Renown

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
Odpovědět
Pytel
Kontaktovat uživatele:

Re: Renown

Příspěvek od Pytel »

Lubore, krásná práce, vždy mě potěší když kabely jsou krásně srovnané a vídím , že máš můj filtřík zapojen *thumbs up* .

Už je to nějaký pátek co jsem dal fotku , že mám podloženy kabely speciální pěnou , PMA měl hned psal , že je to nesmysl.

Když jsme byli nedávno u Dasty s Lachimem a podložil mu repro kabely pouze hrníčky jaký posun ve zvuku, nyní myslím má už stojánky vyrobené .

Dasta
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dasta »

Pro uložení sestavy bez racku, kromě zvukového zlepšení přehledné a estetické.
Mám také podložky, pouze pod reprokabely, vyrobené z tvrdého dřeva ošetřeného ořechovou lazurou.. Kromě toho, že to dobře vypadá, posun ve zvuku je neoddiskutovatelný.

WaVe_99
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od WaVe_99 »

Je to zajímavé. Ve slepácích ABX nepoznají lidé zkreslení v řádech procent a pak existují jedinci, kteří jsou schopni slyšet rozdíl mezi reprokabelem podloženým hrníčkem a položeným na zemi. Nijak to nerozporuji, nemám takovou zkušenost, ale myslím, že by bylo vhodné tyto uši využít třeba k nějakým vědeckým účelům, protože je to něco zcela mimořádného a nevídaného.

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

Pytel píše:
24 lis 2017 15:30
Lubore, krásná práce, vždy mě potěší když kabely jsou krásně srovnané a vídím , že máš můj filtřík zapojen *thumbs up* .

Už je to nějaký pátek co jsem dal fotku , že mám podloženy kabely speciální pěnou , PMA měl hned psal , že je to nesmysl.

Když jsme byli nedávno u Dasty s Lachimem a podložil mu repro kabely pouze hrníčky jaký posun ve zvuku, nyní myslím má už stojánky vyrobené .
No to víš Mirku, já nemám tak dobrý sluch, jako Ty, Lubor nebo Michal. Mimochodem, nechceš si dát můj ABX test, kde se srovnává originál rip z CD se souborem nahraným z téhož zdroje přes DAC, čipový zesilovač s dost velkým přechodovým zkreslením (signál se bere z jeho reprosvorek a zesilovač má jako zátěž reálné reprobedny) a náasledně USB AD převodník do PC? On totiž ještě nikdo neměl a nedodal úspěšný platný ABX protokol z Foobaru, i když už to zkoušelo tak 20 - 30 lidí aspoň. Dojmy, jak to někdo jasně pozná, mě nezajímají, beru jen platný ABX výsledek a protokol. On totiž každý v těch nekontrolovaných testech (nazval jsem je SSST - simple sighted subjective test) slyší úplně všechno, ale v kontrolovaném testu pak, bohužel skoro nic.

Testy jsou ke stažení z

http://pmacura.cz/ococ.zip

a

http://pmacura.cz/toc549.zip

Pokud by se úspěch nedostavil, tak můžu dodat čisté sinusové tóny, jelikož na nich se pozná víc, než na jakékoliv hudbě. Ale ani na těch se úspěchy nedostavily.
Pavel Macura Audio

Dasta
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dasta »

Omlouvám se Renownovi, že se to řeší v jeho vlákně,ale musím reagovat.
Wave,
Podložení kabelů šálky na kávu se odehrálo u mně, když mně navštívil lachim a Pytel.Kabely lachim podložil asi po třech hodinách poslechu.
Byli jsme u toho tři a všichni jsme něco slyšeli, s tím nic nenaděláš, tak to zkrátka je.Pouštěli jsme CD Figarova svatba ( Decca 410 150-2), Al Di Meola " Kiss My Axe"( Tomato R2 79151),LPDire Straits " Brothers in Arms"(MoFi
MFSL 2-441) a Tsuyoshi Yamamoto Trio "(Three Blind Mice TBM-23-45) a další .U všech titulů jsme se shodli, že zvuk je jiný, než když jsou kabely na koberci. Mně například připadlo, že s podložkou je lepší prostor.
Asi to připadá pro Tebe úsměvné, proto Tě zvu k sobě na návštěvu, vše Ti pustím s podložkou i bez a potom si můžeme o tom popovídat.Věř, že kouzelné uši s tím nemají nic společného.
Přeji mnoho krásných chvil při poslechu hudby.

