Karel Gott_70.

Kam se chystáte na živý poslech
Odpovědět
lachim
Kontaktovat uživatele:

Karel Gott_70.

Příspěvek od lachim »

Náhodou jsem se dostal do 7 řady na oslavu 70tin Karla Gotta.
Asi jako jediný z našeho fóra.
:-)
Pan Karel je prostě fenomén a jediná skutečná Star v české kotlině.
Stále jsem se musel ujišťovat, že mu je skutečně 70.
To myslím zcela vážně. Bez ironie.

Jinak to byla katastrofa.
Zvuk všech hudebníků z playbacku, jen "gratulanti", skutečných zpěváků bylo pomálu, komunikovali živě. Při přebuzení mikrofonů docházelo k výpadkům repro....
Jako by se odpojovali při ochraně proti spálení :-)
Věřím že koncert Evy a Vaška na Řípu byl ozvučen lépe.
Pořadatel chtěl ušetřit za ozvučení a využil stávající aparaturu stadionu....Pro posluchače zvuková katastrofa.

Jediný, kdo stál za za vidění byla paní Špinarová a Rottrová.
Jinak jsem se sám sebe ptal, proč tam vystupuje tolik lidí.
Když mutovali ti sámeři a savkové a kdo ví, kdo ještě, tak to bylo, mírně řečeno,"úsměvné".
Jak jim do toho brouknul Karel, tak bylo okamžitě vidět, kolik úrovní tyhle "zpěvotlače" dělí od skutečného zpěváka.

Minuta zpěvu paní Špinarové písničky "Když milenky pláčou" mě donutila k naplánování přítomnosti na jejím koncertu příští sobotu za Plzní.

Narozeniny bude vysílat ČT1. 2 díly. Pokud se někdo odvážíte dívat, koukněte ještě na vstupy Krampola a Šípa. Krampol zarecitoval úžašnou básničku.
To málem zboural Sazkaarénu.

jirie
Kontaktovat uživatele:

Re: Karel Gott_70.

Příspěvek od jirie »

Nemám sice Karla Gotta ve své sbírce ,ale jeho písničky jsem poslouchal už od útlého věku. Spolu s dnes již zesnulými Karlem Hálou a Waldemarem Matuškou,pařil k mým nejoblíbenější interpretům naší pop music,a to hlavně díky svým skutečným kvalitám zpěvu.

Dnešní imitátoři zpěvu a mistři playbacku mu mohou jen závidět,nebo se přiživovat na akcích podobného druhu,jako byla tahle,protože je to jediná možnost jak se mu jen přiblížit (bohužel jen fyzicky). Vkrádá se mi myšlenka,že někdo se chtěl naprosto bezostyšně napakovat ,proto takhle ošidil ozvučení.Jak na to mohl manažer Karla Gotta vůbec přistoupit? To mi nějak hlava nebere :evil: To už jim ani Božský Kája nestojí za těch pár zlaťáků na živý hudební doprovod?
"Ach jo" řekl by krtek......... *fnuk*

Robinson
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Robinson »

Na tohle musím něco napsat.. Tady na toto forum chodí lidi co k vůli komustickým sviním museli jezdit na burzy širokodaleko . Z lásky k muzice utíkali před VB s deskama v ruce a vy tady napíšete že Karel Gott je vlastně super záležitost a že sedět na něho v 7mé řadě je zážitek *palec* ,kdyby mi někdo dal lístek na Karla Gotta ,tak ten lístek roztrhám a na toho člověka si po zbytek života dám pozor. Klidně mi nadejte,ale tohle si toto forum nezasloužilo.

boxer

Příspěvek od boxer »

Robinson

Přesně jsem čekal,když Lachim napsal tento příspěvek,kdy se kdo ozve.Netrvalo to dlouho.
Jsme malá země a na rozdíl od západních zemí,zde byl 4o+ let ve vedení komouš.
Z pohledu radiláního člověka,všichni,bez vyjímky,kdo dělali za této éry,byly poplatní režimu.Dělali = myslím tím jakoukoliv práci,přinášející tehdejší ekonomice zisk.A měl by pravdu.
Kdo z nás dnes ví (opravdu ví),který z umělců si zadal a kdo ne? Nezadal si i ten,který byl nejdřív zakázán a pak povolen?
Jaký je rozdíl mezi Gottem,Vondráčkovou,Zagorovou,Matuškou atd na jedné straně a Hladíkem,Mišíkem,Kocábem,Kubišovou,atd. (pokud vememe pouze hudebníky) na straně druhé.
Můžeme si myslet co chceme,a pak vyjde na světlo třeba vztah STB a Nohavici.
Museli být na stejné platformě všichni,kdo chtěli veřejně vystupovat a nebo prostě někteří mohli jen víc a druzí míň,podle toho jak se jen s osobních důvodů znelíbili či zalíbili.
Cítíme ,my starší, že NĚCO tam muselo být,protože texty se nedají dělat bez nějaké myšlenky k věcem donekonečna a o "láska páska" to prostě furt nejde.
Kdo z nás dnes chce určit ten je vinen a ten ne,ten míň a ten víc?

