Aký Blue Ray prehrávač kúpiť?

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
RaDu65
Kontaktovat uživatele:

Re: Aký Blue Ray prehrávač kúpiť?

Příspěvek od RaDu65 »

Zdravím,
pořídil jsem Tv Panasonic TX-65FZ950E OLED pro domácí kino a hledám kvalitou odpovídající Ultra HD 4K Blu-ray přehrávač..Rozhoduji se mezi Panasonic DP-UB9000EGK a Pioneer UDP-LX500.Je mi jasné,že každý má svoje výhody a nevýhody.
Uvítal bych s některým osobní zkušenost.

pershing003
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pershing003 »

Ahoj vespolek.
NAS vedle apratury opravdu neni nejlepsi napad.
co se prenosu tyce, tak to co popisujes vypada na chaos v sitovani.
nejspis tam mas dva (nebo naopak zadnej) poskytovatele IP adres. Nebo naopak tam mas IP adresy napevno a OPPO se tluce s jinym zarizenim. Pri zadavani jmena a hesla se to nema kam pripojit. Posli SZ, zkusim to rozsmodrchat.

tim padem tam vznika kon
pospic píše:
21 led 2019 14:23
Já domácí síť (Wifi) nezavrhuji. Sám ji používám hlavně ve videořetězci. Ethernetový kabel je pro mě, který má PC s mnoha HDD v jiné místnosti než audio a video aparaturu, trochu problém, vrtat ve starém domě silné zdi, dát kabel pod koberec, mezi dveře? A NAS pro řekněme 4 HDD (mám i víc) vedle aparatury by asi byl pěkně hlučný (myslím ty HDD) a drahý. Je pravda, že když chci síťovat musím zapnout PC. Síť tak používám pro přenos videosouborů do přehrávače Oppo 101 a někdy si takhle pouštím i hudbu jako kulisu. Pro soustředěný poslech však preferuji externí USB HDD-laptop s možnostmi rozhraní softwarového přehrávače-DAC. Ona ta síť, hlavně Wifi, má svoje mouchy, třeba video s nejvyšším bitratem se vám seká, i když máte router s nejnovějšími standardy. No a teď ke všemu po mnoha letech bezproblémového chodu, Oppo hlásí log in error při vstupu do sítě. Zadávám heslo, uživatelské jméno a nic nepomáhá. Přitom jsem nic neměnil ani v PC, ani v přehrávači. Zajímavé je, že do některých sdílených složek se dostanu, do jiných ne, další den je to zase jinak.

Karel1
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Karel1 »

*offtopic* Jen mě tak napadlo, nemohl by admin po více než osmi měsících, co tu toto téma je, opravit název vlákna tak, aby byl správně a náhodní návštěvníci si nemysleli, že jsme tu samí tukani !?

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od drfish »

Cormack píše:
22 bře 2019 16:19
Kristen píše:
07 lis 2018 21:10
K Panasonic plazmě si kup Panasonic přehrávač. Již model DP UB300 (180EUR) při soukromých testech obrazově předčil OPPO 205 I 203 . Poměr VÝKON/CENA je např. u UB820 (400 EUR) excelentní. Jediný smutek je plastové dálkové ovládání. Designový skvost je pak UB9000, který má i dálku krásnou (1000 EUR). Zapůjči si nějaký z posledních modelů a vyzkoušej. Starý přehrávač bych neopravoval. Pokrok nezastavíš :) ...
"Již model DP UB300 (180EUR) při soukromých testech obrazově předčil OPPO 205 I 203 ."

To jako vážně???

