Opět Trochu aktualizuji moje vlákno.
Minulí rok jsem koupil ultrazvukovou pračku Audiodesk Vynil Cleaner Pro z druhé ruky. V pračce se mi začátkem roku pokazilo vodní čerpadlo. Po hledání řešení na internetu jsem zjistil že je to u této pračky běžná závada. Já mám modernizovaný model starý asi 2 roky kde by už mělo být čerpadlo spolehlivé. Výměnu jsem si udělal sám za cca 700kč. Proč to ale píšu. Pračka za tolik peněz by snad měla vydržet alespoň 10let provozu. A né toto. Ted se budu obávat co odejde dalšího. Musím ale říct že pračka pere výrazně lépe než moje předchozí Pro-ject VCS.
Další novinkou je můj DIY gramofón s ramenem Pro-ject signature 12". Celí gramofon váží i s poklopem cca 38Kg. Je to dvojitě tlumené šasy. Má magnetické nohy z Pro-ject xtension 12. Druhé tlumení je sorbontany mezi horní deskou a spodním korpusem. Motor je volně stojící a nepřenáší tak vibrace do gramofonu. Ložisko a talíř je z RPM 10 s váhou 10.4kg. A nakonec motor z RPM 5 který je uprostřed gramofonu. Protože do levého horního rohu jsem si chtěl nechat ještě místo na druhé rameno 9". Poklop je jen položený na korpusu gramofonu. Panty které by mi pasovaly a držely poklop otevřený jsem nesehnal. Už to tedy zůstane takto. Jinak materiál je přírodní dub. V korpusu je několik příček. Vrchní deska je z břízové překližky o síle 24mm.
Přenoska je prozatím Zyx r 100 yatra. Moc se k tomuto ramenu nehodí ale i takto hraje o dost lépe než moje druhé VPI. Do budoucna bych chtěl pořídit novou přenosku která se hodí k těžkému ramenu. V hledáčku prozatím mám Clearaudio Essence MC. Díly ke gramofonu jsem sháněl různě po bazarech. Celí gramofon jsem tak skládal asi rok.