Zdravím,
pořídil jsem Tv Panasonic TX-65FZ950E OLED pro domácí kino a hledám kvalitou odpovídající Ultra HD 4K Blu-ray přehrávač..Rozhoduji se mezi Panasonic DP-UB9000EGK a Pioneer UDP-LX500.Je mi jasné,že každý má svoje výhody a nevýhody.
Uvítal bych s některým osobní zkušenost.
Aký Blue Ray prehrávač kúpiť?
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Aký Blue Ray prehrávač kúpiť?
Ahoj vespolek.
NAS vedle apratury opravdu neni nejlepsi napad.
co se prenosu tyce, tak to co popisujes vypada na chaos v sitovani.
nejspis tam mas dva (nebo naopak zadnej) poskytovatele IP adres. Nebo naopak tam mas IP adresy napevno a OPPO se tluce s jinym zarizenim. Pri zadavani jmena a hesla se to nema kam pripojit. Posli SZ, zkusim to rozsmodrchat.
tim padem tam vznika kon
NAS vedle apratury opravdu neni nejlepsi napad.
co se prenosu tyce, tak to co popisujes vypada na chaos v sitovani.
nejspis tam mas dva (nebo naopak zadnej) poskytovatele IP adres. Nebo naopak tam mas IP adresy napevno a OPPO se tluce s jinym zarizenim. Pri zadavani jmena a hesla se to nema kam pripojit. Posli SZ, zkusim to rozsmodrchat.
tim padem tam vznika kon
pospic píše: ↑21 led 2019 14:23Já domácí síť (Wifi) nezavrhuji. Sám ji používám hlavně ve videořetězci. Ethernetový kabel je pro mě, který má PC s mnoha HDD v jiné místnosti než audio a video aparaturu, trochu problém, vrtat ve starém domě silné zdi, dát kabel pod koberec, mezi dveře? A NAS pro řekněme 4 HDD (mám i víc) vedle aparatury by asi byl pěkně hlučný (myslím ty HDD) a drahý. Je pravda, že když chci síťovat musím zapnout PC. Síť tak používám pro přenos videosouborů do přehrávače Oppo 101 a někdy si takhle pouštím i hudbu jako kulisu. Pro soustředěný poslech však preferuji externí USB HDD-laptop s možnostmi rozhraní softwarového přehrávače-DAC. Ona ta síť, hlavně Wifi, má svoje mouchy, třeba video s nejvyšším bitratem se vám seká, i když máte router s nejnovějšími standardy. No a teď ke všemu po mnoha letech bezproblémového chodu, Oppo hlásí log in error při vstupu do sítě. Zadávám heslo, uživatelské jméno a nic nepomáhá. Přitom jsem nic neměnil ani v PC, ani v přehrávači. Zajímavé je, že do některých sdílených složek se dostanu, do jiných ne, další den je to zase jinak.

Pokrok nezastavíš, výrobní náklady jdou dolů a dá se koupit i dostupný výrobek v dobré kvalitě. Ovšem i tak, dobrý přehrávač není za 180 EUR , to by si ho všichni koupili a nemusely by se vyrábět vyšší modely. Proč by se ještě nedávno vyráběl Primare BD32 za 4500 EUR? Každý přehrávač, který mi v životě prošel rukama měl jiný obraz i zvuk než ten předešlý. V současné době bych řekl, že obrazově je výtečný Pioneer LX800. Ten Oppo předčí. Obrazově určitě.Cormack píše: ↑22 bře 2019 16:19"Již model DP UB300 (180EUR) při soukromých testech obrazově předčil OPPO 205 I 203 ."Kristen píše: ↑07 lis 2018 21:10K Panasonic plazmě si kup Panasonic přehrávač. Již model DP UB300 (180EUR) při soukromých testech obrazově předčil OPPO 205 I 203 . Poměr VÝKON/CENA je např. u UB820 (400 EUR) excelentní. Jediný smutek je plastové dálkové ovládání. Designový skvost je pak UB9000, který má i dálku krásnou (1000 EUR). Zapůjči si nějaký z posledních modelů a vyzkoušej. Starý přehrávač bych neopravoval. Pokrok nezastavíš...
To jako vážně???
Mám doma 105 a 203 a lepší obraz jsem snad neviděl, zejména když si člověk pohraje s nastavením. Nemám tedy plazmu, ale 4K Panasonic 146 cm uhlopříčku..........

-
- Kontaktovat uživatele:
panove,
pri vyberu prehravace (a ted je jedno jestli DVD ci BR) je dobre si polozit otazku:
- Chci obraz ktery se mi bude libit?
nebo
- Chci prehravac, ktery mi ukaze co je na te placce nahrane doopravdy?
v prvnim pripade jde o ciste subjektivni posouzeni, a je uplne jedno jestli je to prehravac za "100 nebo 100000 $ - proste obraz se mi musi libit.
pokud se budem bavit o druhem pripade, tak pro posouzeni doporucuju pouzit napr. testovaci DVD napriklad od jiste firmy (neuvadim aby to nebyla reklama) kde jsou obrazce s definovanym datovym tokem (a taky popisem co se ma zobrazit), ktere proveri dekoder a vlastnosti prehravace.