Mám doma 105 a 203 a lepší obraz jsem snad neviděl, zejména když si člověk pohraje s nastavením. Nemám tedy plazmu, ale 4K Panasonic 146 cm uhlopříčku..........
Pokrok nezastavíš, výrobní náklady jdou dolů a dá se koupit i dostupný výrobek v dobré kvalitě. Ovšem i tak, dobrý přehrávač není za 180 EUR , to by si ho všichni koupili a nemusely by se vyrábět vyšší modely. Proč by se ještě nedávno vyráběl Primare BD32 za 4500 EUR? Každý přehrávač, který mi v životě prošel rukama měl jiný obraz i zvuk než ten předešlý. V současné době bych řekl, že obrazově je výtečný Pioneer LX800. Ten Oppo předčí. Obrazově určitě. ;) A Panasonic byl ovšem vždy především mistr kompromisů, tak bych byl v jeho vynášení opatrnější.

pershing003
Kontaktovat uživatele:

panove,
pri vyberu prehravace (a ted je jedno jestli DVD ci BR) je dobre si polozit otazku:
- Chci obraz ktery se mi bude libit?
nebo
- Chci prehravac, ktery mi ukaze co je na te placce nahrane doopravdy?
v prvnim pripade jde o ciste subjektivni posouzeni, a je uplne jedno jestli je to prehravac za "100 nebo 100000 $ - proste obraz se mi musi libit.

pokud se budem bavit o druhem pripade, tak pro posouzeni doporucuju pouzit napr. testovaci DVD napriklad od jiste firmy (neuvadim aby to nebyla reklama) kde jsou obrazce s definovanym datovym tokem (a taky popisem co se ma zobrazit), ktere proveri dekoder a vlastnosti prehravace.
Byl jsem hodne nemile prekvapen, co dovedly 'vymyslet' nektere prehravace. V nekolika pripadech se objevil i obraz, kterej rozhodne zaznamenanej nebyl a jeden prehravac dokonce testovaci dvd odmital vydat (norma pravi ze laser musi udrzet stopu po dobu ktera odpovida draze cca 4.5mm na vnejsim okraji placky. a s touhle plackou odmital reagovat na stisk tlacitka Eject.

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od drfish »

Souhlasím, že líbivost není kvalita, ale o tom myslím řeč nebyla. Snažíme se samozřejmě přehrát přesně to co je na placce. Z toho ta debata vychází.
A v téhle chvíli vychází teprve najevo co se skrývá pod kapotou přehrávačů, co skutečně umí, jestli to nejsou jen ty barvy...

pershing003
Kontaktovat uživatele:

No prave.
Bojim se ale, ze to co je na te placce vetsinou netusime. Pouze predpokladame ze to ma nejake normalizovane parametry (maximalni datovy tok, prumerny a minimalni, delka GOPu, vzdalenost mezi pity atd.)
Bohuzel, v okamziku kdy se mi dostaly do pracek testovaci DVD, ktere obsahovaly sekvence MPEG-2 podle specifikaci pro format 16:9 i 4:3 a ja je pouzil pri vyberu prehravace, tak jsem zjistil ze implementace dekoderu se lisi mezi vyrobci tak strasne, ze v podstate nema cenu koukat na vernost, protoze neni s cim porovnavat. a v okamziku kdy jsou dva ruzne prehravace vedle sebe tak uz jsme jen v rovine subjektivity.
Alchymie je tvorba obsahu, protoze cenu encoderu neurcuje metoda, ale kvalita kvantovacich tabulek a tak se profi encodery vetsinou jen pronajimaji. Dekodovani pak sice probiha normalizovane, ale vyrobci si vysledek upravuji k obrazu svemu. Kvalita dekodovani se projevi prave na testovacich sekvencich, ktere jsou na hranicnich hodnotach podle specifikaci zavaznych pro vsechny vyrobce - jak prehravacu, tak poskytovatele obsahu.

jirie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirie »

RaDu65 píše:
14 srp 2019 17:08
Zdravím,
pořídil jsem Tv Panasonic TX-65FZ950E OLED pro domácí kino a hledám kvalitou odpovídající Ultra HD 4K Blu-ray přehrávač..Rozhoduji se mezi Panasonic DP-UB9000EGK a Pioneer UDP-LX500.Je mi jasné,že každý má svoje výhody a nevýhody.
Uvítal bych s některým osobní zkušenost.
Zatím žádné reakce :?:

Odpovědět