Zdeny

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
Odpovědět
Aleska
Kontaktovat uživatele:

Re: Zdeny

Příspěvek od Aleska »

Slyšel jsem obojí a obojí TOP. V malé poslechovce jsem nedostatek basů nevnímal, pro mne 10 *thumbs up* z deseti, u velké sestavy jsem měl na počátku pocit "více basů", ale je to pochopitelné, ty dvě sestavy nejde srovnávat, takže také 10 *thumbs up* z deseti možných, navíc akustické úpravy malé poslechovky "dělají divy".

Zdeny, *2thumbsup* , takto by měla vypadat poslechovka každého milovníka věrného zvuku !

Stano
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Stano »

veľmi sa mi to páči, bodaj by som mal aj ja tie priestorové možnosti

môžem sa spýtať čo je zač ten HiFi stolík v poslechovce ? ďakujem

niečo podobné by sa mi páčilo, no s výškovo s nastaviteľnými policami

brvr
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od brvr »

Nádherné fotky určite nádherne hrajúcej zostavy *thumbs up* -zážitok pre oči aj uši.

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdeny »

Díky za milá slova. Rezerv a kompromisů tam je víc, než bych chtěl, ale znáte to. Jakmile je něco napůl hotové, je málo sil ( a času) to dotáhnout do konce. ALe plány mám :-)
HiFi rack ( u Dynaudií) je StandAudio - Dynaudio Olomouc zastoupení , tento černý ocelový se již nedělá, je nahrazen hezčím (a podstatně dražším hliníkovým). Polic stavitelné jsou po asi 3cm odspod až nahoru.
Ten druhý stolek je "no-name" ze Stasto nábytek, taktéž Olomouc.

Petr 5
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Petr 5 »

Pěknéé Zdeny.
Musím se k Tobě taky vypravit a vzít s sebou nějaké vypalovačky *thumbs up*
Naposledy upravil(a) Petr 5 dne 22 zář 2010 15:16, celkem upraveno 1 x.
Amarock Studio | Naim Studio

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdeny »

Petr 5 píše:Pěknéé Zdeny.
Musím se k Tobě taky vypravit a vzít s sebou nějaké vypalovačky *thumbs up*
Kdykoliv:-) Jasan!

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdeny »

Tak po delší době došlo k malé změně na mém "dospělém" aparátu. proti fotkám kousek výše se objevil v sestavě tento kus: http://i32.servimg.com/u/f32/15/42/15/86/img_0611.jpg

Mám ho asi 5 dní a než jsem se rozhodnul něco napsat, vše jsem důkladně probíral ze všech stran, abych se přesvědčil, že se neblamuji.

Jak vidno z fotek, původní vvýborný předzesilovač Pass Labs X2 jsem nahradil vyšším modelem X2.5. S X2 jsem soužil asi 4-5 let a nemohu na jeho adresu říct jediného křivého slova. Mohl jsem ho srovnávat s Brystonem BP25, který jej v této sestavě (a naopak) několikrát nahradil. Jenoznačně X2 produkuje velmi na detaily bohatý negaresivní zvuk s výborným basovým podáním a jemnými výškami (což může být způsobeno lehkým poklesem na horním konci pásma) a hlavně, v porovnání s BP-25 je X2 celkově příjemnější, řekl bych ne tak chladná.

X2.5 je ve všem o obrovský kus dále. Když jsem se rozhodval, zdali se mi vynaložená investice v podbě X2.5 vůbec vyplatí, a snažil se racionálně zdůvodnit výměnu za X2, v prvních dvou hodinách jsem opravdu váhal. Rozdíl nebyl na první pohled tak patrný, abych si během pár taktů řekl: tak tohle je jasné. zdaleka ne. Však to znáte, z počátku si sami vnucujete mylšlenku, že půvoní stroj je stejěn tak dobrý ajko následní a navíc už vás nebude stát peníze. Přesně to jsem si tedy říkla i já. Jenže v plynutí času se začalo ukazovat ( když jsem se oprostil od ekonomické stránky věci), že novější X2.5 nad X2 začíná nabírat pomalu, ale jistě převahu.
Od soboty tedy poslouchám tak 4-5 Cd denně a stále se dostávám víc a více do pozice, kdy si říkám, že ta změna je ne malá, ale obrovská. Jen nepřichází naráz, ale pomalu. Kdekdo by teď ohl napsat, že si na nový X2.5 začíná zvykat. Ale kdeže, to je právě to, že to není pravda a že rozdíl ve zvuku jednoznačně dokážio popsat a definovat.

K největšímu rozdílu mezi X2 a X2.5 počítám výbornou dynamiku basopvých kmitočtů. jejich razanci, ale ne bučivé bezcharakterní hučení (k tomuto má občas sklon Bryston). Bas z X2.5 je opravdu velmi hluboký a důrazný, ale rozhodně není neprokreslený. Vnímáte tóny, které dosud byly jen tušené. Na řadě CD vyvstanuly zvuky, o kterých jsem dosud věděl jen z náznaku. STřední pásmo je prosté agresivity - ve zpěvu zmizel někdy se objevivší náznak lehé zrnitosti, hlas je najednou spojitý, tepl a hlavně reálně vnesený do prostoru. jelikož znám nazpamět desku od EC - Unplugged a desku od The Rolling Stones - Stripped - jen jsem žasnul jak si X2.5 dokáže poradit s hlasya vokály (STYX - Pieces of Eight od MFSL). Zde je proti X2 jasný kus napřed, ovšem nevědět, jak hraje X2.5, tak i X2 podávla nadprůměrný výkon v těchto oblastech (opět musím řct, že BP25 od Brystonu byla dosti chladná, ikdyž extremně analytická).

