svartenatt
Re: svartenatt
kabel, nekabel.. Ať se daří. 

- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Ano, tohle je hezký příklad. Vyzkoušíš jeden kabel na sestavě, na které lze sotva něco poznat a hned začneš vystupovat jako rovnocenný lidem, kteří toho vyzkoušeli mnohonásobně více na o několik řádů lepších sestavách. K tomu své závěry plynoucí z úrovně tvé sestavy a "zkušeností" plynoucí z porovnání slovy dvou kabelů nevalné úrovně zobecníš na všechny sestavy a všechny kabely. To je přesně ta absence sebekritiky, o které jsem psal.svartenatt píše: ↑16 črc 2020 10:46Byla to etapa zkoušení a právě proto teď mohu i praktického hlediska o kabelech diskutovat.
Nezbývá než povzdech, jak jsou zde k tobě všichni nepřátelští a nefér.
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Pocitově, jako že to cosi stálo, tak to asi má význam. Ale u sebe kabely už neřeším.
Porovnal jsem a mám svou zkušenost.
Pítrs, opravdu už je čas si jít vybít frustrace na BVa a mierovi.
Porovnal jsem a mám svou zkušenost.
Pítrs, opravdu už je čas si jít vybít frustrace na BVa a mierovi.
Svartenatt
Uznáš ale, že můžou existovat hifisti, kteří si kabeláž kupují jen kvůli tomu, že jim to zlepšilo zvuk sestavy? Bez ohledu na vzhled kabelů a bez pocitu "je to drahé, tak to musí být lepší" - což byla tvá volba a defacto dnes ty, již jako "racionálně uvažující" hifista, tu kabeláž Chord v sestavě stále máš.
Uznáš ale, že můžou existovat hifisti, kteří si kabeláž kupují jen kvůli tomu, že jim to zlepšilo zvuk sestavy? Bez ohledu na vzhled kabelů a bez pocitu "je to drahé, tak to musí být lepší" - což byla tvá volba a defacto dnes ty, již jako "racionálně uvažující" hifista, tu kabeláž Chord v sestavě stále máš.
Mimochodem jsi asi jediný na fóru, co má v sestavě kabeláž dražší než samotný zdroj (DAC).
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Nikdy jsem nepsal o lidech mající drahé sestavy a slyšící kabely. Nikdy v osobní rovině. Jen o tom, že sám rozdíl nepoznám a z teoretického hlediska nenacházím příčinu slyšitelné změny zvuku různých kabelů.
Těmi kabely myslím cokoliv co je dostatečně dimenzované pro přenos signálu. Stále pro mě platí Ohmův zákon.
V součtu je kabeláž dražší než DAC, ale ten DAC je dle měření nad konkurencí o několik desítek tisíc.
Těmi kabely myslím cokoliv co je dostatečně dimenzované pro přenos signálu. Stále pro mě platí Ohmův zákon.
V součtu je kabeláž dražší než DAC, ale ten DAC je dle měření nad konkurencí o několik desítek tisíc.
Zákon starýho Ohma je rozhodně základ.Ale na pochopení souvislostí nestačí.
kabelguru.cz
Fyzika stačí, zbytek je šamanismus...
Panečku...koho by napadlo, že fyzika stačí ?!
To je přece jasný.Jen nestačí prostej selskej rozum, nebo základní elektrikářský poučky, typu...ohmův zákon to říká jasně !
Fakt ne.
Na pochopení je potřeba, alespoň základy VF techniky, snažit se pochopit funkci hifi přístrojů, VF filtrů, apod.
Tzn. souvislosti.
Ty v ohmově zákoně nenajdete.
Typický chytračení je třeba svaternatovo...kabely myslím cokoliv co je dostatečně dimenzované pro přenos signálu...Takže podle týhle věty stačej propojovací tkaničky, který přikládá většina výrobců přístrojů.
Nebo ne ?
To je přece jasný.Jen nestačí prostej selskej rozum, nebo základní elektrikářský poučky, typu...ohmův zákon to říká jasně !
Fakt ne.
Na pochopení je potřeba, alespoň základy VF techniky, snažit se pochopit funkci hifi přístrojů, VF filtrů, apod.
Tzn. souvislosti.
Ty v ohmově zákoně nenajdete.
Typický chytračení je třeba svaternatovo...kabely myslím cokoliv co je dostatečně dimenzované pro přenos signálu...Takže podle týhle věty stačej propojovací tkaničky, který přikládá většina výrobců přístrojů.
Nebo ne ?
kabelguru.cz
A nejen propojovací, dostatečně dimenzované jsou i přibalené kabely přívodní. Pokud budou splňovat parametry kabelu, který je pod omítkou a vede z jističové skříně, nic se nemůže zhoršit. Pokud někdo připojí kabel od míchačky, má tak jako tak smůlu. Za zásuvkou se nic oproti před zásuvkou vylepšit nedá.
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
šeďour, a ty vaše PATA kabely jsou v jaké souvislosti s fyzikou? Spíš marketing a hlavně vydělat. Kabelguru jen smolí levné kabely a prodává je za zlodějskou cenu.
Hlavně si běž postěžovat na slovanet.
Moje vlákno, můj hnůj.
Hlavně si běž postěžovat na slovanet.
Moje vlákno, můj hnůj.
Antony
Ale u tebe ta "drahá kabeláž" zlepšila zvuk sestavy. Svartenatt si ji koupil, protože to vypadalo lépe než dvojlinka z OBI ale zvukově si prý vůbec nepolepšil.
Ale u tebe ta "drahá kabeláž" zlepšila zvuk sestavy. Svartenatt si ji koupil, protože to vypadalo lépe než dvojlinka z OBI ale zvukově si prý vůbec nepolepšil.
Hm, pravda. U mě to zvukový přínos mělo značný.