Slayers

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
Bazi 36
Kontaktovat uživatele:

Re: Slayers

Příspěvek od Bazi 36 »

Jamahu as 803 maj japonci v planu az nekdy okolo roku 2028, zatim je potreba vystacit s modelem as 801.

slayerss
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od slayerss »

https://www.hifionline.cz/stereo-receiv ... a-r-n803d/
Bylo myšleno toto. Ale jak jsem psal mám 602 a nevím no. Nehraje to špatně ale chci asi nějak jinak

Peťan79
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peťan79 »

Co toto? Mohla by to být fajn kombinace a vše v jednom.
https://www.hifi-voice.com/testy-a-rece ... tz-pm7000n

slayerss
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od slayerss »

Zajímavá kombinace, v recenzích je stavěn nad Cambridge cxa80 i Yamahu rn-803d.
Díky za tip.

slayerss
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od slayerss »

Dnes jsem vyměnil stojany pod repro. Měl jsem spíchnuté poměrně myslím solidní po doma. Ale byly dřevěné, sice dost masivní a gumovými špunty odizolované ale....
Koupil jsem Custom Design FS 105 asi bych za ten peníz pořídíl u šikovného zámečníka ještě masivnější ale nemám na to běhání čas a někoho sehnat taky není jen tak.
Moc jsem od změny nečekal spíš jen po stránce designu.
Plně jsem je vysypal pískem a ustavil bedny stejně jak byly.
Byl to normálně šok, nikdy bych nevěřil jak se vše změní jen změnou podstavců, počítal jsem že to bude na hranici slyšitelnosti ovšem toto ne.
Měl mi ještě dnes dorazit kabel k woofru ale jsem rád že přijde jindy, nevěděl bych čemu spíš tu změnu přičíst.
Takhle je jasno.

Kocmeister
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Kocmeister »

Jo, tak přesně podobnou změnu jsem taky zažil při výměně stojanů. U regálovek je stojan hrozně důležitej prvek přitom zároveň většinou lidí hrozně podceňovanej.
kabelguru.cz

slayerss
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od slayerss »

Mají to celkem parádně pořešený v trubkách jsou takový pružný kleštinky takže očekávám že se nebude ani časem nic povolovat a rezonovat.

Strejdin
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Strejdin »

Jestli můžu, tak taky mám příspěvek ke změně zvuku se změnou "podloží" , u mě ne regálovek, ale sloupů. Nedávno jsem koupil pod hroty takové duralové mističky a odstranil dubové fošny z podrepro, a abych si nepropich podlahu postavil je do těch misek. Rozdíl ve zvuku opravdu velký, hlavně v prostoru a přesnosti podání nástrojů. Ale já to přičítám změně polohy výšek a středů vůči posluchači, bedny mi sjely o cca 8.5 cm dolů, tedy blíž a směrově lépe na ušiska . Když si sednu mimo poslechove místo hraje to "myslím" skoro stejně. Ověřit si to ale nemůžu 😆, musel bych zase něčím pokládat ty mističky.

slayerss
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od slayerss »

U mě je rozdíl oproti minulým stojanům pouze 1,5 cm dolů. Myslím že u mě je to asi v tuhosti podstavce a v materiálu. No asi i hroty jsou lepší nežli gumový špunty.
Každopádně je to nářez.

jisk
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od jisk »

slayerss:
máš pravdu, je to o tuhosti (materiálu) a váze podstavce

slayerss, Strejdin:
mám podstavce Norstone a taky jsem s tím experimentoval - různá podložky pod stojany, pod regálovky, hroty, puky atd
gumový špunty pod postavec nebo sloupy rozhodně nedávat, u mě oproti hrotům taky změna výrazně k horšímu, vysypání trubek podstavců je nutnost, čím se více zvětší váha tím líp, pod sloupy nebo pod stojany dávat rozhodně pevný materiál žula, beton, nerez ... u každého se to projeví jinak, záleží i na podlaze a podlahové krytině, dřevo pod bedny ne

nakonec mě nejlíp vyšla varianta 3cm žula na podlahu, vysypané stojany na hrotech a na horní desce taky 3cm žula s rozměrem půdorysu bedny a na ni bedna..vlastně nic objevného, jen jsem zkoušel a hrál si s tím, jak to ovlivňuje zvuk, abych byl v obraze
ale třeba ještě další zatížení bedny z vrchu se - u mě !! - už projevovalo zhořšením mikrodetailu
ještě by stálo za vyzkoušení hroty mezi bednama a žulou, až bude někdy nálada a ještě zvětšení váhy stojanů, ale to bych asi řešil vyrobením stojanů na zakázku

výškové umístění repro oproti uchu posluchače taky určitě hraje roli a chce zkoušet (i když asi uváděných 1,5cm nebude mít moc vliv)
někdy přesně proti uchu jak vertikálně, tak horizontálně nemusí být kladem, umístění beden vůči posluchači a v prostoru je taky dobrá hra, pak něco změniš v místnosti, třeba posuneš skříňku a můžeš hledat optimální umístění znova

taky je dobrý mít repro ve volném prostoru, což v běžné domácnosti moc nejde a tak se snažit, aby alespoň mezi bednama nic nebylo,
má to výrazný vliv na zobrazení prostoru nahrávky

s akustickými vlivy se dá kouzlit a nakonec tohle všechno může mít větší vliv něž výměna komponentu sestavy

Kocmeister
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Kocmeister »

Jojo přesně jak píšeš, těch experimentů s různýma hrotama, váhama podstavců, zátěží na repro je tolik, že to ja na hodiny a hodiny experimentování. Vše se nějak projeví, něco dobře, něco špatně, něco nijak. Co je vždycky přínosem je vyšší váha stojanů. I jeden stojan 33 kg vs 50 kg se projevilo a nepochybuju, že kdyby měl jeden stojan 200 kg, bylo by to ještě dál. Jo a nožičky (hroty, Ceraball, Soundcare...)samozřejmě, ale to je základ. Přímo na podlahu snad stojany nikdo nepokládá.
kabelguru.cz

Peťan79
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peťan79 »

Dívám se, že jsi nakonec skončil u toho Marantze PM7000N. Jak jsi spokojený, sedlo si to?

slayerss
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od slayerss »

Paráda, dobrá rada nad zlato.

slayerss
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od slayerss »

Po poslechu několika konkurentů jasná volba.
Přílohy
20200212_1428444.jpg
20200212_134158.jpg

svartenatt
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od svartenatt »

Není to trochu moc? Kabel skoro za cenu repro. Jsem si myslel, že k MA Silver 2/100 stačí něco kolem 5000 Kč.

Odpovědět