Psal jsem, ze to nema smysl

A opravdu to nejsem ja, kdo hlasi a fnuka u admina jak neschopny decko

Za mne vse

Bohužel není. Už jsem ti napsal proč. Soustřeď se. Měření řekne velmi mnoho o jednom konkrétním jednotlivém parametru, na který je zaměřeno. Sada měření různých parametrů řekne velmi mnoho o těch konkrétních vybraných parametrech. Izolovaně. Staticky.svartenatt píše: ↑15 dub 2020 12:30Protože měření je jediná objektivní metoda pro posouzení kvality zvuku
Tu sú ich nálady, mentálne rozpoloženie, zdravotný stav, kvalita sluchu.."chování motoru, podvozku, odpružení, brzd, pneumatik, přítlaku atd."
Na první čtení zajímavé přirovnání, jenže "problém" je v tom, že oni posuzují vnímání v pohybujícím se stroji a když už, tak pouze pro sebe, což v porovnání může generovat rozdílné výsledky (parametry jezdce, způsob řízení, podklad a profil trati....a pod.),PítrsPraha píše: ↑15 dub 2020 13:30Mluvíš mi z duše(až na ty káble
).
Zdaleka to neplatí jen pro hifi, ale i pro řadu dalších disciplín, které jsou na první pohledy velmi technické, ale které je i tak neobejdou bez schopnosti lidského vnímání.
Popsal jsem příklad s horskýma kolama. Automobilový sport je to samé. Týmy WRC či F1 disponujou diagnostickýma přístrojema, o jakých se v hifi nikomu ani nezdá, který jsou schopný chování motoru, podvozku, odpružení, brzd, pneumatik, přítlaku atd. schopny vyhodnocovat o mnoho řádů přesněji, než co je schopný svými smysly poznat člověk. Co je ale i přes to všechno naprosto nezbytné a klíčové? Že se Ogier nebo Hamilton do svýho auta posaděj, projedou a řeknou, co je potřeba doladit k tomu, aby jelo nejlíp, jak to jde. Bez toho to prostě nejde. Stejně jako v hifi.
Tím ti jezdci jen přizpůsobí jízdní vlastnosti vozu svým jezdeckým schopnostem ( nikoli je dotáhnou k dokonalosti ) jak se mylně domníváš, a potom jsou s takto nastaveným vozem schopni dosáhnout maximálního výkonu. Výměnou komponent v HI-FI přístrojích si každý posluchač přizpůsobuje zvuk svým sluchovým schopnostem ( naznamená to že je vylepšuje k dokonalosti ) jelikož on to tak slyší. Měření je hmatatelné a dojem je jen dojem. Každý rozumný člověk se při nákupu řídí svým dojmem.PítrsPraha píše: ↑15 dub 2020 13:30Mluvíš mi z duše(až na ty káble
).
Zdaleka to neplatí jen pro hifi, ale i pro řadu dalších disciplín, které jsou na první pohledy velmi technické, ale které je i tak neobejdou bez schopnosti lidského vnímání.
Popsal jsem příklad s horskýma kolama. Automobilový sport je to samé. Týmy WRC či F1 disponujou diagnostickýma přístrojema, o jakých se v hifi nikomu ani nezdá, který jsou schopný chování motoru, podvozku, odpružení, brzd, pneumatik, přítlaku atd. schopny vyhodnocovat o mnoho řádů přesněji, než co je schopný svými smysly poznat člověk. Co je ale i přes to všechno naprosto nezbytné a klíčové? Že se Ogier nebo Hamilton do svýho auta posaděj, projedou a řeknou, co je potřeba doladit k tomu, aby jelo nejlíp, jak to jde. Bez toho to prostě nejde. Stejně jako v hifi.
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host