štětináč

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
Odpovědět
štětináč
Kontaktovat uživatele:

štětináč

Příspěvek od štětináč »

Tak já sem taky napíšu, abych se tu neschovával za anonym. Je mi 51 let a teprve pár posledních let se více zabývám hudbou. Tedy tou, co leze z reproduktorů, ať už je to jakýkoliv poslouchatelný žánr. Nemám drahé komponenty, a stojí mne to hodně úsilí, než se doberu skromnými prostředky ke zvuku, který je mi příjemný. Před mnoha a mnoha lety jsme s kolegy postavili třípásmové Tesly a dodnes mám pocit, že by po repasi výhybek hrály naprosto úžasně, tedy velmi příjemně a pohodově. Dnes si vyrábím bedýnky s modernějšími reproduktory, kupuju použité, hraju si a srovnávám. Někdy mne to až unavuje, nalézat ty vhodné kombinace zesilovačů a beden a donekonečna ladit. Ale mám hodně poslechových prostor, všude musí něco hrát. Největší překvapení mi připravilo spojení autoradia Blaupunkt s doma vyrobenými dvoupásmy s Tesla reproduktory. Mám to v dílně , ale zvukově to aspiruje do fajnového pokojíčku. Celým tím vším laborováním jsem si ujasnil, že mi jako zvuková kulisa vyhovuje zvuk lehký, vzdušný, s rozumným náznakem nepříliš hlubokých basů. Teprve při vážném poslechu CD přepnu na bedny s výraznějším spodkem, ale dlouhodobější přebasováno mne spíše unavuje. Věk na to asi mám. Mám zesik Yamaha A-S500 a Cambridge Audio 540, každý hraje úplně jinak a sluší mu jiné bedny. Oba mají svůj půvab.
Jako kulisu poslouchám průběžně tuner (mám jich víc) na stanici ROCK radio, případně Countryradio nebo i Vltavu a na DVBT přijímači Jazz. Možná sem ani nepatřím, tady se jistě poslouchá na komponentech za statisíce. Ale to už moje uši neocení, si myslím.

JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: štětináč

Příspěvek od JV »

štětináč píše:Možná sem ani nepatřím, tady se jistě poslouchá na komponentech za statisíce. Ale to už moje uši neocení, si myslím.
Neboj sa, v tejto cenovej je nás tu viac. :)
Mohol by si nejak stručne popísať zvukové rozdiely medzi Yamahou a CA? Čo máš k nim pripojené?

pompo
Kontaktovat uživatele:

Re: štětináč

Příspěvek od pompo »

Tak tak nemusí být nutně háj-end. Aneb vítej mezi nás - letité a nahluchlé holoprdelníky :lol:

Odpovědět