Stano, ktorý je Jaro

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
Stanohlohovec
Kontaktovat uživatele:

Stano, ktorý je Jaro

Příspěvek od Stanohlohovec »

Zdravím všetkých priaznivcov dobrej hudby... Už sa tu pohybujem zo dva mesiace a dnes mi chlapi v jednom vlákne poradili, nech si zriadim vlastný chlievik, nech mám všetko pod jednou strechou... Okej, stalo sa a založil som svoe vlastne vlákno.
Na úvod sa predstavím, som Jaro (napriek nicku), som z Nitry, hudbu počúvam dosť dlho, ale až posledné 2-3 mesiace som začal počúvať tak "lepšie". Mám za sebou hudobnú prípravu, nejakých 18 rokov som aktívne hrával na piano a doplnkovo aj na gitaru.
Moja zostáva je uvedená pod čiarou, ako som už zistil, nie je to ani odpad, ani extra trieda, myslím si, že v mojom novom dome hrá absolútne zle a práve toto sa snažím konzultovať s vami a napraviť.
Čo som zatiaľ spravil: kúpil som nový gramec a predzosik, sieťový filter Gigawatt, sieťové káble Lappkabel, vymenil sklenené podstavec pod komponenty za drevené. Plánujem pokryť celú podlahu kobercom, na steny chcem prednostne dať hrubšie koberce, až v prípade neúspechu difuzory, alebo absorbery... Takisto v posluchovku pribudne záves a záclona.
Difuzory som sa zatiaľ rozhodol nedávať, lebo molitanovym neverím a na drevené nemám rozpočet... A prilepiť steny ihlanmi zo sivej farby fakt moc chuť nemám. Rád by som v tej posluchovku aj počúval pri svetle a nielen za tmy *sunglases*
Ak máte nejaký názor a chcete mi poradiť, poteším sa vásim príspevkom...

lachim
Kontaktovat uživatele:

Re: Stano, ktorý je Jaro

Příspěvek od lachim »

Stano
Ahoj a vitej.
Jestli mohu k te akustice....
Hlavne nelep koberce na zdi. Akorat si zabijes stredy a roztocis spiralu pricin a nasledku.
Akustiku je treba zacit stropem a basovymi pastmi v rozich.
Valce 60 x 60 cm rozeprit mezi podlahu a strop
Pokud nevis jak/ s cim nebo resis vzhled, pak si za bedny poves na stenu tezky, akusticky zaves.
Za kazdou bednu 2m konzoli a na ni narasit zaves. Nebo 2 ruzne zavesy. Z odlisnych latek.
Na ty konzole lze veset vse mozne a vyzkouset si tak v praxi ruzne varianty akustiky/vzhledu/diy....
( mohu ti poslat nejake foto z instalaci do emailu)
To pro naprosty zacatek staci. S koberci, polstari a latkami velmo opatrne.
Nedavno jsem u sestavy s repro vivid majiteli smotal tlusty, chlupaty koberec lezici na jekoru, vyhodil na chodbu a hle...
Stredy jak vino. Pridanym kobercem, v dobre vuli o akustickou " upravu", si pretlumil / zazdil kus stredu.
Akustika neni o pokladani kobercu.
Hodne stesti a stastny vyber!
Jsem zvedav, na cemu budes poslouchat treba za 5 let.
;)
P.s: slysel jsi uz sestavu, ktera by klavir zahrala fakt jako zvuk klaviru?

Stanohlohovec
Kontaktovat uživatele:

Lachim - čo samtyka tvojej poslednej otázky, tak odpoveď je NIE! A neviem či je to profesionálnou deformáciu, alebo či je klavír pritazky nástroj pre aparatúry, ale pamätám, že dokonca som bol u chlapíka, čo počúval výhradne len violoncelove koncerty a nahrávky a mal nejaké ultra odladené bedne, na ktorých to čelo hralo bajecne, ale doprovodu klavír znel ako elektricky *headbang* tak ti odpovedám ešte raz, že nie...
Čo sa týka tej mojej miestnosti, u mňa je problém s vyskami, dovolím si tvrdiť tvrdiť, že basy prekvapivo v pohode (zvlášť po výmene power káblov), stredy obstojne, len tie zaprdnute výšky na väčšine ženských vokalov a napríklad trubkach v orchestri, ťahajú uši!!! *headbang*

