Stano, ktorý je Jaro

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
sonofstars
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Stano, ktorý je Jaro

Příspěvek od sonofstars »

Ahoj Jaro,
filtr jsem měl doma a u mě byl přínosný. Není to rozhodně špatná investice. Ale co poslechovka to vhodnost jiného filtru. Osobně jsem měl už 3. Možná se ke Giggawattu zase vrátím. U mě rozhodně s hodnocením dobrý poměr cena a výkon. Teď hraji přes zajímavější výzvu PP PT15, ale jestli je to lepší poměr a výkon zatím testuji.
Každopádně přeji hezké hledání zvuku a krásy aparatur.
Co se tu pár měsíců pohybuji, tak se mi líbí sdílení zkušeností mnoha hifistů. Každý má své chutě a své preference a člověk nesmí brát vše jako dogma, ale některá pravidla jsou základní. Výše uvedený návrh řešení od Lachima mám také prověřený *2thumbsup* a souhlasím.

terahera
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od terahera »

Stanohlohovec píše:A kde bývaš?? Ja by som na budúci víkend mohol zariadiť... HM?
poslal jsem ti SZ ;)

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

Dasta
páni. kapku jsi mě zaskočil. touto formulací tedy:
"...Nezbývá nic jiného než se s nahrávkou smířit, nebo poslouchat fragmenty- třeba z každé desky 25 vteřin..."
vážně se domníváš, že nahrávky lze posuzovat dle podání sykavek na té které aparatuře?
to by bylo přeci hodně smutné. vyřazovat/ "fragmentovat" celé desky kvůli sykavkám ??
třeba na mém DK ti mohu pustit x nahrávek skvěle nahraných ženských hlasů, v různých symfoniích, a nikdy nám sykavky vadit nebudou.
na dalších vyladěných sestavách v mém okolí bys též problém s ženským hlasem neměl vůbec žádný.
z mé osobní zkušenosti...pokud musíš selektovat nahrávky dle uječnosti/ usyčenosti ženských hlasů, hledej problém jinde než v těch nahrávkách.
existuje pár ostrých, usyčených nahrávek, to ano.
ale jestli jsem jich v mé sbírce 500 sacd měl 5 a 100kách cd tak 10 ?

Stano
určitě vyraž poslouchat na jiných sestavách. osobní zkušenost je nepřenosná.
(k nám do matičky jsme tě již pozvali)
než začneš něco měnit, utrácet kopice euro, poslechni si co nejvíce sestav kolegů - hifistů!
ten čas a whisky za to určitě stojí.

Stanohlohovec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanohlohovec »

Chlapi, ďakujem vám za ochotu zdieľať so mnou moje problémy a určite vyrazim počúvať platne aj inde! Prosím neriešte už na tomto vlákne svoje vlastné roztržky, aj keď chápem, že sa to môže prekvapiť kdekoľvek... Len tak na okraj, práve mám pustené obrázky z vystavky... Určite nemusím predstavovať a napriek môjmu nadšeniu z vážnej hudby, tie výšky ma tak SERU!!! *headbang*

Dasta
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dasta »

Lachim,
Nešťastně pochopeno, myšleno tak, že když sykavky vadí tam kde jsou ( ženský vokál, Freddie Mercury...) každým akceptovatelné, potom ( myšleno s nadsázkou) nezbývá než co jsem napsal, v žádném případě není myšleno nijak zle. Jinak s Tebou naprosto souhlasím, mám též takové nahrávky o kterých píšeš.

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

dasta
děkuji za vysvětlení.
a stejně mi to nedá. děkuji ti (vám) za pochopení...
pokud vadí sykavky tam, kde by vadit vůbec neměly, pak je třeba něco udělat se zvukem sestavy.
né vyřazovat nahrávky!
:-)

odbočím, ale pro stano by to moho být i zajímavé....
zažil jsem poslech u hodně hifistů, kteří měli nějaké své referenční nahrávky. nikdy to nebyla, bohužel, klasická hudba.
změnili jsme něco v sestavě. ve snaze o zlepšení reprodukce.
oni vytáhli ty své "reference" (za mě pseudo-reference) a poslouchali jak pak nám to s tím novým komponentem hraje.

i když byl ten zvuk sestavy na klasické hudbě lepší (kvůli mě museli přetrpět např. louskáčka), ty jejich "reference" zněly náhle úplně jinak.
jak nebylo to "bum-cink" tam kde mělo... průser.
honem vyřadili lepší prvek ze sestavy s tím, že to s tím "novým" hraje hůř.
a na těch svých "referencích" se motají pořád dokola a dodnes.

