Pánové, pýřím se nad vaší chválou a přijímám i výtky.
Přemýšlím co napsat do svého představení a pořád nevím kde začít a co napsat.
Snad že mám tři děti, jedno má občanku, dvě jsou ve věku batolecím a bydlím na ostravsku.
Jsem audiofil.
Mám rád hudbu, rád ji provozuji aktivně (sporánová a altová zobcová flétna), ale více a více ji konzumuji pasivně.
Jsem audiofil, který hi-fi bere jako prostředek k dosažení cíle - a tím je hudba a emoce s ní spojené.
Emoce, vjem z hudby, o to mi jde. Hudba mě umí aktivovat i ukojenšit. U některých skaldem si podupávám do rytmu ("Legs" ZZ Top), jiné mě dostanou přímo do taneční euforie ("Kalasnikov" od Gorana Bregovice), další mě spolehlivě dojmou ("Largo" z Dvořákovy „Novosvětské“).
Díky poslechu hudbyse mi umí vybavovat dávno zašlé vzpomínky.
S hudbou se mi také mnohem lépe relaxuje. Takový večerní poslech se sklenkou červeného je pro mě bezvadné uvolnění.
Btw.: mám odpozorováno – vložím-li v autě do přehrávače „Nevermind“ a osolím to nahlas, nějaká neviditelná síla mě nutí pořádně přišlápnout plynový pedál a stávám se agresivnějším.
Hudba je pro mě legální droga, kterou konzumuji.
Před pár lety jsem přišel na to, že pomocí lepší a lepší aparatury se můj prožitek z hudby zvětšuje a zapadl tak do onoho nekonečného kolečka výměn komponentů. Nejsem tomu rád, stojí mě to peníze, ale nemůžu si pomoci
Pipisem zmíněné
"...zkus ztratit nechuť k doladění sestavy o nějaký ten síťový kabel, filtr a kvalitní usazení reprobeden..." naprosto beru, ale já jsem v tomto naprostý opak Peera.
Elektriku neřeším, ta je od trafačky nově vedena před třemi lety. Samozřejmě měď.
Kabely jsem koupil kvalitní (signálové DH Labs "Air Matrix", reproduktorové C4Y "Squirmy" - Ekimu za odměnu za marketing) a do nějakého dalšího šachování se nepouštím.
Žulu pod repra jsem po roce a třičtvrtě soužití se SF nenechal udělat.
Peer je v tomto perfekcionalista. Sedne-li ke své sestavě, ví, že udělal maximum pro dobrý zvuk a více z toho nevytáhne. Já to vyřeším změnou komponentů. Hudba je droga a dávky drogy musí být postupně zvyšovány.
Takže tak v krátkosti.
Co poslouchám? Hlavně jazz, world music, klasiku a (jak to přeložit?) "singer-songwriter".
V první trojce mám celkem jasno, pak už je to "bez udání pořadí".
1. Leonard Cohen
2. Tom Waits
3. The Beatles
Simon and Garfunkel, Oscar Peterson Trio, Esbjoern Svensson Trio, Jacques Loussier Trio, Jan Garbarek, Manu Chao, Goran Bregovic, Ali Farka Touré, Prince, Clannad, The Pogues, Nerez, Zuzana Navarová, Hradišťan, Vlasta Redl, Radůza, Jaromír Nohavica