Stanohlohovec
Kontaktovat uživatele:

Lachim - a ďakujem za privítanie *2thumbsup*

terahera
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od terahera »

Ahoj Stano Jaro :D
Já mám taky nick terahera a jsem Mára,takže nic neobvyklého ;) Jsem taky zvědavý,jak se tvoje sestava bude postupně vyvíjet ;) Tvoje stávající je myslím vpohodě,není se vůbec zaco stydět,akorát ji dovypyplat,ať jsi spokojený s poslechem.Z těch panelů z pěny bych neměl strach,co se týče estetiky,když je dáš do dřevěného rámku,jak jsem ti v jiném vlákně posílal foto,tak to nevypadá ůplně zle,takže můžeš vklidu poslouchat i ve dne ;) Co se týče těch výšek u Tebe,jsi si jistý,že je to špatně?Třebá taková trubka ve skutečnosti není vůbec příjemný nástroj a tahá taky za uši :(

Stanohlohovec
Kontaktovat uživatele:

Myslím, že je to, tie výšky, fakt zle... Napríklad pred chvíľou som tam dal The Dark Side ... a hlasy mužské(!!!) sú dosť nepríjemné. Ja som to už niekde vysvetľoval, som v dome už nejaký rok, ale mal som predtým takú lacnú prenoskú a hlavne predzosik bol o ničom, rezal z vrchu aj zo spodu, tak tie výšky roky nevadili. Až po výmene prenosky a phono stage to pociťujem.. urobil som akurát pokus - prehodil som do posluchovky náhradné bedne (Focal Cobalt 816), používam ich v obyvaku v domácom kine a zistil som dve veci: po prvé výšky rovnako na hovno, takže viem, ze to nie je v bedniach. Po druhé, čo je horšie, vôbec som nepočul nejaký veľký zvukový rozdiel medzi (podľa predajcu) komerčnými focalmi a audiofilskymi (podľa predajcu) audio physic!!! Myslím, že pri slepom teste by som sa musel moooooc snažiť aby som to spoznal... *headbang*

Fidas
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidas »

Stanohlohovec píše:Myslím, že je to, tie výšky, fakt zle... Napríklad pred chvíľou som tam dal The Dark Side ... a hlasy mužské(!!!) sú dosť nepríjemné. Ja som to už niekde vysvetľoval, som v dome už nejaký rok, ale mal som predtým takú lacnú prenoskú a hlavne predzosik bol o ničom, rezal z vrchu aj zo spodu, tak tie výšky roky nevadili. Až po výmene prenosky a phono stage to pociťujem.. urobil som akurát pokus - prehodil som do posluchovky náhradné bedne (Focal Cobalt 816), používam ich v obyvaku v domácom kine a zistil som dve veci: po prvé výšky rovnako na hovno, takže viem, ze to nie je v bedniach. Po druhé, čo je horšie, vôbec som nepočul nejaký veľký zvukový rozdiel medzi (podľa predajcu) komerčnými focalmi a audiofilskymi (podľa predajcu) audio physic!!! Myslím, že pri slepom teste by som sa musel moooooc snažiť aby som to spoznal... *headbang*
Zkus síťový filtr ....