Prostor s dá se říct, změnil tak, že napříkad zpěvák či solový nástroj neputuje mezi bednami a vnímám ho více zaostřenéhojako bodový zdroj. Celková stereofoní báze je ale utaženější, tedy poněkud vtažená mezi bedny, ale zase, když má jít zvuk zbze vně beden, tak jde daleko jednoznaněji, než u X2.

Jak říkám, X2 je opravdu výborný preamp, ovšem X2.5 je ještě lepší. Přínos ve zvuk se dá definovat ještě jednou věcí, kterou si nedovedu nijak racionálně zdůvodnit - a to, že dříve jsem vnímal více pocitově nedostatky prostoru (chtělo by to dotáhnout, ale znáte to, provizorka na 10 let). Nyní je vliv nedostatků poslechové místnosti daleko méně patrný a muzika plyne o velký kus lépe, dá se říct, že mi ani akustika místnoti užnevadí. A o je to divné)

Ještě jsem zapomněl zmínit předozadní prostor. O tomle parametru bych mohl pochybovat, že se vůbec z dvopu bodových zdrojů dá získat tato informace (tedy vzdálenost bodu od posluchače). o - teď vím jasně (tedy bez pochyvby) že to existuje a dá se slyšet rozdíl. Mám nahrávku od TBM Japan - akustivký jazz - kde to je naprosto excelentně patrné a není pochyb o tom, že pomocí různých záznamových technik lze docílit toho, že zvuk není rozložen jen mezi L a R beno, ale také výrazně před a za bází mezi nimi. Dřívě šlo jen o pocity tohoto vnímání, ale dnes, pokud taková nahrávka existuje a já si ji pustím, tak to prostě X2.5 zobrazí daleko patrněji než jak BP25, tak i než X2.

Zatím tedy mé nadšení neopadává a mám rozjednán i konec X250.5, který by logicky měl nahradit současnou X150. Ovšem zdali se objeví u mně doma, to zatím není jasné, protože majitel také váhá. pro něho by totož další upgrade znamenal již cestu do monobloků, což není jistě levná všední věc.

Dnes mám v plánu poslechnout si Watersovo "Q-sound" dílo Amsued to death. Jsem zvědav, jak se X2.5 popere se psem a ultrahlubokou pasáží před koncem CD.

Mark Levinson
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mark Levinson »

Zdeny,
gratuluji, věřím, že je to posun. Je fajn udělat si na Vánoce radost....

Paul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

Zdendo - také gratuluji.Musím se u tebe někdy zastavit,mám to přes kopec.Přivezu Ti pár zajímavých nahrávek a novinek. ;)

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

zdeny

hezký text. rád jsem se "přenesl" do tvé poslechovky.
tak užívej vyššího modelu. dynaudia se jistě radují s tebou.
popíšeš nám i cenový skok, please? kolik jsi musel vydat kč k tomuto posunu....

Tony
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tony »

Pokiaľ je majiteľ spokojný - a podľa toho čo píše je - peniaze nehrajú rolu! ;)

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdeny »

lachim píše:zdeny

hezký text. rád jsem se "přenesl" do tvé poslechovky.
tak užívej vyššího modelu. dynaudia se jistě radují s tebou.
popíšeš nám i cenový skok, please? kolik jsi musel vydat kč k tomuto posunu....
Díky!

Ale není to na sestavě s Dynaudii, ale s BW 801. Viz horní fotky. Ovšem jakmile bude čas, nastěhuji to i do "kamrdlíku".

Cena se decentně zamlčuje - Pssss, ani manželka to neví. Zatím :-)

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

Zdeny, gratuluji.
Až bude doma i ten nový konec do Passe
tak tě budu muset navštívit... ;)
Cestu kolem našeho někdy namáš?
Stav se na kus řeči...

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdeny »

tak včra se naskytla chvíle a porovanl jsem vliv nového preamu X2.5 vůči zbylým dvěma (X2 a Bryston BP-25) ve drúhé sestavě s Dynaudii S-25. Poslouchal jsem své oblíbené album Mišk - Umlkly stroje a pak řadu dalších (Genesis, Yes, Gabriel...) Rozdíl je v topm, že X2.5 zobrazuej více informací ve vyšším paásmu (středů a výšky jako celek) a má důraznější podání basové složky. To, v kombinaci s 500W koncem způsobilo ještě o kousek větší nárůst již tak vcelku dobré dynamiky na S-25.
Bohužel, jelkkož projev DA je na výškách hodně přímý, nemaskující, stalo se, že např. do výšek posazené CD již byla na můj vkus celkem převýškovaná - ale nikoliv ostrá. Ostrost není rozhodně vlastnost, kterou bych označil u X2.5 jako omezjící či mně vadící. Pokud ale sedne nahrávka -jako např. jemnější věi typu Mišíka zde zmíněného, je to opravdu hodně dobrý poslech a hlavně strunné akustické nástroje (cello, kytary) jsou fakticky výborné.
Vzhledem k charakteru reprodukce u Matrixů 801 ale X2.5 putovala na své místo právě k nim - je to tak nejlepší kombinace.Dnes ještě udělám jen porovnání obou koncových stupnů - k X2.5 připojím Brystona a uvidím, jak se s tím poperou Matrixy.

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zappadaddy »

Zdeny.Je to fakt alchemie,vid?

Odpovědět