Robin

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
Robin
Kontaktovat uživatele:

Re: Robin

Příspěvek od Robin »

Další posunem dopředu pro mou sestavu je instalace samostatného přívodu a zásuvky pro hifi.

Tímto také děkuji všem, kdo mi pomohli, hlavně Mirkovi (Pytlovi), který to nakonec u mě celé velmi profesionálně zapojil.

Vybíral jsem dost dlouho, jaký použít kabel. Na seznamu byly CMFM, Belden 19364, Belden 83803, Yarbo 7000 PW, ViaBlue X25, Supra Lorad, IsoTek, Elecaudio CS321B, v cenách od 70,- do asi 600,- Kč za metr (cena některých závisí na kurzu Eura). V tabulce jsem si napsal spousty parametrů - materiál vodičů, stínění, oplet, maximální ohyb, průměr. Za zmínku stojí, že třeba Elecaudio je z OCC mědi. Potřeboval jsem kolem 15m kabelu. Vybral jsem nakonec IsoTek - dost dobrá záruka, že bude neutrální, kvalitní, za velmi dobrou cenu.

Zásuvka do zdi je vlastně dvojzásuvkou - Furutech FP-SWS-D(R), má rhodiované kontakty. Koupená od oficiálního českého distributora Furutechu (firma v Olomouci - zkušenosti výborné, jsou ochotní, dobře jsme si i popovídali.)

Pojistkový odpojovač AHP Original Klangmodul III s keramickou pojistkou 10x38mm, obojí audiofilní provedení, koupené na Pytlovo doporučení v jednom německém internetovém obchodě. (Neumím slovo německy, zvládl jsem to s pomocí google translatoru).

Kabeláž se momentálně zahořuje. První dojmy - zklidnilo se to, snížil šum na pozadí, větší průzračnost podání. Nechám tomu chvíli času a pak provedu porovnání - původní stará zásuvka versus nová zásuvka.

mirdaric
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirdaric »

Mám dotaz co máš za tu zásuvku Furutech FP-SWS-D. To je zásuvka na zeď?
Aspoň to tak vypadá...http://www.furutech.com/a2008/product2.asp?prodNo=370

Robin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Robin »

Na tom obrázku je krabice a pouze ta horní část je FP-SWS-D(R). Já mám ve zdi přívod, zasádrovanou normální plastovou krabici a v ní je namonovaná ta zásuvka FP-SWS-D(R).

Samotná zásuvka vypadá asi takto:

http://www.themusic.com/image.cfm?big=F ... small1.jpg

Robin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Robin »

Pořídil jsem si reprobedny Wilson Audio Watt Puppy 5.1. Zvuk jsem měl už nějakou chvíli naposluchaný, šel jsem, na jistotu. Budu ladit kabeláž a pohraju si trochu s akustikou místnosti (co můj obývák dovolí).

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

A teď to máš komplet.
Robine *thumbs up* .

Dynamika ... transparentnost. Dospělé bedny.

Robin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Robin »

Nová aktualizace sestavy. Tentokrát je to přenoska Ortofon Windfeld. Původní VDH DDT II hraje skvěle, až teprve po instalaci Windfeld jsem si uvědomil, jak to může být ještě lepší. Mnohem čistější, průzračnější zvuk, speciálně středy a výšky mnohem přirozenější, ubylo takové té zrnitosti.

Přikládám několik fotek ze seřizování, jak nové, tak i původní přenosky. Bystrému pozorovateli neunikne, že že jsou každá v jiném headshellu, takže se mezi mńimi dá poměrně rychle přepínat. Stačí vyměnit headshell a seřídit přítlak, Proto je možné jejich srovnání.

Nejprve Widlfeld:

Obrázek

A ještě jednou, na druhém seřizovacím bodu.

