Tomáši, je veliká škoda že si všechny tyto svoje přispěvky nedáváš k sobě do vlákna. Určitě by to zajímalo mnoho lidí jak to máš a proč. Takto ty svoje příspěvky máš rozházené po všech vláknech a je to škoda nečíst to pěkně pohromadě za sebou. Pak to trochu vnímám jako balast co do mého vlákna příliš nepatří.
A ještě pro Češtináře, nikdy mě čeština nebavila a neřeším ji . Proto pokud to někoho irituje, vůbec ho to nenutím číst. A pro ty ostatní se předem omlouvám
K mojí poslechovce. Včera sem to konečně dodělal. Dalo to mnohem víc práce než jsem si myslel. Takže aktuální stav:
Na stropě mám melaminové kruhy 4x100cm + 4x75cm a ještě mám v zásobě 4x50cm které možná přidám později. Více info o nich třeba zde:
https://www.akusticka-pena.cz/zbozi-cen ... ove-kruhy/
Ty fungují opravdu skvěle. Jsou výrazně účinnější než běžná akustická pěna. A po nalepení stropu se mi dozvuk srazil v pásmu 300-20000hz z 1s na 0.3s. Takže kdo s akustikou ještě nezačal. Melamin na strop mohu velmi doporučit!
Na přední stěnu ke stropu přijdou taky 4 basstrapy stejně jako vzadu. Ale až si dodělám vnitřní dveře. Což stihnu snad v zimě. Jinak celá zadní stěna, jak je vidět je regál na desky do kterého se mi vleze cca 3000ks. To mi doufám bude už stačit

. Pračka na desky šla do technické místnosti. Pak ještě plánuji koupit Nové křeslo s gaučem ve stylu Chesterfield. Gauč půjde podél stěny, jak má pes pelech. A na místo poslechu půjde jen když přijde větší návštěva.
Jinak musím dodělat ještě parapety. Ty mám objednané snad od dubna a stále nic. Tak snad taky v zimě. Pak ještě budu dělat polici na dva gramofony pod ten pravý ak. panel. A nové hifi stolky na komponenty ve stejném stylu.
K novým panelům, něco sem si už poslechl. A zatím jsem nadšen. Dozvuk se zlepšil tak výrazně, že už nepřebíjí ten co je v nahrávkách. Zvuk se i výrazně zaostřil. Jak detaily tak i jejich umístění v prostoru. Už je i slyšet jaké má phono DS 3 rezervy v detailech a zní obyčejně. Toto bylo dost maskované tou živou místností. Pak mám pocit že to zlepšilo i jeden mód od levé bedny. Tam byl hrb pár db na 60hz + její harmonická na 120hz. Ale že by to sahalo tak nízko se mi nezdá. Leda by ten přední panel fungoval jako rezonátor? To se dozvím později z měření.
Finální úpravy a nastavení sw. budou následovat až budu mít dveře. Nějaký prostor pro difuzi sem si nechal hned vedle beden. Ale jak tam nemám dveře nechce se mi nic plánovat dopředu. Pak jestli bude problém s dozvukem na basech mám rezervu ještě v pravém rohu + ve středu stropu nad panely. Na zem to nikam dávat nechci kvůli prachu. Ale to uvidím jak moc to bude potřeba.
Nějaké to měření přidám později.