Renown
Re: Renown
Klasika, Renown se dovolí pochlubit malým nenákladným vylepšením, schválně k tomu ještě napíše:
Je to z molitanu, může to být i z bílé molitanové pěny a stojí to úplnou legraci. I kdyby to nemělo žádný vliv, dobře to vypadá. (Poslech očima)
Přesto se strhne 150. kolo nesmyslné hádky na stále stejné téma.
To Vám opravdu není líto Vašeho času, to fakt nemáte ve svém životě smysluplnější naplnění?
Renowne - bezvadný nápad, elegantní způsob, jak se za sestavou vypořádat s klasickými hadími hnízdy. Krom toho, že to hezky vypadá, vyřeší to dost problémů, spojených s kontaktem silových a signálových kabelů. Což je zrovna u těchto širokých plochých reprokabelů docela důležité. Před časem jsem doma testoval plocháče od KabelGuru a zrovna ty byly na chytání rušení od silových kabelů slyšitelně citlivé (logicky - lepší anténu si nedokážu přestavit ...).
Je to z molitanu, může to být i z bílé molitanové pěny a stojí to úplnou legraci. I kdyby to nemělo žádný vliv, dobře to vypadá. (Poslech očima)
Přesto se strhne 150. kolo nesmyslné hádky na stále stejné téma.
To Vám opravdu není líto Vašeho času, to fakt nemáte ve svém životě smysluplnější naplnění?
Renowne - bezvadný nápad, elegantní způsob, jak se za sestavou vypořádat s klasickými hadími hnízdy. Krom toho, že to hezky vypadá, vyřeší to dost problémů, spojených s kontaktem silových a signálových kabelů. Což je zrovna u těchto širokých plochých reprokabelů docela důležité. Před časem jsem doma testoval plocháče od KabelGuru a zrovna ty byly na chytání rušení od silových kabelů slyšitelně citlivé (logicky - lepší anténu si nedokážu přestavit ...).
No taky koukám jak blázen,jak se kvůli malému vylepšení podložení kabelů,strhla pomalu bitva
Za mě je to super nápad a inspirace,ať už kvůli pořádku v kabelech,nebo zvukového přínosu a nebo jen dobrého pocitu z estetického hlediska tohoto řešení
Podle mě patří za tohle určitě

Za mě je to super nápad a inspirace,ať už kvůli pořádku v kabelech,nebo zvukového přínosu a nebo jen dobrého pocitu z estetického hlediska tohoto řešení
Podle mě patří za tohle určitě

Přiznám se, že odjakživa slýchám o souběžném vedení kabelů, že je z hlediska rušení úplně nejhorší řešení a napadlo mě to i při pohledu na ten pěnový držák.
Tak az teraz to zacina byt zaujimave 

Musím ještě napsat jednu moji dnešní zkušenost,i když jsem se už nechtěl k tomuto tématu vyjadřovat.Za normálních okolností mám repro kabely od bedny ke zdi ve vzduchu,ničím nepodložené,pak jsou zastrčený v mezeře v absorberu a pokračují do zesilovače.Dnes jsem si pustil po práci,jako obvykle nějakou hudbu a nebylo to ono.Sel jsem za sousedem na cígo a pak se vrátil s tím,že jsem asi nějaký rozladěný a po cigu to bude v pohodě.Furt to nebylo ono,prostě mi něco nesedělo,nevěděl jsem pořád co,až asi po hodině jsem si uvědomil,že jsem předevčírem šachoval s kabelama a nechal jsem repro kabely ležet na zemi,bo se mi už nechtělo je dávat do mezery v absorberu.Dal jsem je tedy tam,jak je mívám,tady už neležely na zemi a ejhle,zvuk byl tak,jak jsem zvyklý 

- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
terahera : pekne, pekne ... co z toho vyplyva ? mas zbytecne dlouhe reprokabely 

- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Já k té sešlosti osobních výpadů dodám jen to, že z mého pohledu je škoda, že jiný názor mnohé nemotivuje k relevantní diskusi, ale zvládnou jen osobní výpady.
Obecně se mi zdá, že míra ovlivnění výsledku poslechu subjektivním vnímáním je v hifi obecně strašně podceňovaná a neuvědomovaná. A že (nejspíš přes nevoli většiny přispěvatelů v tomhle vlákně) podložky pod kabely jsou toho typickám příkladem. Můj názor vychází jak z přirozeného skepticismu, který sám v sobě buduji realizací x slepých testů všeho možného hifi vybavení, kdy se "jasně slyšitelný rozdíl" najednou rozplyne do zcela náhodného hádání, tak z reálné zkušenosti s hifistou zřetelně slyšícím rozdíl, který se také rozplynul jak pára nad hrncem, když najednou neviděl, a v neposlední řadě z technické stránky věci, kdy z mých vědomostí plyne, že důkladně stíněný kabel nemůže svým indukovaným elmng zářením vidět vně sebe.
A le nemám problém si klást otázky a být otevřený k odpovědím. Proto jsem navrhl zajímavě motivovaný reálný test.... Nejsem samozřejmě na tohle téma první ani poslední, ale nepamatuji se, že by někdy někdo z věřících (pardon, slyšících
), podobnou rukavici zvedl.
Peace a příjemný nadcházející víkend - bude hezky, skoro slunečno, mráz, krása
!
Obecně se mi zdá, že míra ovlivnění výsledku poslechu subjektivním vnímáním je v hifi obecně strašně podceňovaná a neuvědomovaná. A že (nejspíš přes nevoli většiny přispěvatelů v tomhle vlákně) podložky pod kabely jsou toho typickám příkladem. Můj názor vychází jak z přirozeného skepticismu, který sám v sobě buduji realizací x slepých testů všeho možného hifi vybavení, kdy se "jasně slyšitelný rozdíl" najednou rozplyne do zcela náhodného hádání, tak z reálné zkušenosti s hifistou zřetelně slyšícím rozdíl, který se také rozplynul jak pára nad hrncem, když najednou neviděl, a v neposlední řadě z technické stránky věci, kdy z mých vědomostí plyne, že důkladně stíněný kabel nemůže svým indukovaným elmng zářením vidět vně sebe.
A le nemám problém si klást otázky a být otevřený k odpovědím. Proto jsem navrhl zajímavě motivovaný reálný test.... Nejsem samozřejmě na tohle téma první ani poslední, ale nepamatuji se, že by někdy někdo z věřících (pardon, slyšících

Peace a příjemný nadcházející víkend - bude hezky, skoro slunečno, mráz, krása

"Obecně se mi zdá, že míra ovlivnění výsledku poslechu subjektivním vnímáním je v hifi obecně strašně podceňovaná a neuvědomovaná."

pekne napísané a podľa mňa aj pravdivé. Sám verím na psychoakustiku a som presvedčený, že u veľa z nás má zásadný vplyv na výsledok posluchu. Len otázka znie - je to zlé?
K tomu "nedostatečnému rozlišení sestavy" ------ většinou se to používá tak, že levné sestavy nemají tak dobré rozlišení jako drahé. Čili nějaký low-endista nemá právo vůbec diskutovat o kvalitách nahrávek nebo podložení kabelů molitanem s high-endistou z toho jednoduchého důvodu, že jeho sestava prostě nedokáže ukázat rozdíly.
Opravdu má sestava zesák + regálovky za 40t celkem, poslouchaná v blízkém poli, "nedostatečné rozlišení" ve srovnání s obrovskými sloupy a zesákem za dvě mega???
Opravdu má sestava zesák + regálovky za 40t celkem, poslouchaná v blízkém poli, "nedostatečné rozlišení" ve srovnání s obrovskými sloupy a zesákem za dvě mega???
LawIAR - Není to "zlé", prostě sluchové vnímání s mozkovým procesorem tak funguje. Jinak Pítrs, kychtax, za mě

Pavel Macura Audio
tiež som toho názoru.
to Renown
Aj keď veľa ludí je skeptických ohľadom funkčnosti podložiek, či už pod komponenty, alebo v tomto prípade pod kabeláž, aspoň si vyriešil, že sa káble nepretínajú a nemáš tam hadie hniezdo. Ja mám pár rokov tiež podložené repro a sieťové káble podložkami vyrobené na základe rozmerov ako má Cardas. Dal som si to robiť len z estetického hľadiska aby káble zbytočne neležali na zemi. Ich prínos nehodnotím, lebo som sa stým ani nezapodieval. S teoretického hľadiska môžu mať, hlavne v panelákoch, kde je železobetónová podlaha a v tom vedenie káblov el. prúdu, čo môže v prípade slabšie tienených káblov spôsobiť rušenie.
Aj keď veľa ludí je skeptických ohľadom funkčnosti podložiek, či už pod komponenty, alebo v tomto prípade pod kabeláž, aspoň si vyriešil, že sa káble nepretínajú a nemáš tam hadie hniezdo. Ja mám pár rokov tiež podložené repro a sieťové káble podložkami vyrobené na základe rozmerov ako má Cardas. Dal som si to robiť len z estetického hľadiska aby káble zbytočne neležali na zemi. Ich prínos nehodnotím, lebo som sa stým ani nezapodieval. S teoretického hľadiska môžu mať, hlavne v panelákoch, kde je železobetónová podlaha a v tom vedenie káblov el. prúdu, čo môže v prípade slabšie tienených káblov spôsobiť rušenie.
Já mám některou kabeláž podloženou ale jen z důvodu abych snížil tlak na konektorech u přístrojů a reprosoustav. Pokusy s podkládáním kabeláže kvůli zvukovému přínosu bych dal až na samý vrchol hifi kopce kde už vše podstatné bylo vyřešeno (a tam tedy ještě nejsem.
).