Obrázek

A tady je VDH DDT II

Obrázek

A pro změnu DDT I a Rowningova šablona

Obrázek

Olaf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Olaf »

Robine prosím Tě,kde jsi sehnal na Tvůj samostatný přívod k hifi zásuvce kabel Isotek, a za jakou cenu za metr, já bych chtěl realizovat totéž, potřebuji 16m, bohužel nemůžu nikde vyguglovat kde se dá v metráži sehnat,prosím o tip a info.
Děkuje Olaf.
Můžeš i na email: Oldrich.Hebr@seznam.cz

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Dík za fotky Robi. *thumbs up*
Tak v analogu máš TOP!
Celý Ti moc chválím.
Rovnoměrně do vysokého rozlišení, maximální vyrovnanost.
Phono znám, s Ortofon Jubilee, která je asi podobná Tvé Windfeld alespoň boronovou chvějkou jen jiný hrot než Top Replicant 100. Shibata má jiný charakter, obě jsou na špičce toho, co se dá z LP vymáčknout.
*thumbs up*
Gratuluji.

ObrázekObrázekObrázek

tujatuja
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tujatuja »

Robine, co tam dělá to párátko? Pro nastavení azimutu je vhodnější třeba tenká tuha, případně zrcátko.

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

tujatuja píše:Robine, co tam dělá to párátko? Pro nastavení azimutu je vhodnější třeba tenká tuha, případně zrcátko.
Myslím, že Robin nastavuje nulpoint. Tuha je lepší, párátko funguje taky.

Azimut bych okem nastavil jen "na oko".
Důležitější je změřit zda jsou oba kanály stejné.
Fajny je Adjust plus, tím se dosáhne přesného azimutu. Zrcátko jen orientačně.

Robin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Robin »

Koupil jsem si nový přenosný FLAC přehrávč - konkrétně Astel & Kern AK 100 II. Vydrží hrát zhruba 10h na jedno nabití baterie, po připojení k PC pomocí usb kabelu je AK100 II zobrazen jako další zařízení připojené k PC a pomocí copy-paste se dá nakopírovat, co člověk potřebuje. Vnitřní pamě't 64 Gb jsem zaplnil velmi rychle, mám cca 300 GB hudby ve FLAC formátu.

Zvukově -je to skvělý projev, především mimořádně tiché pozadí, vyšší rozlišení je jasně slyšitelné - 94KHz a 192KHz zní podstatně lépe než klasické CD rozlišení 44.1 KHz. Když jsem vzal přehrávač do práce i se sluchátky, mnoho mých kolegů bylo nadšených z čistého a dynamického projevu. Ti , kteří zkoušeli již dříve poslouchat formáty vyššího rozlišení, oceňovali nejvíc, jak čistý zvuk jde do sluchátek a jak tiché je pozadí.

Vynikající je skutečnost, že tu nejlepší část své sbírky si mohu vzít s sebou na chalupu nebo na cesty, na dovolenou. Hraju přímo na sluchátka AKG K701, zvuk je bezvadný. Manžeka reptá, že sluchátka jsou otevřená, takže je trochu slyšet, co hraje a já zase slyším, když na mě někdo zavolá.

Ovládání přehráveče je bez problémů, intuitivní, zatím jsem neměl potřebu se dívat do návodu.

Plánuji jednak porovnat tento přensoný přehrávač se svým domacím streamerem (AK 100 II může sloužit jako zdroj pro domácí sestavu, stačí dát analog out nebo digital out a použít existující řetězc.)

Robin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Robin »

Ještě několik obrázků.

AK 100 II včteně sluchátek AKG K701:

Obrázek

a taky

Obrázek

Obrázek

Robin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Robin »

Momentálně mám poslední zkušenost s Hifi se svými vnoučaty. Je těžké držet je dále od kabeláže, gramofonu a reprobeden. Ale zase se učí poslouchat hudbu a to je dobře. Zdá se mi, že od takových zhruba 4 let se jim dá vysvětlit, že děda nemá rád, když se tahá za kabely nebo jakkoli sahá na gramofon.

Pesi
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pesi »

Jo,tak nejak to bude. To už jsem asi přinesl zpět reprobedny ze sklepa a začal to zas dávat dohromady ; ty máš výhodu že jsi děda /a nemáš je tam pořád raubíře/ :D

Odpovědět