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

Stano
Klavir... To je proverka kazde sestavy. A ted si predstav, ze ta sestava by mela jeste verne zahrat i zbytek kapely!!
:)
K tem vyskam... Pujcil bych si u nejakeho zkuseneho hifisty, ve studiu, komplet kvalitni kabelaz.
A ten filtr +'isotek syncro.
Bud poslouchas bordel ze site nebo ti delaji " lavor" kabely. Takove cinske fejky...to je vrazda kazde setavy.
Tohle jde otestovat rychle a jednoduse.
To pomuze vzdy nejak.
Pak samozrejme difusory. Ne tlumit kobercem a polstarema. Difusovat je lepsi.
Ale to uz chce stehovat, vrtat, montovat....
Resit basy by byl problem. Tohle je zjistitelne a resitelne pomerne jednoduse.
P.s.: na klavir to chce alespon 2 x 300w/8 a 3 hrombedny. Jinak je to fakt porad ta yamaha.
:D

Stanohlohovec
Kontaktovat uživatele:

Čo sa týka toho sieťového filtra, mám už objednaný a v pondelok dojde tento
http://www.tophudba.sk/gigawatt-pf-1e-4090
Myslíte, že bude dobrý? Nemám s týmito vecami skúsenosť, nikdy som filtre ani práčky nepoužíval... Ešte skúsim jednu vec zajtra. Totiž pri domácom kine v obývačke nemám žiadny problém s vyskami, je možné, že tie lacné 4mm káble sú jednoducho také tlmiče zvuku ako bol aj ten starý predzosik. No tak ja skúsim prehodiť aj káble k domácemu minute čo to spraví. Ak budú výšky na prd, bude to Repro káblom...

Fidas
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidas »

Nevím, jak moc bude účinný tento filtr. Zkus ještě se projít po bytě a povytahovat ze zásuvek všechny síťové napaječe, televizi, počítač...uvidíš, zda bude změna. TV a comp mají spínané zdroje. I v režimu standby zdroje pracují a vyrábí celé spektrum rušení. Alespoň u mě to bývalo poznat.

Stanohlohovec
Kontaktovat uživatele:

Tak som si ráno pri stal a po značnej lopote som prehodil kábel z posluchovky na set ročného kina (focal Cobalt 816, onkyo 494) a čuduj sa svete, keď som pustil Amy winehouse, tak jasné výšky a nepríjemné sykavky! Vravím si, je to teda káblom. Ale potom mi zišlo na um dať na tú istú nahrávku aj starý, lacný kábel. A, napriek značným rozdielom, výšky také isté!!! Takže to skôr súvisí s nahrávkami, ktoré som začal nedávno počúvať!! Iste, obývačka má lepšie zatlmeni ako posluchovku, ale charakter. charakter zvuku je veľmi podobný. Takže teraz čo? Vyhodiť polovicu platní a?? *headbang*

Dasta
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dasta »

Stano, známá věc je ženský vokál se vyznačuje sykavkami, proto téměř v žádném studiu při prodeji nepouští žensky zpěv nebo housle, ale poušti tzv." šukací jazz". Nezbývá nic jiného než se s nahrávkou smířit, nebo poslouchat fragmenty- třeba z každé desky 25 vteřin do nástupu bicích.Vzdyt přece musíš vědět jako muzikant,že housle naživo jsou agresivní, trubka dokáže vrestet a triangl taky není libozvučny zvonek. To co Ty považuješ za tahavy nepříjemný zvuk, pro druhého muže být ukázkou přesnosti a pravdivosti.

Stanohlohovec
Kontaktovat uživatele:

Dasta- myslím, že máš pravdu. Ja skúsim upraviť miestnosť tak, aby bola stredné zatlmena a zmieril sa s tým, že som citlivý na sykavky z podobne. Neviem, kde sa to vo mne vzalo, asi to je psychické keď som kúpil nový predzosik a všetko vyjasnilo... Len nechápem, že napríklad teraz mám pustenú Madonnu Ray od light a tu na celom dvojalbum nieje ani náznak problémov... Ja by som asi fakt potreboval vziať nejaké platne čo mám napocuvzne a ísť s nimi k niekomu kto mám gramec a dobre vyladený zosstavu *fnuk*

terahera
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od terahera »

Tak seber desky a dojeď :) Nevím sice,jestli mám dobře vyladěnou sestavu,100 lidí 100chutí,ale gramec mám

Stanohlohovec
Kontaktovat uživatele:

A kde bývaš?? Ja by som na budúci víkend mohol zariadiť... HM?

Odpovědět