Vintage

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
ciba
Kontaktovat uživatele:

Re: Vintage

Příspěvek od ciba »

Ortofon Jubilee (hrot Shibata, tedy asi to nejlepší u Ortofonu) je (byla) zřetelně lepší než Bronze a řekl bych i jiná, vyšší třída , Cadenza je opět o něco lepší než Jubilee - i když tady už nejde o tak velký skok jako v prvním případě (Jubilee vs. Bronze) . Ve všech případech lze vždy poznat , že jde o Ortofon , dobře spektrálně vyvážený , přesný ,zemitý a dynamický zvuk . Například přenosky Benz Micro (Glider a výše) se svým světlejším projevem a větším důrazem na výšky a středy , nemusí být to pravé ořechové .. Takže pokud máš rád charakter zvuku přenosek Ortofon můj typ je Cadenza Bronze .

vintage
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vintage »

ciba píše:Ortofon Jubilee (hrot Shibata, tedy asi to nejlepší u Ortofonu) je (byla) zřetelně lepší než Bronze a řekl bych i jiná, vyšší třída , Cadenza je opět o něco lepší než Jubilee - i když tady už nejde o tak velký skok jako v prvním případě (Jubilee vs. Bronze) . Ve všech případech lze vždy poznat , že jde o Ortofon , dobře spektrálně vyvážený , přesný ,zemitý a dynamický zvuk . Například přenosky Benz Micro (Glider a výše) se svým světlejším projevem a větším důrazem na výšky a středy , nemusí být to pravé ořechové .. Takže pokud máš rád charakter zvuku přenosek Ortofon můj typ je Cadenza Bronze .
dík *thumbs up* Je velmi pravděpodobný, že to bude právě Cadenza...

vintage
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vintage »

davidhighend píše:Mas to opravdu moooc hezke. Mne se regalovky hodne zamlouvaji a nekdy i mene znamena vice. Jeste prosim nejake to foto tvych kytar, jestli je jeste mas.. Rad pokoukam. Diky
... tak nějaký obrázky jsem našel :-)

Obrázek
Obrázek
Obrázek
1973 Hardtail Stratocaster

Obrázek
Obrázek
Obrázek
1957 Stratocaster

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
1968 Precision Bass

Obrázek
1977 Telecaster

Obrázek
Obrázek
Obrázek
1977 Stratocaster

Obrázek
Obrázek
Obrázek
1954 Fender Champ

sostakovic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sostakovic »

Ahoj Péťo,
Tvá sestava mě oslovuje, především tedy zesilovač a gramec. *thumbs up*
Luxmany jsou nádherné!
Gramec se mi také moc líbí! Až vyrostu, budu mít podobný. :)

davidhighend
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od davidhighend »

Kytary jsou paradni. Zdrave zavidim, diky.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

no teda!!!
já su sice víc na Gibsony, Gretsche a tak, ale to Strato 1957 a hlavně to Tele 1977 - to je maso!

Rado
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rado »

Vintage, zdravím tě...V souvislosti s vláknem prodeje Vulkanů, bych se Tě chtěl zeptat, jaká je spokojenost se zapojením do biampu s 2 Luxmany M-02? Spokojenost, nebo chtějí Vulkany ještě silnější zesilovač, případně jiný? Ptám se proto, protože se mi tvá kombinace líbí...

vintage
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vintage »

Ahoj Rado, jeden M02 je na tyto Vulkany málo (není to ono), ale dva Luxmani M-02 do můstku si s Vulkany poradí bez problémů. Dávají pak každý asi 400W do 4Ohmů a stávají se z nich defacto monobloky. Výrobce (Luxman) i toto zapojení pro náročnější bedny doporučoval... Problém je ten, že ten druhý M02 nebyl můj (pouze půjčený) a na druhý momentálně nemám. Ještě to není definitvní, zatím je to jen "předběžné zjištění zájmu", ale vážně o tom uvažuji. Vypadá to, že si nechám Revox Symbol B MKIII, který jsou velmi citlivý -91dB a jeden M02 na ně bohatě stačí...

