eficak píše:Vítám Tě u Nás Tome.
Odborník na elektroniku a zapálený posluchač, to je vzácná a výborná kombinace.
Ve vlákně o phonech jsem ti radil, přitom o elektronice víš všechno.
Dovol, abych Ti poblahopřál k manželce. Dokonce vybaluje panely a pomáhá instalovat.
![]()
Dovol mi dotaz, kam přijde Transrotor, snad ne na skleněnou polici racku ?![]()
Tomáš alias HighEndTom
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Tomáš alias HighEndTom
Díky Transrotor přijde na levo ad Accuphase,tam ho chci postavit.Bude problém?
-
- Kontaktovat uživatele:
Gauč ten na levo téměř žádný vliv,ten naproti koženka bohužel odráží kolem 140Hz,mezi 120 a 150 Hz má sedačka vliv,neboli její pohyb na akustiku v tomto pásmu.Ale co není o kompromisech?Taky dveře vzadu a radiátor vlevo dělají nesymetrii.Ještě mám nějaké panely WAVEWOOD chci je přilepit nad repro bedny,do místa prvého odrazu,
eficak píše:Vítám Tě u Nás Tome.
Odborník na elektroniku a zapálený posluchač, to je vzácná a výborná kombinace.
Ve vlákně o phonech jsem ti radil, přitom o elektronice víš všechno.
Dovol, abych Ti poblahopřál k manželce. Dokonce vybaluje panely a pomáhá instalovat.
![]()
Dovol mi dotaz, kam přijde Transrotor, snad ne na skleněnou polici racku ?![]()
-
- Kontaktovat uživatele:
Díky koníček drží ...až moc,vždy když se podaří zlepšení uvažuje se o dalším.Denně aspoň 2 CD jinak bych večer neusnul.PavelN píše:Ahoj Tomáši,
gratuluji k výdrži u koníčka zvaného hifi a snaze neustále zlepšovat soustavu, stejně tak vlastnosti poslechového prostoru.
Máš to pěkné vizuálně upravené a jistě to hraje velmi pěkně a slouží k radosti i zábavě.
Koukal jsem na ty fotky. Zajímalo by mě, jaký má vliv ten gauč, který je před pravou reprosoustavou ve směru jejího vyzařování.
Já mám kvůli nedostatku místa takto umístěný gauč a pokud z něj nesundám alespoň chlupatý přehoz, tak se prostor nahrávky nekoná. Je fakt, že mám užší místnost.
Ať ti to hraje ke spokojenosti
Uvidíš Tome, až bude gramec doma, zkus hrát na podlaze a pak porovnej stejné LP a jeho zvuk na sklu vedle integráče.
Když nebude rozdíl, tak se mýlím.
Ze zkušeností od Bohuše, který s Ortofon Jubilee na masivním racku se sklem postrádal lehkost a jemnost na středech.
Po výměně polic jiný materiál došel k blaženosti.
Já byl s MMkem na racku spokojený, po přechodu na MC LO přenosku to na racku nehrálo, na podlaze to bylo dobré.
Na polici nejlepší.
Cadenza Black ti zahraje i nákladní dopravu bydlíš-li u cesty...
Accuphase s Focalama, to vypadá zajímavě, to bych rád slyšel. Osobně kovové výškáče nerad, nejraděj textiláče a reproně z papíru. Dobré krmení je vždy poznat.
MartinST4 myslí, že to rameno Jelco je málo na Cadenzu Black. Já nevím, tak vysokou laťku nepoužívám, zkus se zaregistrovat i na sousedské Highend forum. Tak je transrotoristů víc.
Ale u nás taky piš !
Když nebude rozdíl, tak se mýlím.
Ze zkušeností od Bohuše, který s Ortofon Jubilee na masivním racku se sklem postrádal lehkost a jemnost na středech.
Po výměně polic jiný materiál došel k blaženosti.
Já byl s MMkem na racku spokojený, po přechodu na MC LO přenosku to na racku nehrálo, na podlaze to bylo dobré.
Na polici nejlepší.
Cadenza Black ti zahraje i nákladní dopravu bydlíš-li u cesty...

Accuphase s Focalama, to vypadá zajímavě, to bych rád slyšel. Osobně kovové výškáče nerad, nejraděj textiláče a reproně z papíru. Dobré krmení je vždy poznat.
MartinST4 myslí, že to rameno Jelco je málo na Cadenzu Black. Já nevím, tak vysokou laťku nepoužívám, zkus se zaregistrovat i na sousedské Highend forum. Tak je transrotoristů víc.
Ale u nás taky piš !
Mal som Cadenzu Black na ProJect Xtension s ramenom EVO 12 a hrala výborne. Jelco si myslím že je asi na úrovni EVO. Rozhodne Ti bude hrať výborne. (Podstatne lepšie však hrala s ramenom Ortofon 309D).
Myslím, že k přenosce za padesát litrů by slušelo rameno SME V. 

Ahoj Tome, rozhodl jsem se, po několika letech ignorování, udělat akustiku poslechového prostoru, a po brouzdání diskusemi a různými fory, narazil na toto tvoje představení. První, co mne na fotce zaujalo, byly bedny Focal 918, které mám také. Taky jsem si všimnul streameru PioneerN50 a kablíky Cardas, které náhodou taky mám. Proto by mě celkem zajímalo, jak ti to hraje, protože já jsem měl zatím možnost slyšet pouze různé komponenty v dobře akusticky udělané poslechovce, ale ještě ne ten svůj hardware v dobře udělaném prostoru. Mám standard obyvák a chci se pustit do akustických úprav, ale nevím kde začít. Vzhledem k velmi podobným komponentám (mám v sestavě externí Audiolab MDAC a BVaudio PRE1 a PA300SSE) bych, pokud bys tomu byl ochoten, uvítal nějakou radu, popř i poslech u tebe.
Marek
Marek