Deep Purple
Re: Deep Purple
S tím souhlas
no mně se líbí nejvíce sestava DP II. s Gillanem a Gloverem, In rock a Machine head to jsou klasiky žánru. Made in Japan - nejlepší LIVE 2-album všech dob...zajímavé jsou osudy Evanse a Simpera po odchodu z Deep Purple - ten první zpěv v Captain Beyond (1972-77) a druhý bass v kapele War horse (1970-72) málo známé tituly ale stojí za to. It is just rock !merhaut píše:Tak tak, bez Evanse a Simpera to už nebylo ono
Když je o tom zase řeč, tak včera jsem si pustil RB Rainbow a přemýšlel, proč se mi ta muzika líbí stejně jako DP II. je to tím, že prostě kytara RB je tak specifická, že já osobně si nemoh zyvknout na další tvorbu DP, kd hraje Morse.
Ale to už jsem psal.
Spíše, že mě to jen napadlo. jinak to, co dělá jeho kytaru tak příznačnou, je v podstatě pomalá hra - připadá mi, že hraj o zlomek vteřiny za rytmikou, aspoň v mnoha skladbách to tak je.
Ale to už jsem psal.
Spíše, že mě to jen napadlo. jinak to, co dělá jeho kytaru tak příznačnou, je v podstatě pomalá hra - připadá mi, že hraj o zlomek vteřiny za rytmikou, aspoň v mnoha skladbách to tak je.
DP jsou pro mne nejlepší v Mk.II
Mk.III je taky ok.
"Come test the band" s Tomym Bolinem je sice výborné, ale už to je jiná kapela. I když třeba na konci "I need love" vede jeho prsty po hmatníku sám kytarový bůh.
Nevím sice jak by to zahrál RB ale myslím že ještě o krůček lépe ....
Mk.III je taky ok.
"Come test the band" s Tomym Bolinem je sice výborné, ale už to je jiná kapela. I když třeba na konci "I need love" vede jeho prsty po hmatníku sám kytarový bůh.
Nevím sice jak by to zahrál RB ale myslím že ještě o krůček lépe ....
Bolin je jiná hra. Já si myslím, že RB nebyl technicky nijak zvláš´t na výši, je řada daleko lépe technicky vybavených hráčů, ale asi hrál více srdcem a proto to má větší tah.