Pytel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pytel »

Pavle , děkuji, určitě si ty testy dám, ale až po víkendu -- bohužel ho mám pracovní. Myslím , že už nějakých tvých testů jsem se zůčastnil na vedlejším foru.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

Dasta píše:
24 lis 2017 20:11
Byli jsme u toho tři a všichni jsme něco slyšeli, s tím nic nenaděláš, tak to zkrátka je.
Když pominu možnost, že těsně pod podlahou vedou dráty vysokého napětí nebo je tam extrémně výkonné elektrické topení, pak je popsaný případ krásnou ukázkou vlivu psychoakustiky.

valderon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od valderon »

Pitrs:
To jsme všichni rádi, že to víš, a my už díky tobě taky! Konečně tomu někdo přišel na kloub a můžeme klidně spát ☺️....ber to s rezervou...😉
Ja tam nebyl, stejně jako ty. Ale já bych si nedovolil takto "soudit". Ale ty to hned víš... 🤔🤔. Čím to asi bude..... 🤣

jimmi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jimmi »

Asi ako Děd Vševěd. *offtopic*

valderon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od valderon »

Ještě.... Ono to není útok na osobu PítrsPraha. Je to zamyšlení nad faktem, že tam nebyl, ale přesně ví, jak to hrálo, dokonce ví proč! A dokonce má i 2 varianty! *hura*

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Asi kazdy cteme jiny muj prispevek. Ja v nem nectu presny popis zvuku ("jak to hralo"), ani dve jeho varianty.
Jen si dovoluji zastavat nazor, ze posun reprokabelu o nekolik cm nema na zvuk vliv, vyjma uvedenych situaci, protoze se tim nijak nezmeni jeho elektricke vlastnosti.

A je docela vtipne, ze kdyz se clovek nenechava opijet rohlikem, protoze si na vlastni usi mnohokrat overil silu psychoakustiky, je hned tercem dehonestace.

Pokud (ne)podlozeni reprokabelu poznas alespon 18x z 20 pokusu (coz by odpovidalo "jasne slysitelnemu rozdilu"), venuji ti svou mesicni mzdu vysokoskolaka s 12letou praxi v lukrativnim oboru pracujiciho v Praze pro svetovou korporaci. A to myslim vazne. Prijedu kamkoliv.

;-)

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

Pítrsi, ty jsi nejkonfliktnější člověk na tomto fóru. Projdi si svoje příspěvky pozpátku, jeden konflikt vedle druhého.
Jistě by světová korporace, sídlící v Praze, ocenila u vysokoškoláka s dvanáctiletou praxí v tomhle lukrativním oboru, kdyby více své energie nasměroval do té korporace než do vyvolávání konfliktů zde na fóru. Prospěl bys nejen té světové korporaci ....

Prosím moderátory o smazání všeho toho balastu co sem nepatří.

slimy

Příspěvek od slimy »

Renown *thumbs up*

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Pokud nekdo hleda konflikty, najde je i v konstatovani, ze posun kabelu o par cm nijak nezmeni jeho elektricke vlastnosti potazmo zvuk. Reaguju k veci, tzn. na obsah prispevku, ne na autora, na rozdil od tech, kteri pisi v osobni rovine a udeluji irelevantni nevyzadane rady.

Ono je ta osobni rovina totiz jednodussi nez treba prijmout vyzvu k relevantnimu ABX testi vlivu posunu kabelu nebo smysluplne zduvodneni principu, na zaklade kterych ma dojit ke zmene zvuku.

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

Renown
Nechtěl jsem, ale nedá mi to. Souhlasím s Tebou na 100%, u Pítrse ten vopruz není poprvé. Takřka pokaždé jeho příspěvky takto skončí. Proto také má na obdobném foru již trvalý BAN.
BTW, ta světová korporace pracující v lukrativním oboru, nemá vyřešenu kontrolu zaměstnanců. Ostatní světové korporace již mají na svých podnikových PC patřičný SW pro kontrolu pracovního vytížení svých zaměstnanců, které tak bohovsky platí. U Pítrse zjevně ne, to už by u světové korporace nepracoval. Nakonec závidím mu tu možnost. Já pracuji sám na sebe a do diskuse lezu jen, když čekám např. než mi na vedlejším kompu doběhne akce v PS, či podoobně a lezu sem za svoje peníze a nesnažím se provokovat.
Je to škoda, že se tady neuznávají konkrétní praktické zkušennosti, zjištěné na vlastní uši, či oči, dokonce ani s více zkušenými respondenty. Teoretizování od boku, či vygůglené info jsou k ničemu.

Tak hlavně poslouchejte hudbu, nejlépe tu koupenou.

Sorry za OT.

Odpovědět