Vyber zesilovace ... Pioneer vs. vintage Pioneer?
Re: Vyber zesilovace ... Pioneer vs. vintage Pioneer?
Na 9900 se vyprdni, 9800 ma mnohem lepsi specifikaci a jde ulozit do racku. Jestli chces jit cestou nejvetsi kvality, tak jdi do rady SPEC
Tak určitě víš, že o specifikacích, které jsou udávány výrobcem to není... Navíc tyto "specifikace" i za předpokladu, že jsou "správně a pravdivé" nic nevypovídají o výsledném zvuku... To už bylo probíráno mockrát...Teti píše:Na 9900 se vyprdni, 9800 ma mnohem lepsi specifikaci a jde ulozit do racku. Jestli chces jit cestou nejvetsi kvality, tak jdi do rady SPEC
Samozřejmě, že SPEC je ještě o něco lepší liga, v tom ti dávám za pravdu a časem se určitě i k nim dostanu, vedu je v patrnosti a chtěl bych samozřejmě předek a konec ze série SPEC..

Muj nazor je, ze SA-9900 je uz vicemene sberatelska rarita a hodi se pro pokrocilejsi sberatele. Navic ceny se pohybuji kolem 40000 Kc. Za to mas Spec 1 + 4 dohromady. Ucel si nejdriv, kterou serii chces sbirat at to mas uceleny.THresil píše:Tak určitě víš, že o specifikacích, které jsou udávány výrobcem to není... Navíc tyto "specifikace" i za předpokladu, že jsou "správně a pravdivé" nic nevypovídají o výsledném zvuku... To už bylo probíráno mockrát...Teti píše:Na 9900 se vyprdni, 9800 ma mnohem lepsi specifikaci a jde ulozit do racku. Jestli chces jit cestou nejvetsi kvality, tak jdi do rady SPEC
Samozřejmě, že SPEC je ještě o něco lepší liga, v tom ti dávám za pravdu a časem se určitě i k nim dostanu, vedu je v patrnosti a chtěl bych samozřejmě předek a konec ze série SPEC..
Já mám vše ucelené, jediný "problém" nastává v tom, že já nesbírám série, ale pouze modely o které mám zájem... 

Tak toto je nádhera. Jen mít volné ty prachy. Slintaaaaaam
http://www.ebay.de/itm/Pioneer-Rack-Sa- ... 2a1bc3e703

http://www.ebay.de/itm/Pioneer-Rack-Sa- ... 2a1bc3e703
JJ fakt pekny, ty repraky a gramofon k tomu nemaji co delat.
Treba RG-2,SR-303 bych k tomu vubec nechtel. Akorat to tak mrvi zvuk.
Uz jsem koupil i rack ,tak brzo zde bude moje fotka. Tady fotka kamarada z Opavy.

Treba RG-2,SR-303 bych k tomu vubec nechtel. Akorat to tak mrvi zvuk.
Uz jsem koupil i rack ,tak brzo zde bude moje fotka. Tady fotka kamarada z Opavy.

Jj. Tu fotku jsem taky viděl, jen jsem nevěděl, že je od Opaváka. To by mne zajímalo, kdo to je, páč jsem taky původně z Opavy. Třeba ho znám. Nejmenuje se Ivoš ...?
No já skládám řadu Pioneer Spec. Už mám konec Pioneer Spec 4, předek Pioneer Spec 3. Kotouč 707 už mám odložený také, ale dávám dohromady penízky. Až prodám Akai GX 630, tak ho koupím. Ještě mi zbývá equalizer, kazeťák, tuner, bedny a rack. Vidím to tak na rok. To bych mohl mít v kupě. Ještě dlouha cesta.
Kurnik tak toje zajimava aukce, jsem zvedavej na kolik to vystreli. Skoda ze ma dojebany ten roh., no nic co by se nedalo opravit.
Zdar Slavku,Slavek69 píše:No já skládám řadu Pioneer Spec. Už mám konec Pioneer Spec 4, předek Pioneer Spec 3. Kotouč 707 už mám odložený také, ale dávám dohromady penízky. Až prodám Akai GX 630, tak ho koupím. Ještě mi zbývá equalizer, kazeťák, tuner, bedny a rack. Vidím to tak na rok. To bych mohl mít v kupě. Ještě dlouha cesta.
mas pravdu, jsou to Ivosovi stroje. On me tak nejak ke sbirani Pioneeru privedl.
Rozhodoval jsem se co bubu sbirat a pri pohledu na to stribro co ma doma me bylo hned jasno,ze Sony to nebude (ktere jsem puvodne chtel sbirat)

V zari minuly rok (2011) jsem koupil svuj prvni vintage kousek (zesilovac SA-8800) a pak uz se to se mnou jenom vezlo.
Rozhodl jsem se sbirat to same co Ivos, tutiz katalog 79/80 - 80/81. Tedy je ze me take klenontnik a sbiram stribro.
Zatim mam:
SA-8800 - integrovany zesilovac
TX-7800 - tuner od Ivose v naprosto senzacni kondici
RT-707 - paskac dotazeny z US, jako novy
PR-85 - 2x originalni pioneer spule
CT-F950 kazetak + madla JA-R102 - ten kazetak uz je druhy, prvni jsem dotahl z US, ale mel hlavy v prdeli, tak sel pryc. Soucasny jsem draze koupil z Nemecka.
JA-R101 - 2x rack z toho jeden z Ameriky, ktery me stal majlant a druhy jako novy od Ivose
DT-400 - timer, chtel jsem ten starsi. Stejne ted si spis myslim, ze se k tomu vic hodi ten DT-500
PL-600X - super gramec
Repro HPM-700 - potrebuji zrepasovat jak budou prachy
JA-R2S - originalni rack, muj nejnovejsi prirustek, ktery jeste nemam doma (koupil jsem ho vcera

K naproste dokonalosti me jesta chybi jeden JA-R101 a do toho SG-9800, ktery jsem mel uz doma, ale sel pryc.
Pěkná sbírka, jen co je pravda. To už muselo spolykat prachů, ale co bychom pro to stříbro neudělali, když se tak krásně leskne, co? Co ty HPM -700? Slyšel jsem, že jsou podobné HPM-60. Že prý proti HPM-60, kde je použito karbonové vlákno v kuželech, tak u 700 jsou použity polygrafitové kužely, které jsou velmi křehké a prakticky nesehnatelné a prakticky nenahraditelné. Jinak je celková konstrukce a max frekvence HPM-700 lepší. Je to pravda? Sám jsem o nich uvažoval. Jestli budeš vědět o nějakém volném racku, dej mi vědět. U Ivoše mne ta sbírka nepřekvapuje. Kamarád od něj koupil nějaký zesík Onkyo. Budu se muset s Ivošem spojit, až budu v Opě.
Ja vubec nevim jak hraje ta predchozi serie. HPM 700 hraji velice dobre ale treba tem Tannoy Stirling co mam se to samozrejme nevyrovna.
Racky shanim postupne z eBay.
Racky shanim postupne z eBay.
Teti a proč sis nepořídils rovnou HPM1500/HPM150? Evidentně je to ze stejných katalogů 
http://wegavision.pytalhost.com/pioneer.html

Ty by se už Styrlingům měly vyrovnat

http://wegavision.pytalhost.com/pioneer.html

Na tom něco bude...Teti a proč sis nepořídils rovnou HPM1500?

Vidím, že má vintage v podpisu JBLka 250, na ty by ale asi byly HPM krátké, že?