Progres 2 v Šumperku

Kam se chystáte na živý poslech
Odpovědět
Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Progres 2 v Šumperku

Příspěvek od Zdeny »

Sice už byl, ale myslím si, že stojí za to, napsat pár slov.
Koncert se konal v malém klubu pro cca 100 lidí, možná nás bylo více.
Jelikož koncert se konal v pátek, řekl jsem si, že po tvrdém pracovním týdnu to bude pestrá změna. po pravdě, když nadešl večer, nechtělo se mi vůbec nikam, únava po týdenním stresu s 3denním "odskokem" do Turecka udělala svoje. Ale když už jsem si to slíbil překonal jsem se a vyrazil ( dokonce is drahou polovičkou).

Naposledy jsem viděl moji oblíbenou kapleu na živo někdy v roce 1982 v Pardubicích. 30let!

byl jsem trochu rozpačitý, co očekávat od "pánů v letech", kteří dnes plní jen malé sály. Co naplta, této muzice dnešní doba moc nepřeje...

Kapela se předvedla v původním obsazení - Váně, Morávek, Dragoun, Pelc, Kluka. Až na Morávka jsem je poznal, u něj mě zmátla kšiltovka.

Repertoár byl profilem tvroby od prvopočátku až po LP někdy z období MOZKU, tedy včetneě 3. knihy džunglí, Barnodaje, Mauglí a hlavně Dialogu s vesmírem.

Nutno říct, že hoši mají pořád páru, hraje a zpívá jim to parádně, hrají s radostí, muzikantsky vyzrále (Dragoun exceloval, Morávek předvedl hodně dobrý výkon...)
Kluka vystřihnul sólo na zobcovou flétnu v Písni o jablko, na 200%, prostě precizně!

Heroinem koncert vyvrcholil - jelikož H-klub je v podkroví baráku, měl jsem místy strach o nosnost stropu - publikum bylo v dobrém varu již od počátku, nicméně při této skladbě nápor na konstrukci budovy stoupnul na maximum! Aplasu, přídavek, druhý přídavek - písní, kterou jsem dosud neslyšel, snádherným Dragounoivým solem na syntezátory, zřejmě šlo o skaldbu ještě z doby, kdy měla kapela název The progess organisation.

Za mě oba palce nahoru, nádherná vzpomínka na doby mládí, kdy se hrála muzika poctivá, od srdce, syrová. ŠKoda, že čas nelze vrátit a prožít tu dobu zas a znovu.

Ohlas byl v celém publiku kladný a potlesk odměňující každé solo to jen dokazoval.

Zmíním se trochu o zvuku, když jsem na tom "hififoru". Prostor sálu byl podkrovní, tedy v řezu "Ačko". plocgha místnosti nevím, odhaduji cca 10 x 20m. Aparát samosebou odpovídající, žádné reprosduktorové hradby, al jen nutný základní set-up. Přesto, v některých okamžicích bych já osobně ubral trošku na decibelech, hlavně u činělů, ty občas nepříjemně řízly do uší, ale nic dramatického. Trošku v pozadí byly klávesy, mimo sol, hlasy vcelku dobré, rozuměl bylo dobře.
Pelcova basa měkká, ale důrazná a nádherně hluboka, žádné hučení nebo bučení se nekonalo, jasné vibrace strun. Mňam!.

Jsem rád, že jsem překonal počáteční únavu a na koncert šel. Výtečný zážitek!

Odpovědět