Vyber zesilovace ... Pioneer vs. vintage Pioneer?
Re: Vyber zesilovace ... Pioneer vs. vintage Pioneer?
Skobičky pro propojení předzesilovače a koncáku se používají dodnes. Například NAD. Doporučuji ti, abys to vůbec neřešil a nechal tak jak to je. Doporučuji akorát očistit všechny kontakty a lehce máznout olejíčkem např. WD40. Budeš se divit kolik stoletého maglajzu na nich může být. Potom se budou lesknout jako psí kulky.
Na propojení s ostatními přístroji použij kvalitní kabeláž. Je to poznat.
K propojení s bednama stačí 2x Jamo 4.
Ve své době to nebylo žádné ořezávátko. 9800.stála skoro jako ojetější Škodovka a u nás se myslím vůbec neprodávala.
Já mám oba tyto přístroje v trucovně. Ve spojení s gramofonem Pioneer Pl-l1000 je to neprostá balada. Zvuk by mohly závidět i nové přístroje v ceně 20-30tisíc. Provedením a krásou se mu málo co vyrovná. Měl jsem pionýrů velkou sbírku. Něco jsem už prodal, ale tito krasavci u mě zůstanou natrvalo.
Přeji ti štěstí při nákupu. Hlavně se nenechej unést a vybírej rozvážně.
Na propojení s ostatními přístroji použij kvalitní kabeláž. Je to poznat.
K propojení s bednama stačí 2x Jamo 4.
Ve své době to nebylo žádné ořezávátko. 9800.stála skoro jako ojetější Škodovka a u nás se myslím vůbec neprodávala.
Já mám oba tyto přístroje v trucovně. Ve spojení s gramofonem Pioneer Pl-l1000 je to neprostá balada. Zvuk by mohly závidět i nové přístroje v ceně 20-30tisíc. Provedením a krásou se mu málo co vyrovná. Měl jsem pionýrů velkou sbírku. Něco jsem už prodal, ale tito krasavci u mě zůstanou natrvalo.
Přeji ti štěstí při nákupu. Hlavně se nenechej unést a vybírej rozvážně.
Jelikož jsem taky Pioneer Positive:-), a donedávna jsem vlastnil edici modelů Elite v Urushi designu (a jejíhož prodeje po čase lituji, ale nebylo je kam dát), tak bych si dovolil upozornit na velmi hezky vypadající a dost dobře hrající ( z pohledu ceny, za kterou se dá sehnat) stroj PIONEER A91D. Jde o 30kg macka s vestavěným převodníkem, 2 trafy, 3 páry koncových tranzistorů na kanál, obecně dost složitou konstrukci, ale hlavně výtečnám MM/MC preampem. Zvukově bych ho hodnotil dnes jako neagresivní, dynamický zvuk s výborným prosotorovým podáním, lehounce přikrášlenými středními kmitočty (zvuk není tzv. suchý, nezáživný, sterilní) a s přebytkem výkonu (udávaný výkon byl tuším 120/8, ale zesilovač opravdu má hodně energie a na hudbě to bylo fakt cítit. Podle mě jde o velmi dobrý stroj i v dnešní minimalistivké době v cenové kategorii do 30.000Kč, který je nejen radost poslouchat, ale radost je se jen na něho dívat a obdovovat design, který již dnes nikdo neudělá. Krásná to byla éra těchto top strojů od jmenovitých značek! Fotky se tu dají dohledat...
- Enjoy The Silence
- Kontaktovat uživatele:
fox -
Kabely bych chtel urcite nejake lepsi, nechci ty pristroje nijak degradovat. Nejaky tip z praxe?
BTW skobicky jsem uz pochopil, stacilo si stahnout manual k danemu pristroji
.
Zdeny:
modely Elite jsou jiste vyhlasene, nez jsem se postnul svuj prvni prispevek, dost jsem hledal a cetl (i kdyz to neni poznat
) a narazil jsem i na tve prispevky o Elite. No pokud se tezko shani SA-8800, tak temer cokoliv Elite v Urushi je temer nesehnatelne, nj. chce to trpelivost. Popravde ani ten design me zatim moc nechytl, ale ve skutecnosti to bude vypadat urcite mnohem lepe. 
.Napsal jsi to uplne presne.Hlavně se nenechej unést a vybírej rozvážně
Kabely bych chtel urcite nejake lepsi, nechci ty pristroje nijak degradovat. Nejaky tip z praxe?
BTW skobicky jsem uz pochopil, stacilo si stahnout manual k danemu pristroji

Zdeny:
modely Elite jsou jiste vyhlasene, nez jsem se postnul svuj prvni prispevek, dost jsem hledal a cetl (i kdyz to neni poznat

- Enjoy The Silence
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem prave v aukci ziskal tento timer DT - 500.

