Robin
Re: Robin
Co přesně máš na mysli velikostí zvuku? Prostor, snadnost podání, celkový dojem?
Dělali jsme delší testování, vyměnňovali jsme vždy jen jednu komponentu a pak poslouchali. Kombinace PS Audio DL III DAC + Cello Encore 150 + ARC Reference 5 + Revel F32 byla předposlední a byla doslova dechberoucí, fantastická. Jako poslední krok jsme dali WA W/P5 namísto Revel F32. Nesledoval jsem velikost zvuku, ty Revely to ale zahrály skoro se stejnou elegancí a lehkostí. Pokud to bude lidi zajímat, dám tady podrobný popis jednotlivých kroků testování včetně přesné specifkace, co jsme tam měli (kabeláž, všechna zařízení, jaké přehrávky jsme použili, ...) .
Dělali jsme delší testování, vyměnňovali jsme vždy jen jednu komponentu a pak poslouchali. Kombinace PS Audio DL III DAC + Cello Encore 150 + ARC Reference 5 + Revel F32 byla předposlední a byla doslova dechberoucí, fantastická. Jako poslední krok jsme dali WA W/P5 namísto Revel F32. Nesledoval jsem velikost zvuku, ty Revely to ale zahrály skoro se stejnou elegancí a lehkostí. Pokud to bude lidi zajímat, dám tady podrobný popis jednotlivých kroků testování včetně přesné specifkace, co jsme tam měli (kabeláž, všechna zařízení, jaké přehrávky jsme použili, ...) .
Tak velká rekonstrukce je hotová, koupil jsem si Audio Research Reference 3.
Sestava nyní vypadá takto:
Sony CDP-XE220 použitý jako transport
Logitech Squeezebox Duet s modifikací digitální části od Audionet International
PS Audio DL III DAC s Cullent Circuits L3 modifikací
Audio Research Reference 3
Musical Fidelity 750K Superchargers
Revel Performa F32
Pro-Ject RPM 5.1 se speedboxem a přenoskou Pro-Ject Pick it MC-1H, phono předzesilovač si zatím pouze zapůjčím.

Takto vypadá ten gramofon

A tohle je Supercharger za reprobednou

Sestava nyní vypadá takto:
Sony CDP-XE220 použitý jako transport
Logitech Squeezebox Duet s modifikací digitální části od Audionet International
PS Audio DL III DAC s Cullent Circuits L3 modifikací
Audio Research Reference 3
Musical Fidelity 750K Superchargers
Revel Performa F32
Pro-Ject RPM 5.1 se speedboxem a přenoskou Pro-Ject Pick it MC-1H, phono předzesilovač si zatím pouze zapůjčím.
Takto vypadá ten gramofon
A tohle je Supercharger za reprobednou

robin
koukám, že návštěva v rožnově tě hodně ovlivnila.

tento upgrade je pochopitelný.
rozdíl ve zvuku musí být ohromný.
s původním zesilovačem hrály skvělé revel tak na 20%,že?
koukám, že návštěva v rožnově tě hodně ovlivnila.

