Nastavení podle měřící desky "Ultimate analogue test LP" a stopy A10 Standard Wow & Flutter Test (3150Hz). Měl jsem nastaveno podle aplikace v telefonu (RPM Speed and Wow na Samsung A51). A z prvního měření vyplývá že je tato aplikace celkem přesná. Její odchylka rychlosti byla jen +0,4%. Což bych čekal mnohem horší. Druhá měřená věc v této aplikaci je kolísání otáček. Kdy v mém případě změřila +-0,8%. Ovšem podle měření v Pc jsem zjistil že když nastavím rychlost na 3150Hz tak mi kolísají otáčky pouze mezi 3150-3151Hz. Takže to v přepočtu vychází na nějakých +-0,03%. U minulého motoru vím že to kolísalo +-2,5Hz. Podle specifikace Pro-ject je to v pořádku a připouští ještě horší stav +-0,10%= +-3,15Hz. Co tedy z toho vyplývá? Použití více motorů pro pohon výrazně zlepší kolísání otáček. Až na takovou úroveň jako májí lepší DD. Například Technics SL-1200G má 0,025 % WRMS (předpokládám že používají stejné podmínky měření) a tuto hodnotu jsem nyní dorovnal. Takže jediná výhoda DD systému a to malé kolísání otáček, lze dohnat více motorovým pohonem.
Jako další jsem si měřil odstup hluku nového pohonu. A nyní je -90DB. Kdy jsem měřil obě ramena ve zvednutém stavu nad středem desky.
Ještě by mne zajímalo jak se měří prostup okolního hluku přes korpus gramofonu. Na to jsem nenašel nikde jasnou odpověď.
Nakonec ještě přidám měření 1kHz u MI Grado Sonata 3Lo Je to podobné jak měření pár příspěvků nazpět. Oblast 20-200Hz velmi lítá a je způsobená hlučnou drážkou. Vpravo lesík harmonických. Jak je vidět, tak systém MI má trošku více harmonických než předešlá MC Zyx.
Pro většinu zdejších asi nic zajímavého. Ale pro DIY kutily, kteří si chtějí vyrobit svůj vlastní gramofon. To může být zajímavé čtení.