Robin

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
Robin
Kontaktovat uživatele:

Robin

Příspěvek od Robin »

Ahoj, zdravím hifisty.

Poslouchám různé žánry, asi nejvíce rock a folk, ale důležitější je pro mě, aby to byla zajímavá hudba. Mezi mé oblíbené patří The Cure, Dream Theatre, Depeche Mode, Pink Floyd, Ramstein, Mark Knopfler, U2, Robert Křesťan, Jarek Nohavica, Jiří Schmizter, Vláďa Mišík a spousta dalších.

Sestavu jsem začal vytvářet před pár léty, když mi odešla hodně dlouho používaná věž. Nyní mám:

Sony CDP XE 220 jako transport nebo FLAC z notebooku
PS Audio DL III DAC
BV Audio P1SE předzesilovač
BV Audio PA300SE výkonový zesilovač
Revel Performa F32 repro

Dac umožňuje USB vstup, zkonvertoval jsem sbírku CD na FLAC (doporučuji Dbpoweramp) a protože z práce se trochu vyznám v počítačích a datových sítích, vytvořil jsem si také vlastní úložiště ve formě NAS s dvojicí zrcadlených disků. Vše hojně využívá celá moje rodina, má drahá polovička i tři děti, nutno říci, že nejen na hudbu.

BV Audio jsem nakupoval přímo v Trnavě u pana Bunty. Vzal jsem si jeden den dovolené a prostě tam jel, všechno si poslechl a pak nakoupil. Pan Bunta je velmi ochotný a dobře jsme si popovídali, třeba i tom, jakou použít kabeláž nebo jaké repro z BV Audio je podobné mým na e-bay pořízeným Revel F32.

Kabely budu ještě postupně zkoušet a ladit, zatím na to nebyly finance. Stejně tak se ohlížím po elegantním řešení na přehrávání FLAC přímo z NASu - asi modifikovaný Squeezebox.

Robin

boxer

Re: Robin

Příspěvek od boxer »

Revely a zvuk jejich střední třídy mám moc rád. Jsou to jedny z mých nejoblíbenějších beden.Regálovky M22 považuji v absolutním měřítku za jedny z nejpovedenějších budek.

Pouze u těch nejvyššších Revelů mám trochu osobní problém s kovovými basáky (ale to je u všech značek).

Jen se chci majitele těchto velmi povedených F32 zeptat,na čem všem tyto bedny poslouchal zapojené,než si vybral to co má?

Robin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Robin »

Při výběru sestavy jsem si nejprve vybral ty bedny a pak terpve jsem zkoušel, co k nim. A byl jsem samozřejmě omezen hlavně financemi.

F32 jsem si poslechl u pana Ročka v Chrudimi. Předtím jsem už měl nastudováno z dostupných zdrojů, jaké mají ty bedny parametry a co se od nich dá očekávat. Překvapilo mě, že s těmi Meridiany to pro mě subjektivně zahrálo lépe, než například Focal Electra 1027 Be. Na druhou stranu JBL TI 10 K byly ještě lepší. Revely F32 jsme si pouštěli se super sestavou Meridian G08 + G02 +G57 i pro srovnání s HK DVD 49 + HK 3390, pak jestě s několika dalšími komponentami, které mi už v paměti neuvízly, je to přeci jen pár let. Jo a taky pan Roček použil kabely Cardas.

Pak jsem poslouchal v pár dalších studiích celkem dost jiných beden, ale nebylo to úplně ono. A když se mi naskytla příležitost koupit ty Revely na e-bay za slušnou cenu, tak jsem je prostě vzal a pak k nim zkoušel najít ten zbytek. BV Audio se mi hlavně líbilo v tom, že Buntovy zesilovače nic nepřidávají, mají opravdu malé zkreslení a to byla moje filozofie. Raději mám kvalitní DAC a pak ten zbytek neutrální, protože co se pokazí na počátku se pak už nespraví. Takže chci, aby tu muziku tvořil DAC a ne zesilovače.

Jinak si ale nejsem jistý, jestli je to optimální sestava, asi s něčím dražším by to hrálo líp, ale holt statisíce do toho dát nemůžu. Jsem otevřený dalším nápadům.

Celou sestavu chci nakonec mít krmenou z harddisku přes datovou síť, ale to ještě chvíli potrvá.