Byl jsem hodne nemile prekvapen, co dovedly 'vymyslet' nektere prehravace. V nekolika pripadech se objevil i obraz, kterej rozhodne zaznamenanej nebyl a jeden prehravac dokonce testovaci dvd odmital vydat (norma pravi ze laser musi udrzet stopu po dobu ktera odpovida draze cca 4.5mm na vnejsim okraji placky. a s touhle plackou odmital reagovat na stisk tlacitka Eject.
pri vyberu prehravace (a ted je jedno jestli DVD ci BR) je dobre si polozit otazku:
- Chci obraz ktery se mi bude libit?
nebo
- Chci prehravac, ktery mi ukaze co je na te placce nahrane doopravdy?
v prvnim pripade jde o ciste subjektivni posouzeni, a je uplne jedno jestli je to prehravac za "100 nebo 100000 $ - proste obraz se mi musi libit.
pokud se budem bavit o druhem pripade, tak pro posouzeni doporucuju pouzit napr. testovaci DVD napriklad od jiste firmy (neuvadim aby to nebyla reklama) kde jsou obrazce s definovanym datovym tokem (a taky popisem co se ma zobrazit), ktere proveri dekoder a vlastnosti prehravace.
Byl jsem hodne nemile prekvapen, co dovedly 'vymyslet' nektere prehravace. V nekolika pripadech se objevil i obraz, kterej rozhodne zaznamenanej nebyl a jeden prehravac dokonce testovaci dvd odmital vydat (norma pravi ze laser musi udrzet stopu po dobu ktera odpovida draze cca 4.5mm na vnejsim okraji placky. a s touhle plackou odmital reagovat na stisk tlacitka Eject.
Souhlasím, že líbivost není kvalita, ale o tom myslím řeč nebyla. Snažíme se samozřejmě přehrát přesně to co je na placce. Z toho ta debata vychází.
A v téhle chvíli vychází teprve najevo co se skrývá pod kapotou přehrávačů, co skutečně umí, jestli to nejsou jen ty barvy...
A v téhle chvíli vychází teprve najevo co se skrývá pod kapotou přehrávačů, co skutečně umí, jestli to nejsou jen ty barvy...
-
- Kontaktovat uživatele:
No prave.
Bojim se ale, ze to co je na te placce vetsinou netusime. Pouze predpokladame ze to ma nejake normalizovane parametry (maximalni datovy tok, prumerny a minimalni, delka GOPu, vzdalenost mezi pity atd.)
Bohuzel, v okamziku kdy se mi dostaly do pracek testovaci DVD, ktere obsahovaly sekvence MPEG-2 podle specifikaci pro format 16:9 i 4:3 a ja je pouzil pri vyberu prehravace, tak jsem zjistil ze implementace dekoderu se lisi mezi vyrobci tak strasne, ze v podstate nema cenu koukat na vernost, protoze neni s cim porovnavat. a v okamziku kdy jsou dva ruzne prehravace vedle sebe tak uz jsme jen v rovine subjektivity.
Alchymie je tvorba obsahu, protoze cenu encoderu neurcuje metoda, ale kvalita kvantovacich tabulek a tak se profi encodery vetsinou jen pronajimaji. Dekodovani pak sice probiha normalizovane, ale vyrobci si vysledek upravuji k obrazu svemu. Kvalita dekodovani se projevi prave na testovacich sekvencich, ktere jsou na hranicnich hodnotach podle specifikaci zavaznych pro vsechny vyrobce - jak prehravacu, tak poskytovatele obsahu.
Bojim se ale, ze to co je na te placce vetsinou netusime. Pouze predpokladame ze to ma nejake normalizovane parametry (maximalni datovy tok, prumerny a minimalni, delka GOPu, vzdalenost mezi pity atd.)
Bohuzel, v okamziku kdy se mi dostaly do pracek testovaci DVD, ktere obsahovaly sekvence MPEG-2 podle specifikaci pro format 16:9 i 4:3 a ja je pouzil pri vyberu prehravace, tak jsem zjistil ze implementace dekoderu se lisi mezi vyrobci tak strasne, ze v podstate nema cenu koukat na vernost, protoze neni s cim porovnavat. a v okamziku kdy jsou dva ruzne prehravace vedle sebe tak uz jsme jen v rovine subjektivity.
Alchymie je tvorba obsahu, protoze cenu encoderu neurcuje metoda, ale kvalita kvantovacich tabulek a tak se profi encodery vetsinou jen pronajimaji. Dekodovani pak sice probiha normalizovane, ale vyrobci si vysledek upravuji k obrazu svemu. Kvalita dekodovani se projevi prave na testovacich sekvencich, ktere jsou na hranicnich hodnotach podle specifikaci zavaznych pro vsechny vyrobce - jak prehravacu, tak poskytovatele obsahu.
Zatím žádné reakceRaDu65 píše: ↑14 srp 2019 17:08Zdravím,
pořídil jsem Tv Panasonic TX-65FZ950E OLED pro domácí kino a hledám kvalitou odpovídající Ultra HD 4K Blu-ray přehrávač..Rozhoduji se mezi Panasonic DP-UB9000EGK a Pioneer UDP-LX500.Je mi jasné,že každý má svoje výhody a nevýhody.
Uvítal bych s některým osobní zkušenost.