tento upgrade je pochopitelný.
rozdíl ve zvuku musí být ohromný.
s původním zesilovačem hrály skvělé revel tak na 20%,že?
Lachime, skok je to opravdu velký. Ovšem doposud všichni, kdo můj systém s BV Audio slyšeli konstatovali: "to jsem si myslel, že ty BVA hrají hůř". Starý systém se nedal beztrestně pustit na vyšší hlasitost, má trochu zrnitosti v projevu, menší oblast, ve které je správně slyšet prostor, menší transparentnost a detail - ale podle mého názoru to hraje mnohem lépe, než na 20% možností těch beden (a DACu). Procenta se mi špatně odhadují, to je relativní a záleží, co člověk preferuje.
Mám to zatím, vše u sebe, dá se to poslechnout. Především výkonový BVA PA300SE hraje moc pěkně, zdá se mi lepší z těch dvou BVA. Zkoušel jsem jej zapojit i přímo, bez předzesilovače (jde to, protože má korekce hlasitosti), a byl to podle mé subjektivního hodnocení zvuk spíš na úrovni 80% toho nového. Ty BVA hrají jako systémy 3-4 x dražší, je to mimo jiné dáno modelem prodeje (kdy není potřeba vysoké navýšení ceny oproti výrobním nákladům) a to je moc dobře pro nás hifisty. To, co mám nyní je asi 12 x dražší než BVA, a je to slyšet.
Mám to zatím, vše u sebe, dá se to poslechnout. Především výkonový BVA PA300SE hraje moc pěkně, zdá se mi lepší z těch dvou BVA. Zkoušel jsem jej zapojit i přímo, bez předzesilovače (jde to, protože má korekce hlasitosti), a byl to podle mé subjektivního hodnocení zvuk spíš na úrovni 80% toho nového. Ty BVA hrají jako systémy 3-4 x dražší, je to mimo jiné dáno modelem prodeje (kdy není potřeba vysoké navýšení ceny oproti výrobním nákladům) a to je moc dobře pro nás hifisty. To, co mám nyní je asi 12 x dražší než BVA, a je to slyšet.
Robine můžeš prosím napsat více o té modifikaci?Robin píše:Logitech Squeezebox Duet s modifikací digitální části od Audionet International
Dík Vítek.
Ahoj Vítku.
Jak jsem už psal výše, koupil jsem především úplně nový tichý zdroj (Teddy Duet linear power supply) - to je ale samostatná krabička. Uvnitř v tom Duetu vyměnili vnitřní hodiny za SuperClock 4 a potom měnili pár kondenzátorů za lepší (psali Sayno OS-COM SP type, nejsem na to odborník), oddělili obvod hodin od DSP obvodů,vyměnili výstupní RCA konektor za kvalitnější, přidali na ten koax výstup svůj filtr. Odkaz jejich stránky, kde popisují tu modifikaci Duetu je http://www.audiocominternational.com/pr ... ucts_id=53 . Šlo mi hlavně o ty hodiny, měl jsem zkušenost, že je slyšet nekvalitní zdrojový digitální signál, což mě jako člověka pracujícího u datových sítí hodně překvapilo (vždyť tam dodávám úplně stejný FLAC, který pak dále jde do stejného DAC). S přístupem firmy jsem byl spokojen, komunikovali, odpovídali na otázky, dodrželi termíny. Jsou z Anglie, neplatí se tedy clo nebo DPH.
Zvukově jsem spokojen, neslyším rozdíl proti tomu CDP Sony jako transport - takže je slyšet zlepšení proti identickému FLAC z PC přes USB do DAC. A to bylo mým cílem, mít možnost přehrávat FLAC z diskového pole a dosáhnout stejnou kvalitu, jakou mám, když vezmu jako zdroj CD placku. Bylo by zajímavé jej porovnat proti nemodifkovanému Squeezebox Duet, ale druhý doma nemám.
Jak jsem už psal výše, koupil jsem především úplně nový tichý zdroj (Teddy Duet linear power supply) - to je ale samostatná krabička. Uvnitř v tom Duetu vyměnili vnitřní hodiny za SuperClock 4 a potom měnili pár kondenzátorů za lepší (psali Sayno OS-COM SP type, nejsem na to odborník), oddělili obvod hodin od DSP obvodů,vyměnili výstupní RCA konektor za kvalitnější, přidali na ten koax výstup svůj filtr. Odkaz jejich stránky, kde popisují tu modifikaci Duetu je http://www.audiocominternational.com/pr ... ucts_id=53 . Šlo mi hlavně o ty hodiny, měl jsem zkušenost, že je slyšet nekvalitní zdrojový digitální signál, což mě jako člověka pracujícího u datových sítí hodně překvapilo (vždyť tam dodávám úplně stejný FLAC, který pak dále jde do stejného DAC). S přístupem firmy jsem byl spokojen, komunikovali, odpovídali na otázky, dodrželi termíny. Jsou z Anglie, neplatí se tedy clo nebo DPH.
Zvukově jsem spokojen, neslyším rozdíl proti tomu CDP Sony jako transport - takže je slyšet zlepšení proti identickému FLAC z PC přes USB do DAC. A to bylo mým cílem, mít možnost přehrávat FLAC z diskového pole a dosáhnout stejnou kvalitu, jakou mám, když vezmu jako zdroj CD placku. Bylo by zajímavé jej porovnat proti nemodifkovanému Squeezebox Duet, ale druhý doma nemám.
Hmmm? Pěkný postup
.
Ještě by mě zajímalo jaké signálové kabely máš mezi REF 3 a MF 750?