Ještě mám pro srovnání taky analogový zdroj - Project RPM5 s project MC přenoskou a to hraje s tímto řetězcem taky výborně.

sekal

Příspěvek od sekal »

Do jaké míry zlepšil ten DAC zvuk tvého CDP ? (mohl by jsi to popř. lehce rozvést ?)..

boxer

Příspěvek od boxer »

Takže rozumím tomu tak,že jsi slyšel Revely u Honzy Ročka na jmenovaných a nejmenovaných přístrojích.Pak jsi teprve potom někdy koupil na ebay-i ty bedny a hned jsi k nim koupil ty buntofony už bez dalšího zkoušení a porovnávání?

A při poslechu v Trnavě jsi měl pocit,že hrají stejně ne li lépe než u Ročka nebo jsi tam ty bedny ani neměl a jen poslouchal to co tam mistr má?

Přál bych ti,aby sis půjčil domů to,co jsi pouštěl u Ročka a porovnal to.

Výsledek je jasný a předem předvídatelný.

Pamela
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pamela »

boxer
buntofony :mrgreen: *thumbs up*

Tony
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tony »

Boxer, zdá sa mi to, alebo naozaj nemáš pána Buntu rád :o

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

To se Ti Tony jenom zdá ....

boxer

Příspěvek od boxer »

Nejde o to rád nerad,jde o to,že si Robin koupil opravdu výborné bedny a nedal jim možnost doma ukázat,na co mají.

Vím,není to až tak jednoduché,ale furt jednodušší dovést domů železo k bednám a poslouchat tam kde to budu mít než vozit bedny někam,kde stejně je jiná akustika.

Zvuk Revelů prostě zabil.

Tony
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tony »

S tým donesením železa domov absolútne súhlasím.
Od určitej kategórie sa ani inak vyberať nedá.
Ja to tak robím už dobrých pár rokov.
Vrátane boxov - keď treba ;)

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

Nemyslím si to. Pokud má člověk zkušenosti, tak si to dokáže představit, jak to bude hrát s něčím jiným. Ale je tam mnoho ale. Znám Revely moc dobře. Ale jen Ultimy Saloon 2. Tedy moc by mě zajímalo, jak ti to hraje Robine s tím BVaudio. A dokážu si to moooooc dobře představit. Ale každý ma svoje preference. Nebude ta moje historka s tím hifistou a návštěvou u nejmenované firmy náhodou zcela pravda? Vypadá to tak. Pán Bunta je velice šokovný člověk a hlavně obchodník. Já smekám....

Tony ale ty přece tvrdíš vždycky co je nejlepší na světě ne? A dokonce o lidech dokážeš mluvit takové věci ze soukromí, co jsou pro ně zcela novinka. Vykládat a pomlouvat dokážeš dobře a samozřejmě za zády. A přitom jsi se s dotyčným nikdy neviděl. To je prdel co? No taky jsem nevěřil vlastním uším. Ale alespoň jde ihned vidět, jak to s tebou vlastně je. Na tebe je třeba si dávat velký pozor. Nebo se pletu?

boxer

Příspěvek od boxer »

je velice šokovný

Ano,souhlasím.

sostakovic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sostakovic »

boxer píše:Přál bych ti,aby sis půjčil domů to,co jsi pouštěl u Ročka a porovnal to.
Výsledek je jasný a předem předvídatelný.
To mu Boxere nic dobrého nepřeješ. Audineuróza je špatná a nikam to nevede.
Já ti přeju, abys byl spokojen a nic si nepůjčoval domů. Čas raději věnuj poslechu hudby. *thumbs up*
boxer píše:Zvuk Revelů prostě zabil.
Já bych to tak tragicky neviděl...

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Robin píše: Ještě mám pro srovnání taky analogový zdroj - Project RPM5 s project MC přenoskou a to hraje s tímto řetězcem taky výborně.
Souhlasím, měkce odpružený gramofon PJ RPM5, má pohodový, příjemný zvuk. Pick it MC1H, tomu nepřidá nic "vlastního", je velmi neutrální a s gramofonem ladí. Měl jsem tu čest, si to celé poslechnout s Phono boxem II. na MM a velmi se mi to líbilo.

Z historie modelu : největší úspěch, sklízel model s velmi příjemnou "temperovanou" PJ K6 (Grado Gold).

Obrázek

Tom koupil pětku s vloženou Sumiko Blue Point 2, jejíž zvuk mě očaroval.

Obrázek

Tom tunil RPM5 tak dlouho, až mu vznikl RPM-9.2, což původně nezamýšlel, ale vyplatilo se. :-)

V souladu s Šostakovičem, Tě nechci strkat vpřed. Ten zvuk Super pack RPM5, je výborný.
Pěkný přesný poslech, Robine.
*thumbs up*
Obrázek

boxer

Příspěvek od boxer »

sostakovic

Názor a názor.

Já bych mu právě přál poslech z těch Revelů co nejlepší.

Odpovědět