Accuphase e 206 a repro

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
bugyx
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Accuphase e 206 a repro

Příspěvek od bugyx »

Jarda69:nejde o to jestli špatný nebo dobrý ale jako každý zesilovač má nějaké vlastnosti,a ty se dají zvýraznit nebo potlačit a to jsem se snažil v diskuzi pochytit z Vašich zkušeností abych se vyhnul vyloženým průserům .Je mi jasné že budou rozhodující mé preference,dle mých uší a prostor.Tož asi tak.

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Koukal jsem do pdf a má to asi celkem slušné korekce. Pokud nějak zásadně nekazí zvuk, tak si na nich asi můžeš natočit co chceš a nemusíš řešit zvukový charakter beden. Nebo je to jinak?

https://www.accuphase.com/cat/e-206en.pdf

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

E-206,
je zesilovač vyráběný na přelomu 80. a 90. let. Jednalo se o výborný zesilovač, doporučovaný pro poslech zejména klasické hudby. Jeho hlavní devizou byl tzv. Presence Equalizer ( přepínatelná korekce v několika pásmech ) a deklarovaná nenáročnost na výběr reprosoustav. Uměl 100 W/8 Ohmů a tehdy se to zdálo dostačující. Provozoval jej můj Hifi kolega s reprobednami Tannoy. Model už si nepamatuji, je to 35 let - v Hifi pravěk, ale tehdy byl skutečně výborný a s příjemným zvukem. Osobně už bych dnes do něj nešel, ale každý dle svého gusta. Ta barva "Šampaně" byla také velmi příjemná.

Pavel_LXmini
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pavel_LXmini »

bugyx píše:
17 zář 2024 13:09
má nějaké vlastnosti,a ty se dají zvýraznit nebo potlačit
Doporučil bych jednu zásadu: Zesilovač má nižší tlumicí faktor, což není příliš ctnostná vlastnost. K zesilovači s nízkým tlumicím faktorem se doporučuje volit 8ohmové reprobedny s vysokou citlivostí, abys dosáhl co nejlepší reprodukce. Také by bylo vhodné vybírat reprobedny s uzavřenou ozvučnicí, nikoliv s bassreflexem. To by mohlo sloužit jako základní vodítko."

bugyx
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bugyx »

jarda69:ideál by byl optimální zvuk bez korekcí ,korekce použít když tak jen na doladění zvuku z pásky ,lp nebo cd .Toť má představa o využití korekcí.

bugyx
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bugyx »

Tanoy jsou můj tajný tip od začátku ,jen co se někde poblíž objeví určitě je půjdu vyzkoušet a kdo ví .....

Pavel_LXmini
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Jestli myslíš Tannoy Glenair 15, zmiňovaná dříve, tak se zdají parametry jako dobrá volba k zesilovači. Impedance 8 ohmů, vysoká citlivost 95 dB. Myslím, že mají bass reflex ale to by u tohoto typu nemělo být na škodu. Určitě precizně navržený. Ať se daří při výběru.

bugyx
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bugyx »

Jo ,jo ,ty jsem myslel.

JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JV »

Jimmi - autor témy píše:
bugyx píše:
14 zář 2024 14:19
měl jsem představu tak do 50000
Tie inzeráty sú dvoj až trojnásobok.
Ale sú to rozhodne zaujímavé bedne. Niekedy po revolúcii som videl (a asi aj počul) na nejakej výstave tie ich najväčšie "retroskrine" a čumel som na to ako na zjavenie. Nešlo mi do hlavy prečo v takej velkej bedni vidím iba jeden reprák. :)

jimmi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jimmi »

bugyx píše:
měl jsem představu tak do 50000

No to asi ťažko niekde za tu cenu kupi. Može aspon zosilnovač Accuphase E 206 zobrať a isť si ich možno vyskušať.

bugyx
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bugyx »

jimmi: tajný tip ,myšleno vzor ,ke kterému by se mohly( kromě ceny),rozměry ,exteriérem ,impendací , citlivostí a charakterem blížit.

jimmi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jimmi »

bugyx píše:
18 zář 2024 15:40
jimmi: tajný tip ,myšleno vzor ,ke kterému by se mohly( kromě ceny),rozměry ,exteriérem ,impendací , citlivostí a charakterem blížit.
Kusok nad Tvoj limit napriklad vyskušaj napriklad Aurum Cantus V8F 69 000,-Kč

Dosť basuju treba ich vhodne umiestniť odhmotniť podložky od podlahy.A su aj detailné ná výškach a stredoch. 8-)
Popripade možeš aj tie dalšie vyskušať.

https://www.hifionline.cz/hifibazar/pro ... f-emit-50/

Pavel_LXmini
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Od těchto bych zrovna odradil. K zesilovači, kterým se vlákno zabývá, jejich parametry vhodné nejsou.

Odpovědět