Depeche Mode

Kam se chystáte na živý poslech
Odpovědět
Mih
Kontaktovat uživatele:

Depeche Mode

Příspěvek od Mih »

Tak byl někdo v Edenu? Tiskové ohlasy nic moc. Hlavně zvukově strašně nevyvážené.

Donuts
Kontaktovat uživatele:

Re: Depeche Mode

Příspěvek od Donuts »

Byl, hodne rozpacity zazitek. A to nejenom kvuli zvuku, ale hlavne kvuli nezvladnute organizaci.

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

donuts

můžeš napsat pár řádků, prosím??
nebyl jsem. ale jel jsem kole v autě :-)
zajímalo by mě to z pohledu na zvuk a výkon pana G.
díky moc

Donuts
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Donuts »

Gahan se mi ani moc unaveny nezdal, nektere pisnicky byly dost prebasovane. Nicmene na takovem koncerte je "cisty" zvuk temer tim poslednim co me zajima. Ale co mi skutecne zazitek zkazilo byla organizace. Prostor pro stani a pro sezeni nebyl oddeleny. Takze chvili pred zacatkem koncertu se spousta stojicich rozhodla, ze si pujde sednout na zatim neobsazena mista, coz vedlo k dohadum a presouvani pozdeji prichozich. Lidi z plochy neustale po vsech schodistich proudili v davech tam a zpatky, takze mi co jsem sedeli jsme valnou dobu misto DM meli ve vyhledu zadky prochazejicich smerem na parek, pivo ci toaletu. Poradatele se snazili ze schodiste odstranovat aspon ty co se rozhodli, ze tam zustanou stat trvale, ale moc se jim to nedarilo. V 2006 jsem byl v Bratislave a tohle byl proti tomu zlej sen.

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

díky za info.
jen....
dobře zvládnutý koncert je určitě i o zvuku, ne?

Mih
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mih »

No vzhledem k tomu, že hudební kritici nebývají příliš kritičtí ke zvuku a při koncertu Depeche Mode ano, tak to už musela být síla.
Píší o tragickém zvuku, přebasováno a naopak u bicích utopený virbl a vyčnívající kopák, který zněl jako bušení do staré almary...

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Přidám malou vzpomínku na Prahu 88...

V Kristových letech a se svou dekou do půl zad jsem se v tom autobuse vyjímal jako slon v porcelánu. Už ani nevím, které SSM ten zájezd na Depešáky v 88 organizovalo, a jak jsem se tam mezi ta děcka připlet.

Před sparťanskou hokejovou halou v sousedství Juldy Fuldy bylo nabito a dusno, trhači lístků, soudruzi důchodci, se tlemili zpoza skel jen do té doby, než začali praskat tabulky. To když jakýsi dement od VB zavelel, a jeho jednotka se jala rozrážet dav. Bolševická perestrojková klasika.

Já jezdil na koncerty do Maďar, takže jsem nebyl až tak vyšokovaný z toho vidět, slyšet a dýchat originál engliš kapelu, bylo to ale skvělý, bombastický, ostatně tehdy byli DP na vrcholu. Kdo se chce té atmosféry aspoň dotknout, ať si poslechne 101 a k tomu nějaký autentický záznam z Prahy, na netu se občas toulají.

Cestou zpátky mě zaujal jedna manka, co měla celý ksicht divně modrý, furt si hubu smáčela ve všem možném, otírala, odírala, škrábala, dřela – všechno marné, jen začala fialovět… Nedalo mi to a zeptal jsem se vo co go. Děvče se prodralo skoro až dopředu pod pódium, jenže skončila za nějakým bejkem v džísce, a ten jí celou dobu ojížděj papulu svým zpoceným indigem.

Další maník co byl v kotli si v autobuse vzpomněl, že má v náprsní kapse svíčku. Začal lovit a nic, pak se podíval pořádně a začal soukat na světlo dlouhou placku barvy banánu, kde tloušťku určoval knot. A v koutě pofňukával hošan, co při jedné davové vlně propadl dolů, a zbytek koncertu strávil dole u voňavých prdelí…

Filip Kolinsky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Filip Kolinsky »

Nebyl jsem tam, ale ssi to muselo být fakt špatné, když už mi o blbém zvuku říkala kolegyně z práce, která je zbožňuje. Přitom je doma poslouchá, originály, z PC bedýnek.
Mih píše:No vzhledem k tomu, že hudební kritici nebývají příliš kritičtí ke zvuku a při koncertu Depeche Mode ano, tak to už musela být síla.
Píší o tragickém zvuku, přebasováno a naopak u bicích utopený virbl a vyčnívající kopák, který zněl jako bušení do staré almary...
Toto mi potvrdil i kamarád, který je má fakt naštudovaný a kromě prvního koncertu v 88´u nás nevynechal žádný + absolvoval konerty i v dostupném okolí naší vlasti.

bobo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bobo »

Musím uznat, že hlavně ze začátku zvuk za moc nestál, ale já si přišel užít a užil jsem si to parádně *hura*

hi-fi calvus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hi-fi calvus »

No my jsme hodně doma váhali nad Blavou, ale jelikož prostě momentálně nejsou prachy, (bohužel nutné jiné inevstice) tak jsme na ně zatím nejeli, ale těsně před koncertem právě v Blavě jsme byli ve velkém mederu v lázních (nedaleko) a všude tam viseli ty plakáty a já denně četl knížku co jsem dostal na narozky (Stripped) a tak mě to hodně bolelo.
No ještě vážně uvažujem o německu, tam jezdí na každém turné nejvíce, už léta je v evropě německo prostě na turné DM takřka na hlavním menu a pamatuji si, jak se o něměcku říkalo, že tam na DM dojdeš z pivem v ruce do první řady, to asi právě proto, (i když je to určitě pochopitelně blbost) ale i proto bych na ně nejraději právě do německa.
Někdo tady psal o tom problému na tribuně, ano to vše pak stojí právě taky nejen proto za hovno, jak já říkám, když na kocert, tak do první linie, ono to ale dost stojí, myslím úsilí ať už fyzické či psychické a taky to vydrží jen ti praví fandové ale je to úplně o něčem jiném pak taky že (na dlouha léta).
Ten špatný zvuk by mě dost nasral, i když od koncertů zase tolik neočekávám, spíše jde o atmošku, stejně, když jseš tam dole, chytneš asi těžko ten správný post pro stereo :lol:

bobo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bobo »

Tak leden O2 aréna již VYPRODÁNO *klanimse*

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

Rammstein v prosinci jsou už pěkně dlouhou dobu vyprodáni. To jsem opravdu koukal, když jsem si to procházel. :shock:

Odpovědět