Zdeny
Zdeny
Dovolil bych si pozdravit zdejší komunitu a také se přihlásit mezi milovníky dobrého zvuku a obdivovatele dokonalých zvukových hraček.
Byvše odchován tichem severomoravských hvozdů nejsevernějších drsných hor, z města, jemuž se říká Brána do Jeseníků, přesto se věkem již řadím na pomezí k tetřevům hlušcům, což u skoropadesátníků je již častým jevem.
Můj hifistický vývoj započal někde kolem roku 1973 zjištěním, že existuje germaniový zázrak 102NU70 a krystalová přenoska gramofonu. Postupem let jsem přes spirálu smrti, jak to nazývám, dospěl do současného stavu vnímání hudby a pořízením strojů k jejímu přehrávání. Kdysi jsem se věnoval aktivně hudbě (klarinet, saxofon), dnes ji však již jen pasivně konzumuji. Mimo lyžování a modelařinu je hduba mým nejvěrnějším koníčkem.
SPolečníky mi tvoří (kromě zbytku naší 4členné rodiny) dvě oddělené sestavy. Jednu mám v místnosti, kam jsem si přestěhoval spaní (bez paní) a tou je nádherná sestva přístrojů PIONEER ELITE SERIES (tuner F-91, deck CT-93 a CD přehrávač PD-93). Zvuk zesiluje kombo Bryston 4-BSST a BP-25 a elektrické na mechanické vlnění předělávají Dynaudio Special 25, napojené nějakým neohybnutci o průměru 30mm z řady VF koaxů typu "trubka ve vlnovci a to vše z mědi".
Druhou sestavu, jež dlí v obýváku, tvoří nyní zdroj TEAC Esoteric DV-50, korekci nedostatků místnosti napravuje lyngdorf RP-1 a to vše zesiluje kombo PASS Labs X150 a X2. Ven to leze přes BW Matrix 801 mk II. Káble jsou takové různorodé, ale povětšinou jde o XLR Vincent (stříbro) , ale reprokabel má rezervy - pradávný SHARK Musical Dream.
Video je jen okrajovou záležitostí a DVD hraji též na Teacu, který má oproti vedle položenému Panasonicu DV-65 HDD o řád lepší obraz.
Z hudby mám rád takovou tu klasiku, na které jsem vyrůstal - rock 70. let, blues, něco málo z džezu, klasiky. Dnes již více tíhnu ke klidnější poloakustické hudbě (mám rád různé unplugged nahrávky jako např. E.C., McCartney, a tohoto typu).
Nemusím již moc heavy metal a pak novodobé proudy, jež ani neumím nazvat.
Z analogu vlastním krásný starý stroj SANYO TP 1000 a Shure V-15. Preamp je momentálně Project Phono Box.
Mezi mé plány do budoucna patří obměna zesilovače Bryston za Passe (rád bych X250.5 a X2.5), jehož zvuk mě vyhovuje více, ale je to o stavu peněz v našich peněženkách. Rovněž tak bych nepohrdnul i soustavami Dynaudio Confidence C5, jež by mi pasovaly do té menší místnosti a jsou mým dlouholetým snem - jsem letitý zastánce této značky a poslouchám ji asi už 15 let. BW bylo jen odbočení ze stereotypu:-)
Tak to jsem ve stručnosti já.
Byvše odchován tichem severomoravských hvozdů nejsevernějších drsných hor, z města, jemuž se říká Brána do Jeseníků, přesto se věkem již řadím na pomezí k tetřevům hlušcům, což u skoropadesátníků je již častým jevem.
Můj hifistický vývoj započal někde kolem roku 1973 zjištěním, že existuje germaniový zázrak 102NU70 a krystalová přenoska gramofonu. Postupem let jsem přes spirálu smrti, jak to nazývám, dospěl do současného stavu vnímání hudby a pořízením strojů k jejímu přehrávání. Kdysi jsem se věnoval aktivně hudbě (klarinet, saxofon), dnes ji však již jen pasivně konzumuji. Mimo lyžování a modelařinu je hduba mým nejvěrnějším koníčkem.
SPolečníky mi tvoří (kromě zbytku naší 4členné rodiny) dvě oddělené sestavy. Jednu mám v místnosti, kam jsem si přestěhoval spaní (bez paní) a tou je nádherná sestva přístrojů PIONEER ELITE SERIES (tuner F-91, deck CT-93 a CD přehrávač PD-93). Zvuk zesiluje kombo Bryston 4-BSST a BP-25 a elektrické na mechanické vlnění předělávají Dynaudio Special 25, napojené nějakým neohybnutci o průměru 30mm z řady VF koaxů typu "trubka ve vlnovci a to vše z mědi".
Druhou sestavu, jež dlí v obýváku, tvoří nyní zdroj TEAC Esoteric DV-50, korekci nedostatků místnosti napravuje lyngdorf RP-1 a to vše zesiluje kombo PASS Labs X150 a X2. Ven to leze přes BW Matrix 801 mk II. Káble jsou takové různorodé, ale povětšinou jde o XLR Vincent (stříbro) , ale reprokabel má rezervy - pradávný SHARK Musical Dream.
Video je jen okrajovou záležitostí a DVD hraji též na Teacu, který má oproti vedle položenému Panasonicu DV-65 HDD o řád lepší obraz.
Z hudby mám rád takovou tu klasiku, na které jsem vyrůstal - rock 70. let, blues, něco málo z džezu, klasiky. Dnes již více tíhnu ke klidnější poloakustické hudbě (mám rád různé unplugged nahrávky jako např. E.C., McCartney, a tohoto typu).
Nemusím již moc heavy metal a pak novodobé proudy, jež ani neumím nazvat.
Z analogu vlastním krásný starý stroj SANYO TP 1000 a Shure V-15. Preamp je momentálně Project Phono Box.
Mezi mé plány do budoucna patří obměna zesilovače Bryston za Passe (rád bych X250.5 a X2.5), jehož zvuk mě vyhovuje více, ale je to o stavu peněz v našich peněženkách. Rovněž tak bych nepohrdnul i soustavami Dynaudio Confidence C5, jež by mi pasovaly do té menší místnosti a jsou mým dlouholetým snem - jsem letitý zastánce této značky a poslouchám ji asi už 15 let. BW bylo jen odbočení ze stereotypu:-)
Tak to jsem ve stručnosti já.
Re: Zdeny
JJ, to jsou ony. S T330.boxer píše:Myslíš tyto staré C5?
Přístroje od Pass labs mě moc zajímají. Tam bych to chtěl někdy směrovat...
Zdravim te Zdeny! Mas neco od me oblibene znacky TEAC. Jak jsi spokojeny s DV-50? Je to prece jenom kombajn ale pry vynikaji ve stereu. Jeste jsem ho neslysel. Vyhovuje Ti jeho zvuk na 100% nebo k nemu mas nejake vyhrady?
DV50 není rozhodně nejslabší částí mé sestavy. Je to vynikající stroj, CD zvuk mě nijak neomezuje. Je dynamický, s výborným basem, prostorem a velimi dobře znějícími vysokými kmitočty. Fakt mě nenapadjí výhrady, ba naopak musím pochválit jeho obrazovou část. Nejsem sice moc založený na DVD, ale občas něco zklouknu a tam hned vidno jasný rozdíl proti řadovým DVD a tomuhle stroji.
SACD hraje výtečně.
Mohl jsem ho porovnat pouze s 779ES, kterou jsem měl před tím a rozdíl byl ve všech směrech jasný. Deatil, čistota, klid...
SACD hraje výtečně.
Mohl jsem ho porovnat pouze s 779ES, kterou jsem měl před tím a rozdíl byl ve všech směrech jasný. Deatil, čistota, klid...
Rád bych pozval na kontrolní audit zde anaologové guru (nebo v množném čílse "gury")¨Rowinga a Peera, jak jsme se předběžně domlouvali.
Jste vítáni, dobré červené je nachystané:-)
pro Rowinga: testovací SW pro doladění meho starostroje by bylo vítáno.
A Peer by si mohl vzít své oblíbené LP, aby konečně viděl, jak má hrát pořádný aparát
Jste vítáni, dobré červené je nachystané:-)
pro Rowinga: testovací SW pro doladění meho starostroje by bylo vítáno.
A Peer by si mohl vzít své oblíbené LP, aby konečně viděl, jak má hrát pořádný aparát