Neberte to,že straním Gottovi,.Ne,toho a většinu našich zpěváků a zpěvaček fakt nemusím,(právě proto co jsem napsal) a ani je neposlouchám.

Jen a pouze jsem na toto téma hodil myšlenku a zajímalo by mne,jak to rozdělujete vy a co si o tom všem myslíte.

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

Robinson

Jelikož se věkem blížím spíše ke Karlu G. , než k tobě, předpokládám tedy, pak beru tvůj příspěvek s úsměvem.
Panu K.G. pokora nechybí. úctu mu lze projevit i na našem fóru.
V naší komunitě homosexuálů je navíc písnička "Když muž se ženou snídá" písní ďábelsky zatracovanou.
Přesto si jí každé ráno v teplé sprše broukám.
Můj příspvěk nebyl politicky motivován. Pouze příspvěk o jednom z koncertů.
Zdar a síru.

Boxer

Posledně jsi se mnou na koncert Karla nešel. Proto jsem ti ani nevolal.
Asi by jsi se ani mezi "našimi" dobře necítil. Chápu.

boxer

Příspěvek od boxer »

Asi by jsi se ani mezi "našimi" dobře necítil.

Ale cítil,cítil bych. *bravo*

Pábitelé by to srovnali.

jirie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirie »

Taky jsem chodil na burzy,ale nepovažuji to za žádnou výsadu.Stejně jako nevynáším do nebes kšeftmany,které honili VB,jako nějaké altruistické jedince přinášejíc zakázané ovoce do "Půlnočního království" za účelem ryzí osvěty :mrgreen:

Zkuste vyčítat svému otci,že po té co stopil tři přihlášky nakonec vlezl do KSČ jen proto,abyste se pak dostali na střední školu.Po bitvě je každý generálem.Nenormální doba nutí lidi dělat nenormální věci.

Kde je dnes hranice mezi těmi správnými a špatnými umělci?

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

Karla také nemusím (a ve své fonotéce jej také nemám), ale můj bezvýhradný obdiv má. Je to profesionál každým coulem a je mi úplně jedno že zpíval před rokem 68, po roce 68, před sametovou i po sametové... Politika se do hudby plést nemá.
Jinak s názorem Robinsona to chce klídek = je-li správné to co o sobě napsal v http://www.hifinazory.cz/forum/viewtopi ... &sk=t&sd=a, pak nikdy z burzy před nikým neutíkal (jedině v maminčině bříšku), takže neví (ze své vlastní zkušenosti) o čem mluví. Ale abych mu nekřivdil:

Kolik z Vás prchalo za komunistů z jakékoliv burzy LP ?

Paul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

Aleši - já mnohokrát,ale aspoň jsme trochu potrénovali *2thumbsup* .Kolikrát to fakt nebyla sranda.A s tím názorem na KG s Váma souhlasím.Nemusím ho,ale jako profík u nás *thumbs up* .Už to tu bylo mnohem lépe napsáno (lachim,boxer,jirie).

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

No kruciš, to jsem tedy měl vždy štěstí - já nikdy. A Robinsonovi se tím pádem omlouvám, již věřím že se to stalo.

boxer

Příspěvek od boxer »

Tak to by mne zajímalo,kde jsi na ty burzy chodil. :o

Já,co si pamatuji,tak jsem neutíkal z jedný jediný.

Paul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

v Praze - jak dnes si pamatuji velký zátah-bylo to na nějaký svátek studentů,či co to bylo.

jirie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirie »

V Ostravě u pivovaru se to taky strhlo,ale bylo to spíš kvůli rákosníčkům s digitálkama a podobným brakem.Odnesli to ale všichni prodejci,kteří nestačili vzít roha.No a že se s rancem elpíček špatně sprintuje netřeba dodávat.Jeden zátah jsem jen o fous prošvihl v Bratislavě v 85.,když jsem se jako záklaďák při pravidelné nedělní "vycházce"maličko opozdil s příchodem na místo činu.Bylo to zdá se mi na Prepoštské,takové maličké místečko s kamennými schody a hradbami. Bratislavští veteráni mě určitě opraví,pokud se mýlím.Dvě relikvie mám z této burzy dodnes:tlustý katalog firmy Technics,který se stal na dlouhá léta mým hifistickým slabikářem,modlitební knížkou i věčným snem, a obrovský plakát YES odněkud z USA.

Robinson
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Robinson »

To Lachim a další
Jaká pokora ? O čem to mluvíš ? Ty posloucháš Karla Gotta? V té době,kdy her Gott byl u nás her Gott,tak své nejlepší věci vydávali Pink floyd , Genesis ... a jiní ,tady bylo rudo a tihle lidé jako Gott , Vondráčková , Svoboda , Janda.. vykrádali západní svět aby tady za oponou mohli být slavní . Tyhle ty lidi posloucháte? Tihle u vás mají úctu? Co Paroubek to je taky pro vás super pán co jak vás tak čtu..

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

Robinson

Pokora je důležitá. I k tomu poslechu.
Napiš třeba nějaké hodnocení koncertu na kterém jsi byl.

Odpovědět