Líbí se mi na mistrovi, že živil obrovskou spoustu muzikantů.
Na dobré hráče si velmi potrpěl.
Zvuk celého orchestru je vynikající.
Rudolf Rokl a ten basista Pražského výběru...
Vynikající muzikanty a hodně. A dobře platil.
Sborové zpěvačky. Jitku živí i po přechodu. Žádné nové maso.
Darinu zajistil na celý život.
Srovnám to s Jarkem Nohavicou, jehož spolupráce s kapelou Neřež, je zvukově velmi zajímavá a moc se mi líbí, ale jak mi sám řekl, nechce se k ní vracet. Je těžké zaměstnávat lidi. Můj obdiv!
Umožnil spoustě zpěvaček spolupráci. Naposled Martina Balogová, vedle něj lidi po koncertě doslova nenáviděla, on již 40 let podepisuje po hodinových koncertech památníčky. Obdivuji přístup k fanouškům.
Neposlouchám je, ale vinyly byly v Loděnici nejlépe vylisovány.
Minule jsem rozehrával některou MC přenosku, na (Mistr promine) vynikajícím suprafonském výlisku. Díky tomu, byly středy pleťovější, aby ne, na těch belcantových samohláskách.
Vždy mě zaskočí německy zpívané šlágry. Mám z nich nasládlou pachuť v ústech.
Takový Tramín chycený myšinou a vláčkovcem.
Rád si zazpívám
Die Biene Maja,
Nie mehr Bolero, to je moje. Improvizace na píseň Kde pak ty..., si nezadá s kursem Alles Gute. Vzpomínám, jak mě v osmi letech popuzovaly přiblblé úsměvy nejnáruživějších fanynek. Něco odlesku, z těch grimas, bylo vidět též na Mistrovi.
Jsou lidé, třeba můj otec, co považují mistra i za kapacitu myšlenkovou. Konspirační teorie.
Obdivuji mistra kvůli jazykům. Když v německé skryté kameře zazpíval urně s nebožkou, doktora Živago, chvíli po té, co vysvětlil vyděděnému členu notářského řízení, že babiččiny Mercedesy dědí on, neboť si to nebožka přála....
Bylo vidět, že je zvyklý, na odkazy mrtvých fanynek. Stává se mu běžně, že je zmíněn v posledních vůlích a přibývá jich.
Na Nohavicu jsem byl "jenom" dvakrát. Lístky na mistra rád přenechám znalcům.
Dara říkala, že v mercedesu poslouchá jazz a ostatní černou muziku. Jak říkal kytarista Láďa Štaidl, "nejlépe se hraje, b-dur, c-dur, mercedes"!!!
A teď upřímně.
Všechno nejlepší k narozeninám, Mistře.