Jirie.Myslíš tuhle?Je to dobrý.
Příspěvek od Oliase:
Hele, mam kamaráda, kterej je největší fanoušek YES, jakýho jsem kdy potkal a vim, že většího nikdy nepotkám. Tak on mi poslal svý dojmy mailem. Já je sem trošku bez dovolení zkopíruju, protože mi to přijde dost hezky napsaný, přitom tak, že je to schopnej pochopit každej..Ahoj Ludku,
zrovna ti jdu napsat a uz tam vidim tvuj mail...... dnes jsem akorat prijel z Prahy. Ted jsem "checknul" reviews na Olomouc na nfte
http://nfte.org/ViewReviews.aspx?rev=Mjg1MTU1NTAw0
a rekl bych ze s nimi zcela souznim. Jinak receno rozsekali me na hadry..... Nebudes tomu verit (a nepisu to proto, abych te tu nejak rmoutil ze si nejel....) ale byl to po Vidni snad jeden z nejlepsich koncertu, mozna asi tak na urovni toho naseho prvniho koncertu v maly sportovni hale v roce 98. Sla z toho stejna silna energie jako tehdy.... (mimochodem treba ten Magnification koncert se mi uz docela vyparil temer z hlavy a o Sazce arene ani nemluvim.....) I kdyz jsem stal pred dverma ty haly (velikost asi stejna jako ve Vidni, dobre zatlumena ale hlavne vytopena), tak jsem si rikal ze bez Andersona je pulka Yes v pytli, snad to nebude uplnej pruser..... a pak zacal Stravinsky, byl jsem zase v prvni rade uprostred, pak tam prisli, spustili Siberian a ono to tam bylo........ ten duch a ta vize co Anderson vymyslel tam stale byla....... jako byla pro me paradoxne na Drame treba vic nez Tormatu........ asi je tak silna, ze neprestane pretrvavat. Ten kanadan David to odzpival opravdu neuveritlene, myslel jsem si jak to bude trapny a ono trapny nakonec vubec nebylo, on opravdu pusobi jak sam Jon rekl jako on za mlada, ale o to zase uplne nejde, ale proste podobny clovek tak celokove, takovej skromnej spis nenapadnej, usmevavej nenasilnej, podobny pohyby (at uz schvalne si prirozene) proste Andersonovo texty by ztezi mohla zpivat dvoumetrova gorila ac by mela zcela stejnej hlas...... Krome Onwardu, kterej myslim ze by nemuseli tam davat, protoze ten je az moc zalozenej z nejvetsi casti na Andersonovo hlasu a tudiz to nebylo ono, to bylo az neuveritelne identicky........ Vlastne stejne kazdej nejvic stejne asi cumel na toho blazna Squira, kterej koncert zase zahajil s kelimkem v ruce jenz pozvednul na zdravi...... a clovek si uvedomil ze on jedinej je zrejme nenhraditelnej, on proste nejde nikym jinym interpretovat, ta jeho praseci hra......... zvuk byl skvelej a tak jsem si vychutnaval ten jeho metalickej zvuk, ty neuveritelny linky a zase se mi otevrela huba protoze jsem to nedaval (hlavne v Heart of the Sunrise). Hrali mimo jine dve skladby z Dramy (ktera je jim ted vic nez blizka), nejdriv celou Tempus Fugit (bez komentare) a pak pozdeji po prestavce Machine Mesiash, coz byla asi nejskvelejsi skladba vecera, az vcera jsem docenil hloubku toho dila (a je to dilo), se skvelym zpevem, Squirovo linkou, demonickym Whitovo bubnovanim a hlavne hadima a strasne modernima Stevovo riffama.... opravdu ta skladba je skvela a vubec nezestarla........ a to ticho uprostred ktery protne ta akustika a taky text ktery je dneska vic nez aktualni:
Cables that carry the life
To the cities we build
Threads that link diamonds of light
To the satanic mills
a vubec takova ta "Matrixovska" atmosfera ty skladby (a vlastne tahle atmosfera prochazi celou diskografiii kapely - Starship Trooper, veci z Fragile, Relayer......) Tim nas uplne dostali. Super byla taky Astral Traveller a nakonec nas rozcupovaly veci z Fragile: South side of the Sky, Heart of the Sunrise, Roundabout, to jim sedelo asi stejne dobre jako veci z Dramy a kupodivu zpev tam znel temer jako na originalech..... Tady taky byl prostor pro mladyho Wakemana, ktery se sice nikam netlacil, pusobyl uplne stejne jako jeho tata (tak tam neurcite povlaval jako Kosta) a zahral vsechno co tam melo bejt i kdyz neexceloval jako treba Goroschev. Vubec jako by tatovi vypadl z prdele a Moog mel ostrej jako britva. Zkoncilo to samozrejme Starship Trooperem a ta radost, k...a kdyby si videl Squira jak na konci zaril, smal se, uplne byl z toho nadsenej jako dite, z toho mi ted dochazi, ze to urcite neni jenom o prachach....... White bubnoval zase jako buchar, v Astrall mel bici solo na jehoz konci nas, jak to s oblibou dela, zabusil do zeme a to jeho bubnovani na skladbach z Dramy, ktery je desivy i na desce........ Myslim, ze do toho rezal urcite vic nez pred tima 4 rokama, tak se mi to aspon jevilo......
Proste po koncertu jsem byl uplne proklepanej jako rizek, znas to, objimal jsem se a podaval si ruce s okolnima pomatencema, vsichni kolem zarili stestim. Rikal jsem si, ze uz si snad ani nikdy doma Yes nepustim (i kdyz, kdy jsem je vuebc naposledy poslouchal? ale ted bych si chel pustit Dramu...), protoze to nebude stat vubec zato. Ten zvuk co jsem tam slysel, ta atmosfera, to se na ty konzervy radsi muzu vysrat.......
