Whisp

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
whisp
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Whisp

Příspěvek od whisp »

Mám 40 rokov, bývam v Bratislave a tento koníček sa na mňa nalepil pred 15 rokmi. Odvtedy som prešiel niekoľkými obmenami jednotlivých komponentov, pribudli 2 deti a aktuálna zostava je:

Audio-GD Master 7 DAC
Project Xpression III so sumiko blue point special evo III
Project Phono Box DS+
Musical Fidelity M6i
Sonus Faber Olympica I
Kable nebudem písať nech sa to tu nezvrhne :mrgreen:

Nedávno som počul hrať moje bedne s Mcintosh MA8000. Zistil som ze mi doma hraju tak na 50-60% a to som počúval iba integrovaný DAC ktorému podľa mňa chýbala detailnosť ale ten zvuk čo z toho išiel ma ohromil. Po zvážení čo s tým som sa rozhodol že nebudem držať aj DAC aj gramofón a uprednostním gramofón. DAC predávam, následne pôjde zosík a následne aj gramec. A tu ma zaujíma Váš názor. Chcem kúpiť gramec ktorý hrá lepšie ako DAC alebo CD a zostavu ktorá dokáže rozohrať tie Olympicy. Pôjdem si vypočuť ešte Audio Research vsi75 a c2500 s MA275. Ak máte niekto nejakú skúsenosť s Olympicou I tak sa podeľte. Vo výsledku uprednostním riešenie ktoré bude mať rezervu aj pri prípadnej výmene bední.

Gramofóny čo ma zaujali
Project xTension 9
Acoustic Solid Classic Wood Black
PTP Audio Solid 9

Zosilňovače čo ma zaujali
zatiaľ iba MA8000 (moc som toho zatiaľ nepočul)
Podotýkam že tie olympicy sú veľmi dynamické a majú mierne zvýraznenú basovú zložku

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Whisp

Příspěvek od BVa »

A tu ma zaujíma Váš názor. Chcem kúpiť gramec ktorý hrá lepšie ako DAC alebo CD
Názor- taký neexistuje ani existovať nebude. Nemôže, z princípu. Môže sa (gramec) viac páčiť, ale lepší ako "slušný" DAC nebude. DAC nepredávaj..

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

whisp píše:
23 zář 2017 08:06
Zosilňovače čo ma zaujali
zatiaľ iba MA8000 (moc som toho zatiaľ nepočul)
Podotýkam že tie olympicy sú veľmi dynamické a majú mierne zvýraznenú basovú zložku
Ahoj. Bohužel nemám zkušenost s gramo a s tvým repro, takže tady nepomohu. V cenové kategorii zesilovače, kterou naznačuješ (MA8000 vidím na webu za cca 300tisíc) bych doporučil zesilovače Pass Labs. Měl jsem doma na 2 týdny zapůjčený integrovaný INT60 (tuším, že bude v nejbližší době jeden na prodej, majitel se chystá na upgrade na dělený model), teď používám koncák X250.8 + předzesilovač XP20 a jsem velice spokojený. IMHO mají dobrý poměr cena/výkon.

.. a co se týče volby "DAC vs gramo": Já mám teda jen DAC, ale jinak myslím, že není nutné mít doma to, co je (technicky) lepší, ale to co se mi více líbí :)

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Ahoj.
Ja bych jako prvni vymenil ten zesilovac.
1)Pises ze to hralo na 60% na 200W zesiku proti 300W.. A jdes se zbavit prevodniku??
2)Navic Uvadeny vykon MF (zduraznuji - mozna) ne zcela odpovida skutecnosti, pripadne zvukovemu projevu. Vyrobce muze uvadet vyssi vykon nez ve skut. je?? (Setkal jsem se s tim nazorem na MF nekolikrat).
3)slysel jsem jine, jeste vyssi, regalovky SF na monoblocich 2x300 (skutecnych 300) a hralo to vyborne.

whisp
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od whisp »

DAC idem predat pretoze objem financii ktore som ochotny do toho dat je obmedzeny. Moja predstava je ze bud integrac ktory bude mat aj dac aj phono alebo delenec v ktorom bude mat predzosilovac aj dac aj phono. Aby som mohol pocuvat kym to nedoriesim tak to musim predat v urcitom poradi. Hned ako odide dac predam MF. Zatial sa snazim trocha zorientovat.

whisp
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od whisp »

Kychtax na akych 300W monoblokoch si počul tie Sonusy?

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

poslal jsem Ti sz

whisp
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od whisp »

Sobotny vylet do Bis audia skoncil zapozickou Audio Research VSI75. V porovnani s MA8000 je to ako horske vodopady ked na ne pozerate z blizka v porovnani pozeranim na Niagary zdialky. Ten MA8000 ma v sebe urcitu magiu ktoru neviem popisat. Vsi ma zase znacnu mieru realizmu prirovnal by som to k tomu ze nevidite iba stenu ale aj strukturu farby. (Na nastrojoch) Ked budem mat cas napisem viac. Po vybaleni VSi75 doma nastalo zdesenie...

acibuk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od acibuk »

Ahoj,

fandím ti ve výběru. Mám doma AR VSi75 na KT150 lampách a nemůžu se toho nabažit. Pokaždé když přijdu od někud, kde to hraje parádně mám obavy zda to u mě bude hrát. A ono to vždy hraje. Navím s přibývajícími vylepšeními se to pořád posunuje.