Takze honba za pokladem zacina.

Takze honba za pokladem zacina.

Nepleť páté přes deváté. Pokud chceš sbírat vintage přístroje, musíš vybírat takové, které byly vyráběny v jedné serii. Jinak bude sbírka bez ceny.
http://telefunken.te.funpic.de/pioneer.html
Soustřeď se na ročník 79/80.
http://telefunken.te.funpic.de/pioneer.html
Soustřeď se na ročník 79/80.
- Enjoy The Silence
- Kontaktovat uživatele:
Diky za odkaz. Vsak dany timer je z roku 1980 a designove k tomu sedne vice nez DT - 400.
Timer je ročník 81/82. Patří ke vzhledově jiné sérii.
- Enjoy The Silence
- Kontaktovat uživatele:
Aha, no je ve stejnem katalogu rocnik 1980 jako SA-8800. Mne se k tomu libi. A jaky by k SA - 8800 mel byt?
- Enjoy The Silence
- Kontaktovat uživatele:
Nj, DT - 400. To jsem si myslel, ale kdyby DT - 500 nemel byt k SA - 8800, tak proc jsou ve stejnem katalogu 80/81?
Pokud chceš sbírat a myslíš, že máš dost financí, začni "modrou řadou".
-zesilovač SA 9800
-kazeťák CT-F 1250
-ekvalizér SG 9800
-tuner TX 9800
-kotoučák RT 909
ke kazeťáku rám pro upevnění do stojanu JAR-102
k ostatním JAR-101
a nakonec originál stojan
Pěkná a levnější by byla sbírka starších přístrojů s ručičkovými potenciometry s kotoučákem RT 707. Jako třešinku na dortu můžeš dozdobit zesilovačemi SPEC.
Já jsem měl nasbíráno z každého polovinu. Potom jsem to ale vzdal.
Když budeš sbírat nejvyšší modely, zaplatíš sice hodně, ale pokud se dostaneš do finanční krize, lehce všechno prodáš.
-zesilovač SA 9800
-kazeťák CT-F 1250
-ekvalizér SG 9800
-tuner TX 9800
-kotoučák RT 909
ke kazeťáku rám pro upevnění do stojanu JAR-102
k ostatním JAR-101
a nakonec originál stojan
Pěkná a levnější by byla sbírka starších přístrojů s ručičkovými potenciometry s kotoučákem RT 707. Jako třešinku na dortu můžeš dozdobit zesilovačemi SPEC.
Já jsem měl nasbíráno z každého polovinu. Potom jsem to ale vzdal.
Když budeš sbírat nejvyšší modely, zaplatíš sice hodně, ale pokud se dostaneš do finanční krize, lehce všechno prodáš.
V té době se začaly některé výrobky prolínat. Vyráběli se ručičkové top výrobky, oblíbená byla modrá řada s led, a začalo se s programem s hranatýma tlačítkama.Enjoy The Silence píše:Nj, DT - 400. To jsem si myslel, ale kdyby DT - 500 nemel byt k SA - 8800, tak proc jsou ve stejnem katalogu 80/81?
Raději šetři na hlavní přístroje sestavy. ty doplňkové nemají takovou cenu.
- Enjoy The Silence
- Kontaktovat uživatele:
Diky za rady.
No s tim timerem to byla spis takova nahoda a asi i za dobre penize, tak jsem ho zakoupil.
Nejdrive se chci soustredit hlavne na zesilovac, ostatni budu pomalu dokupovat, podle toho co a za kolik se objevi.
Ten rack je taky dost nesehnatelny co jsem koukal. No nebylo by spatne si to tak cele sestavit.

No s tim timerem to byla spis takova nahoda a asi i za dobre penize, tak jsem ho zakoupil.
Nejdrive se chci soustredit hlavne na zesilovac, ostatni budu pomalu dokupovat, podle toho co a za kolik se objevi.
Ten rack je taky dost nesehnatelny co jsem koukal. No nebylo by spatne si to tak cele sestavit.

- Enjoy The Silence
- Kontaktovat uživatele:
woow
Krasa. Vidim dvd, cd... ale kazety zadne na tolik kazetaku. 
Ani se nemusim ptat, co doporucujes na cisteni
Krautwire Solution C

Ani se nemusim ptat, co doporucujes na cisteni