Aky Phono preamp?
Aky Phono preamp?
Len na obcasne vypocutie som si zadovazil Project 2Xperience Acryl s prenoskou Sumiko Pearl, Neplanujem mat gramo vetvu ako nieco “vazne” takze nie je v plane do nej nejak investovat, Hladam vhodny preamp k tomuto gramo/prenoske.
Zvazujem:
Mofi Studiophono
Schiit Mani
eventualne z druhej ruky:
Actidamp II, III, IV?
alebo ci ma zmysel priplatit za Project Phono box RS
vopred vdaka
Zvazujem:
Mofi Studiophono
Schiit Mani
eventualne z druhej ruky:
Actidamp II, III, IV?
alebo ci ma zmysel priplatit za Project Phono box RS
vopred vdaka
Re: Aky Phono preamp?
Pokud do budoucna neplánuješ kupovat lepší přeosku. Vzal bych ten Mani. Ve své kategorii je myslím jeden z nejlepších.
Na youtube je pěkně udělaný test. Má tam i další videa kde testuje konkurenci. Dražší phono bude určitě slyšet. Jestli to ale budeš mít jen jako vedlejší zdroj hudby zůstal bych při zemi.
Na youtube je pěkně udělaný test. Má tam i další videa kde testuje konkurenci. Dražší phono bude určitě slyšet. Jestli to ale budeš mít jen jako vedlejší zdroj hudby zůstal bych při zemi.
Weiron dakujem za nazor aj video odkaz. Este by ma zaujimalo ak ma niekto osobnu skusenost z tejto kombinacie gramo/prenoska a k tomu vhodne phono. Ten Schiit Mani nema pomial viem nastavitelnu uroven vstupnej kapacity pre MM prenosku. Do buducna sa nejakemu upgrade nebranim, ale stale to bude len doplnkova vetva
Nekupuj sračky. Doporučuji Ri audio PH2 https://www.hifionline.cz/hifibazar/pro ... fier-ph-2/
Používám jej k druhému gramofonu s přenoskou 2m black. Je to velmi dobré phono. Utáhne velmi kvalitní přenosky. Časem se rozhodneš pro lepší přenosku a budeš rád, že ho máš.
Přenoska Sumiko Pearl není kvalitní. Měl jsem ji kdysi a vůbec jsem s ní nebyl spokojený. Kup si raději něco z řady Ortofon 2m, nebo Audiotechnika AT95ML. https://www.thakker.eu/en/cartridges/au ... ge/a-9540/
Používám jej k druhému gramofonu s přenoskou 2m black. Je to velmi dobré phono. Utáhne velmi kvalitní přenosky. Časem se rozhodneš pro lepší přenosku a budeš rád, že ho máš.
Přenoska Sumiko Pearl není kvalitní. Měl jsem ji kdysi a vůbec jsem s ní nebyl spokojený. Kup si raději něco z řady Ortofon 2m, nebo Audiotechnika AT95ML. https://www.thakker.eu/en/cartridges/au ... ge/a-9540/
Neviem z coho sudis ale Mofi Studiophono je vo svojej triede do 500e istotne spickove phono. Mam ho a je lepsie ako actidamp mk3 v2 co je jedno z naj tunajsich phono pre MM prenosku.
Mas dalej milion skusenosti na internete kde ludia prechadzali z mani na studiophono...
Ak by si chcel ist vyssie tak perfektne phono https://bottlehead.com/product/eros-2-p ... ifier-kit/
Mas dalej milion skusenosti na internete kde ludia prechadzali z mani na studiophono...
Ak by si chcel ist vyssie tak perfektne phono https://bottlehead.com/product/eros-2-p ... ifier-kit/
blesk666:
Já ten Mani nezkoušel. Jen jsem četl několik pochvalných komentářů napříč fóry. Měl jsem doma z levnějších: Pro-ject phono box S a Tube box S. Oboje nesály za nic. Za sebe bych se vyhl lampovým předzesilovačům. Mě ta lampa k analogu moc nesedí.
Ještě je na vedlejším fóru na prodej iFi iPhono 2. To vypadá zajímavě.
Já ten Mani nezkoušel. Jen jsem četl několik pochvalných komentářů napříč fóry. Měl jsem doma z levnějších: Pro-ject phono box S a Tube box S. Oboje nesály za nic. Za sebe bych se vyhl lampovým předzesilovačům. Mě ta lampa k analogu moc nesedí.
Ještě je na vedlejším fóru na prodej iFi iPhono 2. To vypadá zajímavě.
tak teraz otazka ci bude vhodnejsi Ri Audio PH2 alebo Moffi Studiophono?
