weiron

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
Odpovědět
weiron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: weiron

Příspěvek od weiron »

Po delší době sem se rozhodl to u sebe trochu oživit. Pořád jen pročítám ostatní diskuze a sám nikam nepřispěji.
Provedl jsem pár změn od posledně. Na debutu už se vesele rok točí 2M red. Rozdíl oproti OM5 opravdu znatelný. Dál sem prodal všechny Rotely a přešel na Accuphase c 230 + p 266.Na tannoych obrovský posun dále středy a výšky jsou jemné a plný detailů a basy konečně pod kontrolou stabilního konce jdou hodně hluboko. V poslechovce sem provedl i pár úprav akustických za repro mám akustické panely a v rozích basstrapy. Přínos v celku není velký akorát mi příjde méně dozvuků a méně zahuhlaných basů.
V plánu do budoucna je změna repro na nějaké regálové Elac řady 400+ jako druhé repro. Jako hlavní bedny chci sehnat Tannoy turnberry SE. Gramo Pro-Ject Xtension 9 Evolution.

Pár fotek:
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

být to na Facebooku, tak stisknu tlačítko "To se mi líbí" !

Horal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Horal »

Nemohu si pomoci a musím koukat na ty staré stroje,které mají pro mě prostě skvělý vzhled a věřím že i zvuk.Mám sice jen ststé Luxmany C02/M02 ale tyto Accuphase to je teprv něco.
*thumbs up*

weiron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od weiron »

Tak po delším čase zase nějaký posun. Do sestavy přibyl cd player Vincent cd-s3 a hlavně VPI HW 19 junior a zde bych potřeboval trochu poradit od zkušených.
Na VPI je přenoska ortofon cadenza red, stříbrný kabel krautwire model 4 LTD sme do accuphase předzesu a celí gramofon je na magnetických nožkách. A ted muj problém: když zapojím vše jak má být tak mi z beden leze pouze leví kanál do obou beden a v dálce je slyšet praví kanál jako ozvěna. Zjevně je bud špatně udělaný kabel od krauta a nebo někdo předemnou předrátoval špatně rameno. Prosím tedy o radu jak docílit správného umístění drátu na přenosku.

Obrázek

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S499_1023 »

Tak v první řadě bych zkusil jiný kabel aby se upřesnila lokalizace závady.

weiron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od weiron »

Na kabelu mám klasicky 5p kolí. Druhý takový nemám. A ani se mi kupovat nechce jen pro vyzkoušení a pak aby mi ležel v šuplíku. Když jsem kabliky v headsheldu popřeházel tak to hraje. Jen se mi zdá že jeden z kanálu hraje tat krochu lépe. Určitě se na to dá přijít i naslepo.

ivanb_cko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od ivanb_cko »

Předpokladám, že předchozí gramofon byl zapojený do předzesu stejně a hrál v pořádku, čímž jste jistě eliminoval tuhle možnost a zaměřujete se na kabel a raménko...možnosti mi přijdou 2:
1) půjčit si kabel (z obchodu proti záloze, od někoho z fóra kdo bydlí poblíž) a vyměnit jej
2) stejně jako kabel může být problém v přenosce samotné, takže zkusit vyměnit ji - stejným způsobem jako kabel v bodě 1 pokud nemáte jinou vlastní, o které víte, že je v pořádku

Pokud se po testu těchto možností chyba bude dále projevovat, tak pak je na řadě raménko.

ps: pro klid bych i zkusil sundat gramofon z těch magnetických nožiček, i když logika říká, že to tím být nemůže. Ale za zkoušku...že! :)

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Ja bych vzal ohmetr a promeril odpor mezi kontakty prenoky a kabelu gramofonu.

weiron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od weiron »

Omlouvám se. Trochu jsem zapoměl ten problém rozvést. Tak gramofon mám asi půl roku. Závada objevena hned od začátku. Zkoušel sem na ni přenosku grado black a pak ortofon om5e. U obou ten samí problém. Závadu jsem odstranil že jsem tak dlouho přehazoval kabely dokud nebylo vše v pořádku. Ted mi přišla nová přenoska a zároven jsem tam dal ty magnetické nožičky. Už to mám zase nastavené formou pokus omyl. Myslel sem že na to bude nějaká jednoduchá odpověd jako třeba zapoj červený a k němu hledej kabel jako mínus kdy začne hrát levý kanál. Předchozí majitel říkal že je asi předrátované rameno do stříbra tak vidím problém zde. Jinak na přenosce je zapojen na svém místě jen červený kabel správně.

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Odpoj prenosku a zapoj cinchove kabely ke gramofonu. Vem ohmmetr a promer kontakty ramene a kabelu mezi sebou. Tam kde nameris nulu, tak ty kontakty budou patrit k sobe. Na netu si najdi spravne znaceni kontaktu prenosky a podle toho je barevne oznac. Musis trochu zapojit mozek a selsky rozum. :)

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S499_1023 »

Ono když si někdo kupuje magnetické nožky aniž by mel vyřešen takovýhle základní problém, nedokáže si někde půjčit kabel a striktně trvá na metodě strýce Františka, tak tady se bude radit blbě.

weiron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od weiron »

Děkuji za rady! Problém sem si vyřešil po svém. Po měření sem se jen ujistil že to mám správně. Příště se zde tak zeptám na základní problém..

weiron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od weiron »

Jak jsem slíbil přidávám měření mé poslechovky. Komponenty použity pro měření:
pc+x-fi+audioquest diamondback+creek 50a+kimber 12tc+elac bs244+sub 2060 na kabelu oehlbach a oba zesáky na kimber pk10.
Ragálovky rozmístěny podle návodu cardas. Asi 160cm od zadní stěny a 110cm od stěn bočních. Sub je umístěn uprostřed a asi 20 cm od zdi. Poslechovka je přiznané podkrový až do špice. V nejvyšším bodě má 3,2m všude sádrokarton. Pro měření jsem použil mikrofon umik-1. Práce s ním je velmi pohodlná opravdu jen zapojit a měřit. Měřeno přes program REW.
Obrázek
Na obrázku je měření beden dohromady + jen sub. Oboje s 12db vyhlazováním. Byl to první pokus měření. Hrál jsem si celé dopoledne s nastavováním a přemistováním akustických panelů + dvou bastrapů ale výsledek byl spíše k horšímu. Ještě dodám že samostatné regálovky mají uplně stejný nástup někde od 30hz ale bez subu je propad na 65hz o 30db vlivem podkrový (vata + sádrokarton). Do budoucna sháním druhý sub kterým bych snad mohl ještě ten propad kolem 65hz srovnat.
Vítám jakékoliv rady na zlepšení. Děkuji.

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

Předpokládám, že je to měřené v poslechovém místě v úrovni uší, a bedýnky jsou spíše rovnoběžně, nebo jen trochu natočené na poslechové místo, je tomu tak? Nemáš na ucho pocit nedostatku na výškách, slabší prezentace, moc temné zvukové podání? Pokud ano, a bedýnky nejsou natočené na místo poslechu zkus s tím polaborovat.
Noble Audio - výroba a prodej

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

Ten hrb pravděpodobně druhým subem nesrovnáš, dva suby se jen velmi těžko nastavují. Ten hrb a propad máš srovnat equalizací, např. nastavením v AV zesilovači, či receiveru a nebo přímo v subu, přes Bluetooth v telefonu, či ipadu.

Odpovědět