samoT
Re: samoT
Myslel jsem to tak, zda máš obě bedny stejně vzdálené od bočních stěn, což z fotky nejde poznat.
Je to kvůli prvním bočním odrazům. Levou bednu máš něco přes metr od zdi a a tu máš zatlumenu sedačkou.
Jak je daleko pravá bedna od pravé zdi a zda máš tu zed taky nějak zatlumenou není vidět. Myslím že stěhovat
se nemusíš, jen si s tím trošičku pohrát, sesouměrnit, boční stěny aspon v bodech prvního odrazu zatlumit, plus
možná něco na stěnu za bedny a bude to v pohodě, záleží jak ty jsi spokojen a jak ty to slyšíš. Jak jsi na tom
s basama?
Je to kvůli prvním bočním odrazům. Levou bednu máš něco přes metr od zdi a a tu máš zatlumenu sedačkou.
Jak je daleko pravá bedna od pravé zdi a zda máš tu zed taky nějak zatlumenou není vidět. Myslím že stěhovat
se nemusíš, jen si s tím trošičku pohrát, sesouměrnit, boční stěny aspon v bodech prvního odrazu zatlumit, plus
možná něco na stěnu za bedny a bude to v pohodě, záleží jak ty jsi spokojen a jak ty to slyšíš. Jak jsi na tom
s basama?
Druhá bedna je asi tři metry od stěny. Pokoj má cca 6x6 metrů. Poslechový prostor je v rohu pokoje cca 3x3 metry. Na zvuku mi nic nevadí, ale nevím, po čem mám pátrat. Možná pozvat někoho, kdo by mi to změřil nějakým tím softem a řekl, tam dát to a tam zase tohle.
Tu je jednoduchý nákres pokoje. V rohu naproti postele mám pracovní stůl s počítačem. A podél zdi je naležato stejná skříňka, jako ta na LP desky a na ní je televize.

Tu je jednoduchý nákres pokoje. V rohu naproti postele mám pracovní stůl s počítačem. A podél zdi je naležato stejná skříňka, jako ta na LP desky a na ní je televize.

Aha, tak takhle to vypadá, pokud ti na zvuku nic nevadí a jsi spokojen, není co řešit, ale vhodným uspořádáním místnosti, různým zkoušením, posunováním v prostoru by se z tvé sympatické sestavy dalo vymáčknout maximum. Chce to jen zkoušet,
posunutí i o pár cm může být znát, a ty holé zdi trošku akusticky ošetřit. Já bych zkusil umístit sestavu pod tu zkosenou stěnu,
co to udělá, neboj se experimentovat, pokoj máš veliký, vždycky to můžeš vrátit zpátky. Držím palec
posunutí i o pár cm může být znát, a ty holé zdi trošku akusticky ošetřit. Já bych zkusil umístit sestavu pod tu zkosenou stěnu,
co to udělá, neboj se experimentovat, pokoj máš veliký, vždycky to můžeš vrátit zpátky. Držím palec
Dokoupeny dva nové kousky.
Tuner Pioneer TX-606 (Čeká ho výměna podsvícení, které nejde.)
Tape Deck Technics RS-B405
Celá sestava nyní (od vrchu - dolů):
Garrard
+
Luxman
+
Technics
+
Pioneer
=
su šťastné, hudba mě baví, dokonce mě baví jen koukat a nic neposlouchat
Tuner Pioneer TX-606 (Čeká ho výměna podsvícení, které nejde.)
Tape Deck Technics RS-B405
Celá sestava nyní (od vrchu - dolů):
Garrard
+
Luxman
+
Technics
+
Pioneer
=
su šťastné, hudba mě baví, dokonce mě baví jen koukat a nic neposlouchat

Dnes jsem vyhrabal z kotelny staré, zaprášené reprobedny po otci. Napevno vyvedený kabel z beden zakončený dvoupinovým konektorem, který nevyhovoval, jsem uštípl. Koukám na to, kabel je jednožilový s nějakým stíněním. Zkusil jsem tedy stínění zapojit do (-) a žílu do (+). Na to, jakou nitkou jsou ty bedny připojené a v jakém jsou stavu, hrajou velice příjemně.
Nejspíš pořídím nějaký stereo receiver a bedýnky poputují ven, ať je ke grilovačce co poslouchat.

Nejspíš pořídím nějaký stereo receiver a bedýnky poputují ven, ať je ke grilovačce co poslouchat.

A teď si představ, že bys zapojil starý Tesly s relativně "velkým" basákem" nebo nedejbože nějaký vetší regálový třípásmo s 10" basákem. Dali by neDaly šanci 

Přiznám se, že i tyhle bedny mají mohutnější bas, než moje Daliny. Ale Daliny ten bas zase podají rychleji a přesněji. Alespoň vím, kterým směrem se mám ubírat. 
By mě zajímalo, jak by to hrálo, kdyby se ty repráky strčily do pořádné ozvučnice s pořádným kabelem.

By mě zajímalo, jak by to hrálo, kdyby se ty repráky strčily do pořádné ozvučnice s pořádným kabelem.

Nebuť tak skromný! Proč ne rovnou pořádná ozvučnice s pořádnýma reprákama? Za těch pár korun, vynikající volba:samoT píše: By mě zajímalo, jak by to hrálo, kdyby se ty repráky strčily do pořádné ozvučnice s pořádným kabelem.
http://www.youtube.com/watch?v=3zSLsgVbxMI
Porovnával jsem přímo s Aurum Cantus V3M za 50 tis Kč, a jako tehdejší majitel Cantusů jsem musel smutěn přiznat, že Wotan je o světelné roky lepší! Úplně jiný svět

http://www.hifi-wiki.de/index.php/Quadr ... %28Mk_I%29

Obrazek mate, ten basák je 10" !!!
Možností je ale více a tohle je jen začátek:-)
Jojo, Quadraly se mi líbí, ale jak si psal, jsou hodně žravé(alespoň tvé bývalé Vulkany). Nevím, zda by to můj Luxman utáhl. Taky se mi líbí ty Revoxy co máš teď. Infinity Kappa 8.2 jsou teď taky za pěknou cenu. Bohužel, při koupi Dalin jsem neměl žádné zkušenosti s hifi, takže jsem šel do nových ze studia. Teď bych nejspíš vybíral jinak.
Nicméně, na řadě je nový gramofon. Dále má přednost má drahá polovička, chce na dovolenou k móři.
A pokud se zadaří, koupím potom něco s pořádným basákem.
Teď mám na hraní otcové bedny a s Dalinama si nějakou dobu ještě vystačím.
Nicméně, na řadě je nový gramofon. Dále má přednost má drahá polovička, chce na dovolenou k móři.

Teď mám na hraní otcové bedny a s Dalinama si nějakou dobu ještě vystačím.
Quadral Wotan a Luxman L530 je podle mě sladěná kombinace... samozrejme s Vulkanama by si ten Luxik ani neškrt, ale Wotan
Manželce vyhov, to je třeba, bedny Ti neutečou, důležitý, že to máš srovnaný
Kámoš bude možná brzy prodávat Revox Atrium B MKII

jsou velmi dobré!

Manželce vyhov, to je třeba, bedny Ti neutečou, důležitý, že to máš srovnaný

Kámoš bude možná brzy prodávat Revox Atrium B MKII

jsou velmi dobré!
sz