Ahoj chlape,
určitě se rádi dostavíme. Jen ten čas..., však to znáš. Musím se domluvit s Rowingem
a pak ti dáme vědět a zkusíme to časově sladit.
dobré červené je nachystané, že bych nechal jednou řídit Rowinga?
určitě se rádi dostavíme. Jen ten čas..., však to znáš. Musím se domluvit s Rowingem
a pak ti dáme vědět a zkusíme to časově sladit.
dobré červené je nachystané, že bych nechal jednou řídit Rowinga?

Jasně, rádi přijedeme. Ale problém bude kdy to provedeme, mám toho teď nějak moc, hlavně mimo HiFi
No s tím řízením to ještě probereme

No s tím řízením to ještě probereme

Ale no tak, v nouzi vám naleju vodu a je pod diskuzi:-)
[img][IMG]http://imgupload.cz/nahledy4/xPCwrBqGDo_small.JPG[/img][/img]
Po včerejší instalaci RP-1 se zvuk výrazně zlepšil.
Po včerejší instalaci RP-1 se zvuk výrazně zlepšil.
[img][IMG]http://imgupload.cz/nahledy4/xPCwrBqGDo_small.JPG[/img][/img]
Včera jsem nainstaloval RP-1 do maĺé poslechové místnosti. Přínos je celkem velký,
Včera jsem nainstaloval RP-1 do maĺé poslechové místnosti. Přínos je celkem velký,
Tak ani teď ne, jsem lama a vzdávám pokus o vložení fotky. Howgh.
http://zdeny.rajce.idnes.cz/HiFi_4.11.2 ... C_6456.jpg
Tak snad takto? Nevím, kde je chyba, ale obrázky prý nesjou obrázky...
[EDIT by Rowing] Co třeba takto ???

Tak snad takto? Nevím, kde je chyba, ale obrázky prý nesjou obrázky...
[EDIT by Rowing] Co třeba takto ???

http://zdeny.rajce.idnes.cz/HiFi_4.11.2 ... C_6456.jpg
Tak toto by mohlo fungovat...
[EDIT by Rowing] Další foto ....

Tak toto by mohlo fungovat...
[EDIT by Rowing] Další foto ....

Naposledy upravil(a) Zdeny dne 04 lis 2008 12:45, celkem upraveno 1 x.