Karel Gott_70.

Kam se chystáte na živý poslech
Odpovědět
Mark Levinson
Kontaktovat uživatele:

Re: Karel Gott_70.

Příspěvek od Mark Levinson »

Já se tady z toho vlákna poseru.
V podstatě všichni napsali (včetně Renowna a Merhauta), že Karel Gott není jejich oblíbenec. Tak o čem to tady furt mluvíme? Názor máme všichni stejný, ale budeme bojovat s blbostí *bravo*
Lachim má KG rád a to respektuji.

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

Vlítnul mi tam další inteligentní příspěvek. Takže toto:
No konečně mě někdo poslechl. Udělal jsem to taky. To už nešlo vydržet.
bylo pro Zappu a pár chlazených radků včera večer.

merhaut

Příspěvek od merhaut »

ML, podstata i stejnonázor vypadají úplně jinak, zrovnatak hrdina nerovná se oblíbenec. Nulová rozlišovací "schopnost".

Pro mne jsou i tyhle debaty "o ničem" užitečné v tom, že mi - pro mou potřebu - přiřazují k různým diskutérům různé koeficienty. To zdejší rozpětí úrovně písání je až neuvěřitelné, od lopat, co nesesmolí větu s formou či obsahem, až po mistrné psavce, schopné filozofického náhledu, anebo jasného meziřádkového sdělení.

Mark Levinson
Kontaktovat uživatele:

Renown má pravdu.

bohus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bohus »

Narodil jsem se v době kdy si naši otcové ke konci roku mohli stokorunou akorát tak zapálit cigáro a do doby takzvané "sametové" revoluce jsem měl problémů taky dost. Klíčema jsem těm co nás stejně ošulili a vládnou dál neřinčel a řeči kluků, kteří v té době chodili do páté třídy mě sice někdy štvou, ale na druhé straně si říkám proč né, ať si melou co chtějí, mají na to právo. Jak si to tak pročítám, tak jsem zjistil, že vlastně žádného Karla doma nemám a tak se ptám,
nemáte někdo nějaké LP nebo CD nepotřebné doma? Nebo spíše nevíte o nějakém dobře nahraném CD či LP? Pokud ano, dejte vědět dík.

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Líbí se mi na mistrovi, že živil obrovskou spoustu muzikantů.
Na dobré hráče si velmi potrpěl.
Zvuk celého orchestru je vynikající.
Rudolf Rokl a ten basista Pražského výběru...
Vynikající muzikanty a hodně. A dobře platil.
Sborové zpěvačky. Jitku živí i po přechodu. Žádné nové maso.
Darinu zajistil na celý život.
Srovnám to s Jarkem Nohavicou, jehož spolupráce s kapelou Neřež, je zvukově velmi zajímavá a moc se mi líbí, ale jak mi sám řekl, nechce se k ní vracet. Je těžké zaměstnávat lidi. Můj obdiv!
Umožnil spoustě zpěvaček spolupráci. Naposled Martina Balogová, vedle něj lidi po koncertě doslova nenáviděla, on již 40 let podepisuje po hodinových koncertech památníčky. Obdivuji přístup k fanouškům.
Neposlouchám je, ale vinyly byly v Loděnici nejlépe vylisovány.
Minule jsem rozehrával některou MC přenosku, na (Mistr promine) vynikajícím suprafonském výlisku. Díky tomu, byly středy pleťovější, aby ne, na těch belcantových samohláskách.
Vždy mě zaskočí německy zpívané šlágry. Mám z nich nasládlou pachuť v ústech.
Takový Tramín chycený myšinou a vláčkovcem.
Rád si zazpívám Die Biene Maja, Nie mehr Bolero, to je moje. Improvizace na píseň Kde pak ty..., si nezadá s kursem Alles Gute. Vzpomínám, jak mě v osmi letech popuzovaly přiblblé úsměvy nejnáruživějších fanynek. Něco odlesku, z těch grimas, bylo vidět též na Mistrovi.
Jsou lidé, třeba můj otec, co považují mistra i za kapacitu myšlenkovou. Konspirační teorie.
Obdivuji mistra kvůli jazykům. Když v německé skryté kameře zazpíval urně s nebožkou, doktora Živago, chvíli po té, co vysvětlil vyděděnému členu notářského řízení, že babiččiny Mercedesy dědí on, neboť si to nebožka přála....
Bylo vidět, že je zvyklý, na odkazy mrtvých fanynek. Stává se mu běžně, že je zmíněn v posledních vůlích a přibývá jich.
Na Nohavicu jsem byl "jenom" dvakrát. Lístky na mistra rád přenechám znalcům.
Dara říkala, že v mercedesu poslouchá jazz a ostatní černou muziku. Jak říkal kytarista Láďa Štaidl, "nejlépe se hraje, b-dur, c-dur, mercedes"!!!
A teď upřímně.
Všechno nejlepší k narozeninám, Mistře. *thumbs up*