Ještě by mě zajímalo jaké signálové kabely máš mezi REF 3 a MF 750?
Bohus, díky, že ses ozval. Vidím z tvé sestavy, že pro nás bude výhodné sdílet zkušenosti.
Momentálně mám půjčené od Renowna HGA silver XLR, 1,5m. Budu si s tím teď chvíli hrát a zkoušet. Objednal jsem si SignalCable měděné balanced, odkaz http://signalcable.com/analogtwoxlr.html. Je to spolehlivý výrobce, mám už od nich Silver Reference XLR (jsou mezi DAC a ARC Ref 3), nadprůměrné a za rozumnou cenu. Takže mi to vytvoří prostor pro experimentování.
Na Repro pak mám bi-wiring, použil jsem Renownovu metráž TaraLabs na výšky a dodaný kabel od MF na basy. Taky tady budu ještě ladit.
Momentálně mám půjčené od Renowna HGA silver XLR, 1,5m. Budu si s tím teď chvíli hrát a zkoušet. Objednal jsem si SignalCable měděné balanced, odkaz http://signalcable.com/analogtwoxlr.html. Je to spolehlivý výrobce, mám už od nich Silver Reference XLR (jsou mezi DAC a ARC Ref 3), nadprůměrné a za rozumnou cenu. Takže mi to vytvoří prostor pro experimentování.
Na Repro pak mám bi-wiring, použil jsem Renownovu metráž TaraLabs na výšky a dodaný kabel od MF na basy. Taky tady budu ještě ladit.
Pouze malé upřesnění. Ty kondenzátory jsou Sanyo OS-CON a jsou to momentálně nejlepší elyty jaké existují. (Black Gate se již nevyrábí, doprodávají se zásoby a řada hodnot je již definitivně "No Longer Available" a ELNA Cerafine údajně nemá kvalitu Sanya)
Nejlepsi elyty, to je hodne siroky pojem. Asi zalezi, v jake aplikaci. Mozna do pocitacovych motherboardu a v audiu do zdroju pro digitalni obvody – serie SEPC (max. 16V) a SP (max. 20V).Renown píše:Ty kondenzátory jsou Sanyo OS-CON a jsou to momentálně nejlepší elyty jaké existují.
Pokud se maji porovnavat Rubycon Black Gate s kondenzatory Elna, tak se serii ELNA RFS (Silmic II), vyssi kvalita nez Cerafine.
--
L_u_k_a_s
robin
sestavu máš parádní.
moc bych to chtěl teď slyšet.
o těch procentech si ještě třeba napíšeme. když ti původní komponenty vydrží ještě měsíc doma a ty je tak 2 dny zapojíš zpět....
ten prostor a jemné nuance uslyšíš až se s tím zvukem "popasuješ"
pak teprve ohodnotíš

xlr hga silver dobře znám...rozhodně bych se kabeláži věnoval zásadně.
dej na lubora.
má to vyzkoušené.
na mé sestavě byl např. xlr tara labs "totál big šoking".
sestavu máš parádní.
moc bych to chtěl teď slyšet.
o těch procentech si ještě třeba napíšeme. když ti původní komponenty vydrží ještě měsíc doma a ty je tak 2 dny zapojíš zpět....
ten prostor a jemné nuance uslyšíš až se s tím zvukem "popasuješ"
pak teprve ohodnotíš

xlr hga silver dobře znám...rozhodně bych se kabeláži věnoval zásadně.
dej na lubora.
má to vyzkoušené.
na mé sestavě byl např. xlr tara labs "totál big šoking".
Samostatný Duet stál 7 600,- , jeho modifikace 6 700,-, Superclock 7 000,-, Teddy zdroj dalších 7 000,-, celkem 28 300,- . V cenách je zahrnuto i poštovné.merhaut píše:Logitech Squeezebox Duet s modifikací digitální části od Audionet International - kolik to zhruba stálo komplet? Díky.
Ahoj Robin
Môžeš mi prosím Ťa ozrejmiť tú modifikaci na tom DAC ?
Vďaka
Môžeš mi prosím Ťa ozrejmiť tú modifikaci na tom DAC ?
Vďaka