Zdravím všechny na foru.Jako nový člen bych se měl představit.Je mi čerstvě 18 let a jsem studentem Gymnasia v Kladně.Mými zájmy jsou hlavně basket,mtb,lyžování a nově i vše co se týká audia.K lepšímu zvuku v mém pokoji vedla hodně dlouhá cesta,zejména kvůli finančním nedostatkům(víkendové a poškolní brigády prostě moc nevynáší).Už kolem 13-14 let jsem zjistil,že zvuk dvou plastových bedýnek genius mi nestačí tak,jako mým kamarádům.Zalovil jsem proto v kapse a kasičce,a zakoupil v Tescu "lepší" 2.1 plastové bedýnky Tsunami

,které se doma moc dlouho neohřály,protože jsem v jednom obchodě zaslechl logitech Z4,které jsem okamžitě nakoupil.Na svou cenu výborné 2.1čky s poměrně prokresleným zvukem.Jenže tou dobou jsem objevil krásu vyššího datového toku u mp3.A tak jsem zakoupil v té době nejvyšší 2.1 set od logitechu Z2300 a novou zvukovku,a pc jsem opatřil převážne pasivními chladiči.Ale ty středy se mi nějak nezdály... .Tak jsem se sestrou vyměnil z4,za solidní mikrosystém,který vůbec nebasoval,ale hrál z dvoupásmových a poměrně fortelných boxů přehledné středy a čisté výšky.Vše jsem to zapojil přez výhybku na kartě,a po pečlivém nastavování jsem se dostal k poměrně vyváženému stereo zvuku.Jenže na filmy to moc nebylo a já zatoužil po DTS.Po ročním odebírání sterea/videa jsem získal hrubý přehled a začal pokukovat po nějakém recieveru.Po letním lopotění v práci jsem zakoupil nový,zabalený reciever yamaha rx-v461 za neodmítnutelnou cenu 4500 se zárukou(v té době se prodával za 10k).Poměrně vybavený model s pro mě převratným zvukem jsem napojil digitálně do pc,přehodil na něj reproduktory a sub a nastoupila velká spokojenost.Po automatickém nastavení byl zvuk zase o ůroveň výš.Pak jsem objevil audioweb a dostal jsem se do tzv. bastlící fáze.Sub jsem rozebral opatrně vytlumil, abych příliš nenarušil objem ozvučnice,vyměnil vnitrní kabeláž,vymazal tmelem všechny spoje a vyměnil zesilovač i trafo za 100w aldax,který mi postavil a oživil děda,který do toho dělá ,celé jsem to postavil na odhmotňovací hroty,vyměnil povrchovou ůpravu za imitaci dýhy a bylo hotovo.Změna nastala i v bedýnkách od sestry,kde jsem vyměnil výhybky za shodné s kvalitnějšími součástami a samozřejmě vyměnil kabeláž.Až teď začalo mít smysl ukládat sbírku cd ve flacu do pc.Reciever jsem ale vyzkousel na strejdových regálech denon (samý kevlar,dýha,hliník,zlato a titan) a dospěl k názoru,že výměna reroduktorů bude nutná.Naspořeno mám,teď se spíše pídím po nejlepší ceně a kvalitě a sladění sestavy.Myslím,že když by tu psal svou cestu k současné aparatuře nějaký zdejší ostřílený hifista,musel by o tom napsat spíš knihu.Je jasné že pro 99 procent lidí zde bude moje sestava spíše k pousmání,ale ůplné dno to není

.Plánuji na to napojit nějaké wharfy nebo mourdanty.Každým prodavačem doporučovaná sestava heco victa sice hezky vypadá,ale takhle nedetailní zvuk nemám doma ani teď.Jinak poslouchám hlavně rockl(AC/DC,Ozzy a spol.),někdy punkrock a mám rád cokoli dobrého s akustickou kytárkou.No to by bylo asi všechno.Doufám,že je tu pohodička,zatím mi to tu připadá fajn

. Vince