Nadral - reprosoustavy
Re: Nadral - reprosoustavy
Problém je v tom, že tam nenapsal nic. Bych to mohl rozložit slovo po slovu, například "čistota středů". Co je tohle za termín? Copak mají nějaké bedny středy špinavé?
Tak uz asi pozornejsi hifista zpozorni: "Pozor, ty bedny stoji za pozornost.." 
Kazdopadne regalovky za 40tis, tam uz je konkurence slusna a vyzkousel bych jich mnohem vic. Muj tajny favorit za ty penize jsou bazarove triangly theta.

Kazdopadne regalovky za 40tis, tam uz je konkurence slusna a vyzkousel bych jich mnohem vic. Muj tajny favorit za ty penize jsou bazarove triangly theta.
Triangle sem slyšel u nějakého týpka v paneláku a měl to tak, že měl bednu, pak dveře a na druhé straně druhou bednu. Když jsem to dal trochu nahlas, začli mu tam drnčet skleničky v takových těch komoušských vitrínách všude kolem. Přitom ty bedny byly evidentně drahé jako prase a i vypadaly dobře. Myslím, že to byly tyhle, ale bohužel to nemůžu hodnotit, prtože ten prostor to celé zabil. A pro modemany Šedivého a spol. dodám, že tomu týpkovi smrděli ponožky.

Za sebe můžu říct, že se mi francouzské bedny fakt líbí. Focal excelentní, Advance Acoustic bezkonkurenční ve své ceně.

Za sebe můžu říct, že se mi francouzské bedny fakt líbí. Focal excelentní, Advance Acoustic bezkonkurenční ve své ceně.
Špinavé asi vyloženě ne, ale můžou být zastřené, příliš prezentní, expresivní nebo naopak transparentní, sametové, medové a já nevím jaké složení a chuti by středy ještě mohly mít 
Takže za mě naprosto v pořádku, když někdo napíše čisté. Od hifisty to beru jako že v pořádku. Nikdy jsem neměl žádnou super high end sestavu a tak můžu porovnávat jen z toho, co mi zkušenosti a paměť dovolí. Pro srovnání uvedu třeba Tannoy D700, které jsem slyšel o víkendu v Německu u majitele právě toho Emitteru, který jsem chtěl za zajímavou cenu koupit. No a bylo to špatné. Nepříjemně uřvané, nepřehledné, ne snad pod dekou, ale takové divně tvrdé nebo jak to říct. Ale zase měly basy, které šly do hloubek, o kterých si N1 může nechat zdát. Nicméně ve středech jsou N1 nesrovnatelně lepší, to si dovolím říct i po tak krátkém poslechu. To samé v menší míře můžu říct o KEF LS50 Wireless, které jsem měl asi rok doma a dělaly mi radost. Oproti N1 o hodně temnější, rozmáchlý, což nebylo vždy nepříjemné, ale ohledně čistoty je N1 opět znatelně dál.
Teď napíšu něco, za co asi dostanu nabančeno, ale chápu to jako rozdíl mezi takovou tou jemností a prokresleností, která už zavání high endem. Kdo slyšel, tak podle mě může potvrdit, že je ta hranice mezi je/není "to" tam celkem jasně rozpoznatelná

Takže za mě naprosto v pořádku, když někdo napíše čisté. Od hifisty to beru jako že v pořádku. Nikdy jsem neměl žádnou super high end sestavu a tak můžu porovnávat jen z toho, co mi zkušenosti a paměť dovolí. Pro srovnání uvedu třeba Tannoy D700, které jsem slyšel o víkendu v Německu u majitele právě toho Emitteru, který jsem chtěl za zajímavou cenu koupit. No a bylo to špatné. Nepříjemně uřvané, nepřehledné, ne snad pod dekou, ale takové divně tvrdé nebo jak to říct. Ale zase měly basy, které šly do hloubek, o kterých si N1 může nechat zdát. Nicméně ve středech jsou N1 nesrovnatelně lepší, to si dovolím říct i po tak krátkém poslechu. To samé v menší míře můžu říct o KEF LS50 Wireless, které jsem měl asi rok doma a dělaly mi radost. Oproti N1 o hodně temnější, rozmáchlý, což nebylo vždy nepříjemné, ale ohledně čistoty je N1 opět znatelně dál.
Teď napíšu něco, za co asi dostanu nabančeno, ale chápu to jako rozdíl mezi takovou tou jemností a prokresleností, která už zavání high endem. Kdo slyšel, tak podle mě může potvrdit, že je ta hranice mezi je/není "to" tam celkem jasně rozpoznatelná