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

To je přesně to proč Tě mám rád Efičáku !

A protože Jarda M. žádnou desku nevydal, tak si pustíme Karla !

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

Osobně nechápu vzteklé "výkřiky" na adresu oslavence.
Neznám totiž nikoho, kdo by, po osobním seznámení s ním, neobdivoval jeho fenomén.
Díky Efičáku za pár hezkých slov.
Někde jsem četl, že snad "hloupost soudí bez znalosti". Ale moc tomu nerozumím....
.....předal jsem před dvěma dny v Chomutově 2 cd oslavence a doufám, že neskončily v koši. (Co Tome?)
:-)

bohus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bohus »

....bohém vedle mě a já hluchý....
a přitom když jdem na jedno, úplně normální chlap
Poklona *klanimse* , mě se to dobře čte a není třeba číst mezi řádky.

vintage
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vintage »

Nedá mě to nezareagovat. Někdo tady hloupě sronává Gota s Mišíkem, respektiv texty. Šikriste jak to vůbec můžete srovnávat. Karel je popíkář, kdežto Mišík "písničkář" jehož věci hodně stojí na textech, sdělení. Mišík neskládá písně pro každýho, jeho texty nejsou jednoduchý, člověk si k tomu musí najít cestu. Kája je pop, od slova populární, tzn. žánr, který je určen co nejvetší mase lidí, proto jeho texty jsou jednoduchý, zapamatovatelný stejně jako melodie jeho písní. Ale to není špatně!!! A už vůbec ne v případě KG, když se na něho podívám jako muzikant, tak jeho hlas je chca nechca fenomén, nejde jen o rozsah, ale i o jeho barvu a práci sním, jeho hlasový charisma žádný s dnešních (českých) pop zpěváků nemá... Aranže jeho starších věcí byly vždy perfektní stejně jako muzikanti co sním spolupracovali. To jsou prostě fakta, které nemůže nikdo ani ten největší hnidopich vyvrátit. Dívám se na něj jako muzikant, profesionál, nenáleží mě soudist jeho a myslím že ani vám ne. Jinak škoda, že na těch narozkách to nerozbalil s pořádným orchestrem, ale má už to dnes asi na háku :-)

Jo, a od Gotta mám jen jednu LP kterou pouštím jen jednou ročně - Vánoce ve zlaté praze. jeho hudbu nijak zvlášt nevyhledávám, nejsem popíkář, poslouchám spíše nekomerční muziku, chce to jen trošku pokory a dívat se na věci bez zbytečné zášti s otevřeným aočima. Soudit si ho netroufám, nejsem Herr Gott hergot :-) Sinatra byl údajně mafián, a pokud se mi bude libit tak to nebudu řešit...

Jinak efičák to hezky napsal, lehce a z nadhledem *thumbs up*

Lindemann
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lindemann »

