weiron
Re: weiron
Ten stoleček s ovladači, nedělá nějaké odrazy? Možná i ten hifi stolek?
Jardo to myslis vazne?:) Stolek s ovladaci uplne mimo hlavni poslech v urovni nohou... kdyz neco tak mozna ten rack s hifi, ktery je netradicne vedle sestavy.
Pekne sis makl Oldo, at to dotahnes k plne spokojenost
.
Pekne sis makl Oldo, at to dotahnes k plne spokojenost

V pohodě. Jen se ptám. Někde se řešilo i provedení opěrky hlavy, jak má vypadat aby se od ní nic neodráželo. Tak teď už vím, že rovná deska v úrovni nohou, nic neodráží.
Operka hlavy a prostor za kreslem je zase uplne jina a slysitelnejsi kapitola nez subtilni stolecek v urovni nohou posluchace.
Když se člověk podívá na ty fotky a pak si přečte tyhle tvoje dva příspěvky, tak je zjevný, že o akustice víš velký prd a máš jen nějaký silně zkreslený nesmyslný představy o tom jak asi funguje.koudy42 píše:
Jardo to myslis vazne?:) Stolek s ovladaci uplne mimo hlavni poslech v urovni nohou...
:::::::::::::::::::::::::::
Operka hlavy a prostor za kreslem je zase uplne jina a slysitelnejsi kapitola nez subtilni stolecek v urovni nohou posluchace.
Tak ten stoleček neřeším. Nejsem až takový perfekcionalista
, ale je na kolečkách tak se dá kdykoliv posunout do jiné pozice. To je horší ta plocha subu hned před bednou. Tam sem měl zkušebně jeden plát pěny a to slyšet je. Ale tlumilo to až moc. Musím tam koupit něco tenčího. Jinak se dá jednoduše říci že vše co v poslechovce je, tak má nějaký vliv na zvuk. Buď ho pohlcuje nebo odráží a nebo se může rozvibrovat a dělát svou rezonancí další zvuky. Které jsou asi největší problém..
Dnes sem si dal práci a šel to změřit. Tak skutečně panely fungují až do 100hz. Což sem teda mile překvapen. A co sem měl harmonickou okolo 120hz tak je krásně srovnaná do normálu. Pro ukázku sem dám pár grafů z RT60ky:
toto je původní stav bez panelů a ani melaminu. se stropem a toto je aktuální stav.
Takže celkem spokojenost. V oblasti nad 200hz jsem už spokojen a moc dál to posouvat nehodlám. Spodek basů bude dál v řešení jak sem psal minule. A ještě tam mám nějaké odrazy v oblasti 100-200hz, to musím ještě hledat co to dělá.
Davide díky!

Dnes sem si dal práci a šel to změřit. Tak skutečně panely fungují až do 100hz. Což sem teda mile překvapen. A co sem měl harmonickou okolo 120hz tak je krásně srovnaná do normálu. Pro ukázku sem dám pár grafů z RT60ky:
toto je původní stav bez panelů a ani melaminu. se stropem a toto je aktuální stav.
Takže celkem spokojenost. V oblasti nad 200hz jsem už spokojen a moc dál to posouvat nehodlám. Spodek basů bude dál v řešení jak sem psal minule. A ještě tam mám nějaké odrazy v oblasti 100-200hz, to musím ještě hledat co to dělá.
Davide díky!
- jarda_k_2005
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Ahoj! Z fotografií, co vidím, by mě asi vadila úzká stereo báze, ale může to na fotce zkreslovat. A taky bych raději místnost zabydlel nábytkem, knihami, kobercem atd., prostě jako lidské obydlí, ale když už takhle, tak ať ti to hraje pěkně. Jrd
Moje zkušenost je taková, že nejlepší stereo je v rovnostranném trojúhelníku. Zkoušel sem tu bezpočet kombinaci. Určitě víc jak 40 a dospěl sem k tomu že 407ky hrají nejlépe v rovnostranném trojúhelníku o délce strany 210cm. Přesně takto sem to měl i v bývalé poslechovce kde sem taky hodně laboroval. No a horny potřebují větší prostor aby se předvedly. Pak jsou nejlepší ze vzdálenosti 3.5m..
K tomu prostoru. Je to čistě poslechová místnost. Další nábytek na nic nebude potřeba. Jen tam dám tu troj sedačku když bude větší návštěva. Knihy nečtu, musí stačit desky.
V podlaze je topení tak další koberec dávat nechci. Kvůli přenosu tepla.
Jinak taky díky!
K tomu prostoru. Je to čistě poslechová místnost. Další nábytek na nic nebude potřeba. Jen tam dám tu troj sedačku když bude větší návštěva. Knihy nečtu, musí stačit desky.
Jinak taky díky!
- jarda_k_2005
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Já jsem to napsal jen proto, že když už bych se v samostatné místnosti zabýval akustikou prostoru, tak bych použil profesionální vybavení a pojal to jako zvukovou režii. Tj. koupil bych mixážní pult, aktivní monitory, rack na přístroje, atd. Vyhnul bych se laborování s čímkoliv od kabelů až k zázračným kamenům. Hifi je jen zařízení na domácí poslech hudby ve vysoké kvalitě, kde prostě se počítá s běžným vybavením obydlí. Dělat takovou akci mě vždycky přijde trochu jako overkill. To je můj obecný názor na věc a když ti to bude hrát super, budu jen rád. Jrd
sem??????
Lidumile, podobne hrubky jsou i ve tvych prispevcich, tak co kdyby ses uklidnil?
Možná je to myšlené jako podiv nad mixážním pultem do poslechovky?
@weiron mas to super. paci sa mi, ze v strede nemas zariadenia. Mam to podobne a je to pecka.
Ahoj Janiku, a děkuji. Taky se mi to takto líbí mnohem víc. Plánoval jsem to delší dobu. Protože to má na zvuk celkem vliv. Samotné komponenty dát co nejníže problém není. Ale mít gramofon někde u země bych vůbec nesnesl. Takto tam mám spoustu místa. A mohu se pěkně roztáhnout i do šířky.
Ale na druhou stranu, pokud bych měl zase někdy zesilovač se stěračema určitě bych si ho dal mezi bedny. Je to zábava sledovat..
Ale na druhou stranu, pokud bych měl zase někdy zesilovač se stěračema určitě bych si ho dal mezi bedny. Je to zábava sledovat..