Nadral reprosoustavy
Měl by sis uvědomit jednu elementární věc, pokud přidáš basy, automaticky středy nebudou pro ucho tak čisté, ač zůstali zcela stejné, jako předtím. Proto se najdou lidé, kteří mají regálovky za stovky tisíc, prostě proto, že chtějí středový přednes a basy je ruší. ostatně není nic jednoduššího, než aby sis někde půjčil kvalitní subwoofer a uvidíš sám.
- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
s tim nesouhlasim ... stredy zustanou ciste a pribudou basy, u slusne bedny urcite
Mžeš nesouhlasit jak chceš, ale ucho dokáže ideálně vnímat vždy jen část frekvenčního spektra, Si to můžeš zkusit, pust si nějakou mluvenou řeč a pak k ní přidej například basový podkres. Pokud budeš schopen vnímat precizně, co kdo říká při samotné mluvě i s podkresem při nějaké minimální hlasitosti (šepot), máš asi velmi jedinečný sluch.
Přesně jak píše PavelDosko. Pokud basy zasahují do středů tak, že potlačí byť jen subjektivně jejich podání, jde o špatné bedny. IMHO 

Nadral reprosoustavy
Tak pokud ztlumim zvuk natolik, že bedny šeptají, ztratí se mi ty nejjemnější nuance nejen na středech. Ono je to asi hodně o tom, jak si kdo představuje šepot a jak řev. Skleničky mi tam nedrnčí a až když jedu hodně nahlas, tak mi zarezonuje podlaha u subu. Jenže takhle nahlas nehraju už z principu. Když u mě byl Honza kychtax, tak bedny hrály zdaleka nejhlasitěji, jak jsem je kdy slyšel, což jsem Honzovi i říkal.
Nadral reprosoustavy
Můj Bože, zkuste se někdo zeptat ušaře, jak funguje sluch, prostě čím užší frekvenční rozsah, tím lépe ucho funguje, to je prostý fyzikální zákon. Když si vysekneš z hudby jen třeba 5-7 KHz, možná budeš překvapen, co v reprodukci v celém rozsahu není slyšet.
Mně je fuk jak funguje sluch, já se řídím tím, co slyším já. Jestli si ode mě chceš přečíst že ty Tannoye nebo KEFy měly stejně kvalitní středy jako N1, tak se toho nedočkáš, protože neměly ani náhodou
A mluvím o N1 se zapojeným subwooferem.

Nadral reprosoustavy
Takže ty sis s sebou vezl zesilovač, N1 a subwoofer a u pána sis vyzkoušel, jak máš subwoofer nastavit a pak to porovnával? Navíc mi připadá, že mluvíme každé nějak mimo osu, já jsem žádné středy nezpochybňoval, pouze sem poukazoval na hodnocení jak z reklamního prospektu bez faktického sdělení.
Asi chápu, co chceš říct. Kdyby prostě ty Tannoy neměly basák, že by zněly středy výrazně lépe. Nezněly. Vyvstaly by maximálně tak nějaké detaily, ale o detailech to přeci není. Respektive zdaleka ne jen o nich.
Nadral reprosoustavy
Abychom si rozuměli.
Například:
1) Jsou středy rozmáchlé, když máš pocit, že seš v koncertním sále, typicky takhle hrají Focal, ale i některé KEF, nebo Monitor Audio.
2) Jsou středy BW. Když pustíš podkres, tak tam žádné středy nejsou (prázdná místnost) pak začně zpěv a napálí to do tebe na plné koule.
3) Jsou středy stažené, když máš pocit, že jseš spíš než v koncerním sále v nějakém malém klubu, tady mám nějaké příklady konkrétních beden, spíše než značky celkově.
4) Jsou středy směrové, které mají typicky velké koaxiály typu Tannoy, tady musíš pro kvalitní poslech seďet přesně na vrcholu trojúhelínku.
Už chápeš, jak se popisují bedny, například jejich středové pásmo? Né nějaké bláboly typu "čisté"
Například:
1) Jsou středy rozmáchlé, když máš pocit, že seš v koncertním sále, typicky takhle hrají Focal, ale i některé KEF, nebo Monitor Audio.
2) Jsou středy BW. Když pustíš podkres, tak tam žádné středy nejsou (prázdná místnost) pak začně zpěv a napálí to do tebe na plné koule.
3) Jsou středy stažené, když máš pocit, že jseš spíš než v koncerním sále v nějakém malém klubu, tady mám nějaké příklady konkrétních beden, spíše než značky celkově.
4) Jsou středy směrové, které mají typicky velké koaxiály typu Tannoy, tady musíš pro kvalitní poslech seďet přesně na vrcholu trojúhelínku.
Už chápeš, jak se popisují bedny, například jejich středové pásmo? Né nějaké bláboly typu "čisté"
Naposledy upravil(a) Vyblíz dne 25 úno 2019 22:09, celkem upraveno 1 x.