Ať ti to hraje

acibuK
Audio Research Reference 80S, Meitner MA3, Avantgarde Acoustic UNO fino XD, CambridgeAudio CXC

whisp
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od whisp »

No rozbalim to doma nadsene to pozapajam pustim a hraje to tenko priestor v p.r.d.e.l.i. Kukam jak puk ze co som to pocuval v Bis audio. Cele som to komplet rozobral nechal som len zosilovac a dac. Zvuk v p.r.d.e.l.i. Tak som to porozpajal este raz a povytahoval predlzovaky a cvakol to rovno do steny. Magic happened.

Poznatok 1 cinsky dac rozbil gramec na kasu. (Teda nieze by to bol nejaky highend ale na MF tam taky priepastny rozdiel nebol.) Rozbil na kasu dac v ma8000 a Marantz 8005. Momentalne ho stahujem z inzercie a idem to prehodnotit.

Poznatok 2 vsi ma v sebe uuuuzasny nadych realizmu. Basy dava do tych bedni take supy ze chvilkami to vyzera ze sa rozletia. Kvalitativne rozdiely medzi nahravkami sa priepastne zmenili. Idem vyskusat Tidal.

Poznatok 3 mam na prd zatlmenu miestnost a rozbija to zvuk. Ked dam tie bedne do stredu miestnosti a nastavim ich tak aby som odrazy od stien pocul neskor ako bedne tak to hra este lepsie ako v bis audio. V praxi nerealne to takto prevadzkovat.

V porovnani s MF M6I je VSI75 ina liga a treba povedat ze to k tym Olympicam sedi uplne perfektne. MF hra velmi pohodovo s velkou autoritou, bedne zmiznu a da sa to pocuvat donekonecna. AR hra s mensou autoritou ale vacsiou razanciou masaker rychlostou (poznat napr na staccato), nastroje su vyrazne oddelenejsie, vyraznejsie s brutalnym priestorom a poprasene jemnou davkou realizmu. (Pustil som si zaznam Doors z koncertu a schopnost rekonstruovat pocit ze som tam bol chvilami neuveritelny)

Zatial je to pripojene Atohm ZEF kablami a Audioquest interconnectom (uplny spodok ponuky) Dnes tam idem skusit pripojit Audioquest Rocket 88 co mam od Adriana.

Nechcel som lampovy zosik kvoli detom ale zacinam byt nalomeny. :clap:
Naposledy upravil(a) whisp dne 02 říj 2017 20:15, celkem upraveno 2 x.

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Úplně všemu jsem neporozuměl, ale tomu čemu ano.. chápu že jsi vyměnil zesilovač a zatím přehodnotil výměnu DAC. A je to lepší. *palec*
Jestli máš starší verzi Master 7, nech si nahrát nový firmware. Pokud to ještě jde. verze 7 vs. předchozí verze = propastný rozdíl!
Další možností je nechat si udělat velký upgrade na Singularity 7 - výměna zákl. desky v DACu + firmware - mnohem dražší.. Ale to určitě všechno víš.. jako majitel M7. ;) Ať Ti to hraje. :P

acibuk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od acibuk »

AR si s Olympicami sedí naprosto úžasně. Pokud zkombinuješ tyto dva prvky tak máš totálně vyváženou sestavu. To je moje zkušenost. Popsal jsi to pro mě úplně přesně. Kontrola nad Sonusy je akorátní. Zkoušel jsem k mým Olympica II připojit konec AR 75SE REF a už ty bedny dostávali na prdel. Kdybych ho koupit, musel bych brzy začít řešit nové bedny.

S tím DACem opatrně. Za mě to chce něco trochu "ostřejšího" pomůže to těm lampám v konkrétnosti.

acibuK
Audio Research Reference 80S, Meitner MA3, Avantgarde Acoustic UNO fino XD, CambridgeAudio CXC

whisp
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od whisp »

Takze AR zostal doma. MF a Atohm Zef pojde do inzercie. Rozdiel medzi Atohm Zef a Audioquest rocket 88 je podstatne vacsi ako bol na MF. DAC pojde na upgrade na Singularity verziu. V buducnosti by som chcel spravit hlavny zdroj z gramofonu ale to este potrva.

Stal sa zo mna fanusik AR, ten zosik ma v sebe nieco co som si isty ze sa neda zmerat *2thumbsup*

acibuk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od acibuk »

Gratuluji,

vím jak to hraje a přeju ať ta radost vydrží co nejdéle.

acibuk

whisp
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od whisp »

Pozical som si Audioquest Gibraltar. Skokove zlepsenie hlavne priestoru a predo zadneho podania. Zhruba asi taky rozdiel ako medzi Atohm Zef a Audioquest Rocket 88. Asi zostane este tomu dam 2 dni a skusim to parkrat vratit spat.

Odpovědět