Takze to neni vubec objektivni, je to subjektivni hodnoceni, ale vsechno je subjektivni a na druhou stranu clovek aspon muze srovnavat s jinyma jejich koncertama....... a tak pisu v tomhle nadseni, ktery si clovek neprinasi z kazdyho koncertu a musim to napsat nez to ze me vyprcha a budu zase resit banalni picoviny......
Tak se mej
Dingo
YES
- Zappadaddy
- Kontaktovat uživatele:
Re: YES
Jestli myslí Dingo ten samý koncert v OL minulý týden, tak tedy nevím... za mě palec dolů. A to kvůli právě D. Oliverovi. Zpěv v první půli dost bídný (placama intonačně o dost mimo, ve druhé půlce se to zlepšilo...). A zvuk?? No, na to, že jde o kapelu zvučného jména a která - si myslím - může vybrat zvukaře par excellence, to byla pasta. Bicí jako z dupy, činel jsem skoro neslyšel ani jeden, hajtka jako když na ní byl hadr... Rovněž, ve druhé časti koncertu se poněkud zlpešilo ( a nebo jsem si zvyknul). A mladý Wakeeman - ten byl opravdu snad jen do počtu, Yes byli odjakživa kapelou hodně položenou na klávesách a tady?? Nic. NIC!
Já asi nejsem tne fanda Yes na krev, ale čekal jsem lepší výkon. ne, že by to bylo až tak špatný, to ne, ale jako profící z první ligy podali celkem nevýrazný nudný průměr. Za mě tomu chybal atmosféra a bylo to vidět i na velmi často rozpačitém publiku, včetně vytleskávání na závěr.
Ale co člověk, to názor.
Já asi nejsem tne fanda Yes na krev, ale čekal jsem lepší výkon. ne, že by to bylo až tak špatný, to ne, ale jako profící z první ligy podali celkem nevýrazný nudný průměr. Za mě tomu chybal atmosféra a bylo to vidět i na velmi často rozpačitém publiku, včetně vytleskávání na závěr.
Ale co člověk, to názor.
- Pavel Diok
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Nemůžu říct, že by byl pro mě koncert Yes špatný, to ani náhodou, já se bavil moc dobře, ty skladby z Dramy se mi líbily moc, ale je fakt, že proti UK to byl slabý odvar.
Ale když někdo je z blízkosti Olomouce, tak tam ještě dojde, ale do Polska by tady ti pohodlní hoší prdel nezvedli, audiofilové poslouchají jen ty svoje cinky linky pinky a mnohdy nebyli na žádném koncertě a proto se jim více líbí, jak jim to hraje doma z repráků. Takže Foxi nikdy by na UK ani nejeli, buď jim brání to, že to neznají nebo jsou pohodlní a tak je to vždy. Když jsem o tom říkal jiným kámošúm, tak na mě hleděli, co že to je za kapelu a do Polska, to fakt nemusím, řekli.
Ale když někdo je z blízkosti Olomouce, tak tam ještě dojde, ale do Polska by tady ti pohodlní hoší prdel nezvedli, audiofilové poslouchají jen ty svoje cinky linky pinky a mnohdy nebyli na žádném koncertě a proto se jim více líbí, jak jim to hraje doma z repráků. Takže Foxi nikdy by na UK ani nejeli, buď jim brání to, že to neznají nebo jsou pohodlní a tak je to vždy. Když jsem o tom říkal jiným kámošúm, tak na mě hleděli, co že to je za kapelu a do Polska, to fakt nemusím, řekli.
Hifi Studio Panský dvůr
-trochu
-na doporučení mého kámoše z prodejny cd jsem se dostal k tomuto titulu:-tady pár odkazů.Pro mě výborná muzika,hodně progrockové-mohu jen doporučit.
http://www.progarchives.com/album.asp?id=14928
http://cs.wikipedia.org/wiki/Beno%C3%AEt_David
-na doporučení mého kámoše z prodejny cd jsem se dostal k tomuto titulu:-tady pár odkazů.Pro mě výborná muzika,hodně progrockové-mohu jen doporučit.
http://www.progarchives.com/album.asp?id=14928
http://cs.wikipedia.org/wiki/Beno%C3%AEt_David
-
Roman2
Já jsem byl s koncertem YES spokojený,nemohu ,ale sloužit co se týká srovnání hlasových kvalit zpěváka Iana Andersona a jeho náhradníka,který na Olomouckém koncertě za něho vystupoval,jelikož jsem viděl YES poprvé a asi taky naposled.Nicméně mě se jeho hlasový projev jevil velmi podobný originálů a zbytek kapely si myslím,že předvedl vzhledem k věku všech výborný výkon.Co se týká akustiky a práce zvukařů,tak to je druhá věc,řekl bych spokojenost tak na 70%.Ale nechápu ty,kteří na koncert jeli a pak lamentují jak to stojí za prd bez Andersona?Tak proč tam teda jezdily?A pokud někdo nebyl spokojený z výsledným soundem,tak ať si pustí v klídku doma své nejoblíbenější alba od této legendy a zase bude spokojený.Já jsem tam jel hlavně proto abych je viděl hrát naživo i za cenu toho,že kapela není kompletní a byl jsem spokojený.Jinak měl jsem možnost díky rádiu Rockmax se setkat s kapelou díky soutě ži v,které jsem také vyhrál lístek.Setkání proběhlo tak napůl k mé spokojenosti,protože se nedostavily Steve Howe a Chris Squire,snad pro únavu či co.Ale i tak jsem si pořídil pár fotek s Alanem Whitem,Oliverem Wakemanem a zpěvákem plus podpis na mé nejoblíbenější album od YES-Fragile!