Vyber zesilovace ... Pioneer vs. vintage Pioneer?

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Vyber zesilovace ... Pioneer vs. vintage Pioneer?

Příspěvek od fox »

Skobičky pro propojení předzesilovače a koncáku se používají dodnes. Například NAD. Doporučuji ti, abys to vůbec neřešil a nechal tak jak to je. Doporučuji akorát očistit všechny kontakty a lehce máznout olejíčkem např. WD40. Budeš se divit kolik stoletého maglajzu na nich může být. Potom se budou lesknout jako psí kulky.
Na propojení s ostatními přístroji použij kvalitní kabeláž. Je to poznat.
K propojení s bednama stačí 2x Jamo 4.
Ve své době to nebylo žádné ořezávátko. 9800.stála skoro jako ojetější Škodovka a u nás se myslím vůbec neprodávala.
Já mám oba tyto přístroje v trucovně. Ve spojení s gramofonem Pioneer Pl-l1000 je to neprostá balada. Zvuk by mohly závidět i nové přístroje v ceně 20-30tisíc. Provedením a krásou se mu málo co vyrovná. Měl jsem pionýrů velkou sbírku. Něco jsem už prodal, ale tito krasavci u mě zůstanou natrvalo.
Přeji ti štěstí při nákupu. Hlavně se nenechej unést a vybírej rozvážně.

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdeny »

Jelikož jsem taky Pioneer Positive:-), a donedávna jsem vlastnil edici modelů Elite v Urushi designu (a jejíhož prodeje po čase lituji, ale nebylo je kam dát), tak bych si dovolil upozornit na velmi hezky vypadající a dost dobře hrající ( z pohledu ceny, za kterou se dá sehnat) stroj PIONEER A91D. Jde o 30kg macka s vestavěným převodníkem, 2 trafy, 3 páry koncových tranzistorů na kanál, obecně dost složitou konstrukci, ale hlavně výtečnám MM/MC preampem. Zvukově bych ho hodnotil dnes jako neagresivní, dynamický zvuk s výborným prosotorovým podáním, lehounce přikrášlenými středními kmitočty (zvuk není tzv. suchý, nezáživný, sterilní) a s přebytkem výkonu (udávaný výkon byl tuším 120/8, ale zesilovač opravdu má hodně energie a na hudbě to bylo fakt cítit. Podle mě jde o velmi dobrý stroj i v dnešní minimalistivké době v cenové kategorii do 30.000Kč, který je nejen radost poslouchat, ale radost je se jen na něho dívat a obdovovat design, který již dnes nikdo neudělá. Krásná to byla éra těchto top strojů od jmenovitých značek! Fotky se tu dají dohledat...

Enjoy The Silence
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Enjoy The Silence »

fox -
Hlavně se nenechej unést a vybírej rozvážně
.Napsal jsi to uplne presne.
Kabely bych chtel urcite nejake lepsi, nechci ty pristroje nijak degradovat. Nejaky tip z praxe?
BTW skobicky jsem uz pochopil, stacilo si stahnout manual k danemu pristroji :oops: .
Zdeny:
modely Elite jsou jiste vyhlasene, nez jsem se postnul svuj prvni prispevek, dost jsem hledal a cetl (i kdyz to neni poznat ;) ) a narazil jsem i na tve prispevky o Elite. No pokud se tezko shani SA-8800, tak temer cokoliv Elite v Urushi je temer nesehnatelne, nj. chce to trpelivost. Popravde ani ten design me zatim moc nechytl, ale ve skutecnosti to bude vypadat urcite mnohem lepe. *thumbs up*

Enjoy The Silence
Kontaktovat uživatele:

Tak jsem prave v aukci ziskal tento timer DT - 500.
Obrázek
Takze honba za pokladem zacina. :lol:

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Nepleť páté přes deváté. Pokud chceš sbírat vintage přístroje, musíš vybírat takové, které byly vyráběny v jedné serii. Jinak bude sbírka bez ceny.
http://telefunken.te.funpic.de/pioneer.html
Soustřeď se na ročník 79/80.

Enjoy The Silence
Kontaktovat uživatele:

Diky za odkaz. Vsak dany timer je z roku 1980 a designove k tomu sedne vice nez DT - 400.

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Timer je ročník 81/82. Patří ke vzhledově jiné sérii.

Enjoy The Silence
Kontaktovat uživatele:

Aha, no je ve stejnem katalogu rocnik 1980 jako SA-8800. Mne se k tomu libi. A jaky by k SA - 8800 mel byt?

Enjoy The Silence
Kontaktovat uživatele:

Nj, DT - 400. To jsem si myslel, ale kdyby DT - 500 nemel byt k SA - 8800, tak proc jsou ve stejnem katalogu 80/81?

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Pokud chceš sbírat a myslíš, že máš dost financí, začni "modrou řadou".
-zesilovač SA 9800
-kazeťák CT-F 1250
-ekvalizér SG 9800
-tuner TX 9800
-kotoučák RT 909

ke kazeťáku rám pro upevnění do stojanu JAR-102
k ostatním JAR-101
a nakonec originál stojan

Pěkná a levnější by byla sbírka starších přístrojů s ručičkovými potenciometry s kotoučákem RT 707. Jako třešinku na dortu můžeš dozdobit zesilovačemi SPEC.

Já jsem měl nasbíráno z každého polovinu. Potom jsem to ale vzdal.

Když budeš sbírat nejvyšší modely, zaplatíš sice hodně, ale pokud se dostaneš do finanční krize, lehce všechno prodáš.

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Enjoy The Silence píše:Nj, DT - 400. To jsem si myslel, ale kdyby DT - 500 nemel byt k SA - 8800, tak proc jsou ve stejnem katalogu 80/81?
V té době se začaly některé výrobky prolínat. Vyráběli se ručičkové top výrobky, oblíbená byla modrá řada s led, a začalo se s programem s hranatýma tlačítkama.

Raději šetři na hlavní přístroje sestavy. ty doplňkové nemají takovou cenu.

Enjoy The Silence
Kontaktovat uživatele:

Diky za rady. *palec*
No s tim timerem to byla spis takova nahoda a asi i za dobre penize, tak jsem ho zakoupil.
Nejdrive se chci soustredit hlavne na zesilovac, ostatni budu pomalu dokupovat, podle toho co a za kolik se objevi.
Ten rack je taky dost nesehnatelny co jsem koukal. No nebylo by spatne si to tak cele sestavit. *sunglases*

Enjoy The Silence
Kontaktovat uživatele:

woow *2thumbsup* Krasa. Vidim dvd, cd... ale kazety zadne na tolik kazetaku. :mrgreen:
Ani se nemusim ptat, co doporucujes na cisteni :D Krautwire Solution C

Odpovědět