Čus borci. Neměl jsem čas a tak píšu něco až teď, neboť jsem zjistil, že to téma nenechává nikoho v klídku. Řeč je o božském hlasu mnoha tváří.Mein Gott k věci.Že se ten pán inspiroval : Paulem Ankou, Johnym Mathisem, Rayanem, / i forever yong od Alphavill je taky baječné/.Nutí k zamšlení, co umožnilo vykrádíním zpěvu / frázování Anky, podobnost Tonyho Willamse, až k hitových lupůu všech zmíněných... Normalizace! A později v hlubokém totáči zlodějiny rafinovanější Ozzy a Moody blues . . . jde déšť a já jdu s ním . . . a Slunce vstává/ Rottrová /.Čloěk stratil přehled, možnost výběru a srovnání a masa získala vkus. Deformovaná scéna big beatu a pop music se mohla rozjet na plno. Protože kdyby tomu tak nebylo, nikdo by nedostal 641 slavíků, poněvadž by pravděpodobně nebyl .jako př. z knihy Jiřího Černého Zpěváci bez konzervatoře, kde na stejné úrovni stáli tihle playeři :Pilarová, Volek, Přenosilová, Kubišová, Gott, Zíma, Štědrý, / Mám malý stan /Čeřovská, Filipovská / Kapitáne kam s tou lodí / a postupným příchodem Vondráčkových, Rottrových a Kornů. A těch pár dobrých kapel situaci nezachranilo . Chyběl žanrový výběr a v něm zastoupené množství kapel. Proto nutně musely vzniknout ty černé burzy, které naštěstí zajistili hudební svobodu většině, byť za těžké prachy a né pár šťastlivcům co jim fošny vozili známí. A závěrem mě dojímá, když se někdo podivuje nad názorem chlapíka z nové generace . . . za ligický názor na zlatého slavíka s věčným poloúsměvem veselého idiota.Kdo na těchto stránkách může vyzdvihovat, chválit nebo vůbec hodnotit bolševického slouhu, který za pos. deset let nazpíval akorát včelku Máju. Ted mě napadá, že kdyby božský fungoval jako o rok mladší nejvíc vykradaný Tom Jones ještě nedávno hrající s hudebníky o generaci mladší, /Pretenders, Portishead,Simply Red / možná, že by to za zmínku stálo. Ale doufám, že těch mladých bude přybývat a ten marasmus upadne v zapomění jako rádio čas. Noo a když to shrnu do tří bodů :zesměšnování mladého názoru , nadšení pro tenora , přehlížení černých burz . . .blíží se volby a tihle lidé mají furt kolem patnácti %. Jedná hrozná výhoda z toho plyne: kdyby to vyhráli, potkali bychom se, pánové, na burze. cus Lin

vintage
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vintage »

Mě vždycky pobaví jak někdo vykládá jak za minulého režimu naši umělci vykrádali a napodobovali zahraniční hvězdy. Bohužel už díky své nevědomosti nemá tušení kolik zásadních věcí v pop a rock muzice jsou vlastně předělávky. Pobavil mě nedavno kolega, který se často rozčiluje nad "kradením" našich zpěváků stejně jako Lindeman: zrovna jsem měl naladěný nějaký internetový rádio a vyhrával Budy Guy - Mary had a little lamb, nemoh rozdýchat že ten song hrál někdo dávno před S. R. Vaughanem, protože to celý život považoval za jeho píseň, a takovým případů by se našlo tisíc a jeden... Beatles první čtyři roky hráli převzatý věci rnr věci, Ray Charles, ze začátku kopíroval Nad king Cole... Peter Paul and Mary předělávali po svým Dylana. Mimochodem Dylanovi to nevadil, naopak... Spousta muziky kterou považujete za originál dané kapely nebo zpěváka je předělávka starších věcí.
Ale to není špatně, naopak, pokud do toho intepret přidá něco svého, obohatí skladbu je to jen dobře.

Jinak Gott začínal nějakých deset let před začátkem normalizace a svou největší slávu prožíval v 60. letech, takže teorii, že Gotta "udělala" normalizace, považuju mírně řečeno za úsměvnou :-)

tak a teď budu umučen jako největší komanč na fóru :D

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Na tyhle neználkovské plamenné zkratnázory a´la Lindemann, psané navíc brutální nečeštinou, maskovanou infantilní familiérností, se nedá reagovat jinak než radou: když o tom nic nevím, nemudruju, čučím a šoupu nohama. Typický "Čloěk stratil přehled"...

Mark Levinson
Kontaktovat uživatele:

Merhaute, chtělo by to být konkrétnější jinak mají Tvé příspěvky hodnotu demagogických žvástů. Nevím co je na názoru Lindemanna zkratkovitého. Ano našel jsi pravopisnou chybu, ale jde přece o podstatu věci a ne o přehozené písmenko. Kdo neudělal při rychlém psaní textu chybu, ať hodí kamenem.

Robinson
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Robinson »

Někdo nemá rád Gotta ,tak je mu to třeba pěkně osolit ,co Marhaute? *palec*

Odpovědět