Nevím, neslyšel jsem. Ale slyšel jsme Westminster Royal u jednoho místního člena. Na rockovou dupárnu super, autentický zvuk, bas jak tank, ale pro mě mdlé, bez jiskry. V té době jsme poslouchal Dynaudio, takže o výškách a detailu jsem měl zcela odlišné představy.
Accuphase e 206 a repro
Re: Accuphase e 206 a repro
- jarda_k_2005
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Ahoj! Slyšel jsem kombinaci Accuphase E-5000 a Tannoy serie SGM 12, asi ten největší model a byla to hrůza. Mrak temnoty, těžký smutný zvuk, barvy nástrojů vůbec neodpovídaly skutečnosti. Jrd
Tak to jsem nečekal ,pravda je že Tanoy glenair 15 jsem slyšel tak před 20ti lety kdy jsem poslouchal hlavně rock.A co posloucháte dnes.Já mám slabost pro vintage modely velkých rozměrů.
Měl jsem Accuphase P-266 + C-230 a k tomu Tannoy Sensis DC2. Vydržel jsem s tím několik let. Zvuk hutný, se svou vlastní muzikálností toho concentriku. Vhodné spíš na akustickou kytaru a vokály. Pak jsem přešel na Elac. Momentálně mám E-213 + Elac 407. Tuto sestavu mám od roku 2018 a zatím stále spokojen. Jen červíček hlodá a musím zkoušet stále další komponenty.
Již jsem slyšel řadu párování k Fejsu. Mezi nejčastější asi je BW, Canton, Kef, Monitor Audio, Sonus Faber a Elac. Konkrétně 206 jsem neslyšel. Stejně si budeš muset jet výslednou kombinaci poslechnout. Každému se líbí něco jiného..

Již jsem slyšel řadu párování k Fejsu. Mezi nejčastější asi je BW, Canton, Kef, Monitor Audio, Sonus Faber a Elac. Konkrétně 206 jsem neslyšel. Stejně si budeš muset jet výslednou kombinaci poslechnout. Každému se líbí něco jiného..
Kolik peněz chceš za bedny utratit?
posílám odkaz na Fyne Audio, pokračovatele Tannoy. Skvěle hrající bedna k měkčím zesilovačům včetně Accuphase.
https://www.hifibazar.online/fyne-audio ... rne-leskle
posílám odkaz na Fyne Audio, pokračovatele Tannoy. Skvěle hrající bedna k měkčím zesilovačům včetně Accuphase.
https://www.hifibazar.online/fyne-audio ... rne-leskle
mejla : krásné ale ta cena, měl jsem představu tak do 50000.Také proto koukám po vintage.
Zvažuji prodej KEF R5, jsou 3roky staré, černý lak. 100% stav. Provozuju k nim Marantz model 40n, zvukově si nezadá s Accuphase E280. Pokud bys měl zájem, přijeď na poslech i se svým zesilovačem. Jsem z Vlašimi.
Pokud chces vintage tak mkrni taky na JBL 250ti, pripadne jbl k10ti. Prvni maji pohodovejsi uvolnenejsi zvuk, 10tky jsou pak detailnejsi, zneji moderneji. Infinity Renaissance 90 hraji taky suprove.
vintage: JBL TI 5000ti taky hezké ale utáhne je zesilovač ?Většinou píšou že chtějí výkonné zesilovače.250ti musím nahledat co píšou.
bugyx: myslím že by ti vyhověly - Magnat Transpuls 1500. Do rozpočtu se vejdeš, retro styl, velká citlivost, velké membrány, zesilovač si s nimi hravě poradí a navíc máš u něj čtyř pásmový korekce na případné drobné doladění. Určitě by sis tu hudbu užil 
Podíval bych se, zdali se nedá někde sehnat Cabbase Irois. Slyšel jsem je s nějakým obskurním Denonem a musím uznat, že Cabbase bedny opravdu umí. Dynamika, strhující dynamika, detailní analytické středy a výšky, razance zvuku, ale současně i jemnost. Vysoká citlivost, takže nároky na zesilovač nijak drastické.
Tohoto fejze jsem mel chvili k Aurum Cantus a naprosto v pohode. Co me jeste zaujalo, jak slusny mel sluchatkovy vystup, neslo urcite jen o doplnek. Stejne tak jsem provozoval JBL 5000Ti, ale s jinym zesilovacem. Jde o citlive bedny a naprosto v pohode je nakrmilo 150W/8ohm od Classe, pak jsem se zblaznil do Ackovych wattu a do startu poridil Xindak XA6950, ktery s nimi nemel take problem, i kdyz mel papirove mene wattu, samozrejme projev byl mekci, ale o to sametovejsi nez s Classe. S Fejzem by JBL mohlo hrat pohodove.
Já tomu moc nerozumím. To je ten Accuphase tak špatněj, že se k němu musí vybírat speciální bedny?