné hifi.Jde a jak jsem u Dasty viděl a slyšel,tak parádně
Obývák má příjemně zařízený,kromě hifi sestavy a sedačky v podstatě všude regály plné CD, LP
Poslouchali jsme jeho upravené Xavian Carisma, CD Vincent myslím S3 upravena v Casea převodníkem Lynx.Preamp a konce Brasany,gramofon Technics myslím 1200.Poslech CD parádní,akorát na můj vkus malinko ostřejší výšky,prostě hodně reálné.Poslech analogu ovšem neskutečný
Neuvěřitelný prostor,dynamika, detaily a pro mě šokující basy
Absolutně přesné,fyzicky téměř přítomné,prostě takhle jsem Xavian ještě hrát neslyšel
Výborně sladěná sestava,Dasta je bigbítak a podle toho má sladěnou aparaturu.A nutno podotknout že fenomenálně!!!!Díky moc za příjemně strávenou neděli,výborný guláš a pokec