s každou změnou komponentu by se totiž měla změnit preference výběru nahrávek.
změnit sluchový návyk na to původní....
hlavně ne dogmaticky trvat na tom, že ta bouřka v Love over gold musí znít zrovna TAKHLE.
a tím se vlastně vracím k těm sykavkám v nahrávkách

Dasta
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dasta »

Lachim,
Reference ženského zpěvu je pro mě Rebecca Pidgeon, její projev je prošpikovaný sykavkami, které však vůbec nevadí.Pristihl jsem se při myšlence, že kdyby tam nebyly, byl by její projev celkově chudší. Sykavky k jejímu projevu zkrátka patří a Rebecca bude sykat na každé sestavě, buď více nebo méně, ale bude. To samé Ammy W., kterou Stano poslouchal ráno. Nešťastná poznámka o fragmentech tedy myšlena tak, že když toto vadí, nezbývá než přehrát 2-3 skladby, kde zpěvačka nesyká.

sonofstars
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od sonofstars »

Souhlas Rebecca Pidgeon - Spanish Harlem a vlastně pak celá deska je zajímavý porovnávač sestav :)
http://www.chesky.com/album/worlds-grea ... gs-sacd323

petrL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrL »

Sykavky - především existují i naživo, ale při nahrávání by se měly minimalizovat. Poslechl jsem si tu R.Pidgeon na počítači (yt) a opravdu tam jsou výrazné. Zřejmě chyba nahrávání resp. snaha udělat "audiofilskou" nahrávku, kde je slyšet každý nádech atd. Naživo (a bez mikrofonu) jsem ji nikdy neslyšel. Jinak ale ta skladba není technicky nijak zajímavá, zpěv nemá žádnou dynamiku. Pusťte si radši nějakou sopranistku a uvidíte ;-)
Mně sykavky v určité době vadily, zlepšoval jsem to filtrací napájení, kabelama, ale jak se sestava dál vyvíjela, tak to zmizelo ani nevím jak. Hlavně to asi bylo reprokabelama (teď mám stříbrné HGA).

Dasta
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dasta »

Ahoj Stano,
Napadlo mě, že by mohlo pomoct pořízení přenosky s kulovým nebo kuželovým hrotem. Sofistikované řezy přenosek přenášejí daleko lépe vysoké kmitočty, protože hrot pronikne do hloubky a lépe kopíruje drážku.Jako bonus navíc bys měl u kulového hrotu i jisté snížení praskotu Zkusil bych třeba AT nějaký nižší model,nebo Grado.Na klasiku to asi nebude,ale bigbítu si užiješ dosyta.Budeš mít méně detailů,ale sykavky by to mohlo trochu zažehlit

Stanohlohovec
Kontaktovat uživatele:

Zistil som, že spanish Harlem poznám dobre ešte a čias komunizmu, neviem, či to rebecca prespievala, alebo naopak, to čo hrali v rádiách bolo prerobené od nej, tak či onak, sykavky sú tam pocutelne, ale ubezpečujem vás, že výšky ani zďaleka nie sú také ostré a nepríjemné ako na mnohých mojich platniach. Dnes mi došiel sieťový filter a predlzovacku gigawatt, som to pozapajal, zatiaľ čo keď som dal nové káble, zmenu k lepšiemu som hneď počul, teraz ale zázrak nekonal, pripadá mi to úplne rovnaké akompredtym *headbang*

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Vitej v hifi, byl jsi ucastnimem psychoakustiky a zle pani Psychy ala "Cerveny trpaslik" :lol:. Pokud mas tak zasadni problem se sykavkami, tak doporucuji poslech na elektronkach, vysel i pekny clanek elektronky Vs tranzistory, kde tento jev "agresivnich" projevu pripisuji tranzistorovym zesilovacum a jejich vyssim harmonickym pri pruchodu signalu. Take jsem k dispozici s poslechem, kdyby jsi mel cestu pres Oloumouc ;).

Fidas
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidas »

Tak jsem si poslechl Spanish Harlem od Rebeccy přes Tidal a sykavky se mi nezdály nepřirozené či moc výrazné nebo ostré. Ale možná je to tím, že je nějak upravená, jiné album ...

Stanohlohovec
Kontaktovat uživatele:

Koudy, ďakujem za ponuku, ak mi Olomouc vyjde, rád sa stavím... *2thumbsup*

Stanohlohovec
Kontaktovat uživatele:

Zdar všetkým z nového servera *jupi* *jupi*

Odpovědět