Obrázek
Obrázek

Revox Symbol má své vlákno:
http://www.hifinazory.cz/forum/viewtopic.php?f=9&t=2491

vintage
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vintage »

Pořídil jsem nový gramofon Micro Seiki *hura*

Obrázek

Více zde:
http://www.hifinazory.cz/forum/viewtopic.php?f=2&t=6517

vintage
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vintage »

Krátím si čas čekání na definitivní MC systém, a půjčil jsem si od Šostakoviče, tímto mu veřejně děkuji, TOP MM přenosku Ortofon 2M black.
Obrázek

Je na ramínku Micro Seiku MA505, gramofon je Micro Seiki BL77.
Obrázek

a jako MM phono ne Luxman C02, ale integráč Revox B250...
Obrázek

Jsem překvapený kvalitou Revoxáckýho phona a zvukem který doluje 2M black z drážek.
Skvělý sound! Na klasiku to chce sice opravdu MC systém, ale na vše ostatní to je perfektní. Výborná dynamika, z repráků tóny doslova střílí :a25

Jsem zvědavej na porovnání s MM Shure v15V, s kterou by se měl zastavit brzy kamarád, v recenzích na 2M Black jsou tyto dvě přenosky často srovnávány... (citát: "konečně důstojná náhrada za v15V")

sostakovic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sostakovic »

Já to tvrdím pořád. 2M black je výborná a přehraje řadu MC přenosek!

vintage
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vintage »

sostakovic píše:Já to tvrdím pořád. 2M black je výborná a přehraje řadu MC přenosek!
To každopádně... navíc 2m black přehraje i na relativně "levném" phonu řadu lepších, drahých MC přenosek, které hrají s nevhodným MC předzesilovačem a nemůžou ukázat co v nich ve skutečnosti je! MC přenoska chce Step-up! *sunglases*

vintage
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vintage »

K nové vintage přenosce SONY XL-55 brzy přibude rovnocenný partner - torodial MC Step-Up transformer - Audio Technica AT700 *hura*
Technický údaje jsou tady:
http://s342616875.e-shop.info/shop/arti ... ml?pse=apq

Jsem moc zvědavej, trafo je v těch nejlepších letech - byl to jeden z TOP modelů značky a byl vyrobený koncem 70. let.... Vintage je návykový 8)
Obrázek

Info o přenosce je pak tady:
http://www.thevintageknob.org/sony-XL-55.html

Zatím provozuji "jen" se Step-UP Ortofon Verto a již nyní je to výborný :)

samoT
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od samoT »

*2thumbsup*

Gratuluji, ta přenoska je moc pěkná.

vintage
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vintage »

Opět jsem si ověřil jak je důležitá kvalita nahrávky, dnes přišla z Amazounu:
http://www.amazon.com/Bach-Harpsichord- ... B0019RQTTO

Obrázek

Co na to, že hraji provizorně na levném DVD playeru Harman Kardon DVD22? Naprosto famózní zvuk! Na druhou stranu průměrné nahrávky nespasí ani přehrávače za statisíce.

Ještě ke kvalitě dnešních nahrávek. Úroveň klasiky je velmi dobrá až vynikající, vznikají opravdu zvukově a hudebně skvělé nahrávky. Dokonce často lepší jak v minulosti. Horší je to u komerčnějších žánrů. Často recenzuji nové nahrávky a prošlo mi toho rukama opravdu hodně, musím smutně konstatovat, že veškerý popový a rockový desky jsou naprosto katastrofální, neposlouchatelné shity a je jedno jak drahou sestavu vlastníte! Bohužel se začíná postupně kurvit i jazz a blues :-( Milovník těchto žánrů je prostě doživotně odsouzený na gramofon a starý nahrávky. Naštěstí je jich hodně a popovou a rockovou produkci v rozmezí let 1960 - 1990 nemá člověk do konce života nejmenší šanci všechnu poslechnout :a6

Odpovědět