(inak Ri Audio robilo este PH1 ktore bolo osadne aj symetrikou a tie sli lacnejsie ako tato PH2, je to novsi a nejak “vylepseny” model alebo len naopak v podstate nizssi model?)
(inak Ri Audio robilo este PH1 ktore bolo osadne aj symetrikou a tie sli lacnejsie ako tato PH2, je to novsi a nejak “vylepseny” model alebo len naopak v podstate nizssi model?)
PH1 má symetrický i RCA výstup, PH 2 výstup RCA. PH1 se vyráběl buď pro mm, nebo mc přenosku, PH2 pro oboje. Jinak jsou oba podobné, s RCA výstupem stejné. I když tyto předzesilovače bily vyrobené před více než deseti léty, jsou stále nadstandardně provedené. Jsou vybavené odděleným napájením. V hliníkové krabici se vyráběly i pro německou značku Clerar audio, ale prodávaly se za několika násobnou cenu.
Pokud si někde přečtete test od Miroslava Lába, vždy tyto předzesilovače uvádí jako referenční.
Já jsem svůj PH2 kupoval levněji, než je uvedeno v inzerci. Prodejce asi cenu šponuje z důvodu, že je těchto přístrojů málo a kdo je má, nerad se jich zbavuje. I tak za tu cenu těžko seženeš lepší.
Pokud si někde přečtete test od Miroslava Lába, vždy tyto předzesilovače uvádí jako referenční.
Já jsem svůj PH2 kupoval levněji, než je uvedeno v inzerci. Prodejce asi cenu šponuje z důvodu, že je těchto přístrojů málo a kdo je má, nerad se jich zbavuje. I tak za tu cenu těžko seženeš lepší.
PH1 mala zo spodnej strany prepinace kde sa da prepnut MM/MC
Ako spravne udavate, PH1 sa v identickej krabici predavala pod znackou Clearaudio s oznacenim Symphono.
Predavajuci co predava PH2, predava aj ine vyrobky Ri Audio, ceny vsetkych ma vyrazne vyssie ako za ake sa predavali ako second hand. Sam som chvilu v minulosti vlastnil ich predzosilnovac AP100 a kupil som ho asi za polovicu a predal asi za tretinu ceny za co to predava tento predajca. (a to to ma este o par rokov zas viac ako ked som to mal ja). Zvukovo to nebolo zle, ale prevedenie bolo vcelku spatne a odpovedalo skor nizssej cenovej kategorii. Toto iste sa predavalo v inej krabici pod znackou Clearaudio.
Kazdopadne dakujem za rady. Ak mate dalsie este ine, budem za ne rad.
Ako spravne udavate, PH1 sa v identickej krabici predavala pod znackou Clearaudio s oznacenim Symphono.
Predavajuci co predava PH2, predava aj ine vyrobky Ri Audio, ceny vsetkych ma vyrazne vyssie ako za ake sa predavali ako second hand. Sam som chvilu v minulosti vlastnil ich predzosilnovac AP100 a kupil som ho asi za polovicu a predal asi za tretinu ceny za co to predava tento predajca. (a to to ma este o par rokov zas viac ako ked som to mal ja). Zvukovo to nebolo zle, ale prevedenie bolo vcelku spatne a odpovedalo skor nizssej cenovej kategorii. Toto iste sa predavalo v inej krabici pod znackou Clearaudio.
Kazdopadne dakujem za rady. Ak mate dalsie este ine, budem za ne rad.
Také vlastním Ri-Audio PH1 a ten můj má svitch pro přepínání MM/MC. Zvukove tomu bude konkurovat až Phono box RS.
Měl jsem půjčený PH1 od kamaráda. Ten měl pouze mm. Asi se vyráběl v různých variantách.
to ma prave zaujimalo, lebo prave Phonobox RS je jednak dost novsi, ma XLR navyse proti PH2 a dost slusne moznosti nastavenia a ako sevond hand je v ponuke za 11-12tis Kc
Ale zprvu jsi chtěl něco levného pro občasný poslech.
ale ano, aj s ohladom na danu prenosku a asi aj gramec, nema velky zmysel ist nejak moc vyssie. Beriem nakoniec to PH2, tak uvidim ako si to cele sadne spolu. Naposledy som doma pocuval gramec este NC450 a NC500 s prenoskou JVC Z4S cez vstavany predzosik v BV P1 SE asi tak 12-15rokov dozadu a nejak ma to moc nenadchynalo. Ale je pravdou ze ma nenadchynali ani prezentacie nasich predajcov v rovnakom case na vystavach ci uz to byval Platan alebo Ketos (neboli to ziadne lacne aparaty ale podla mna to nebolo ono)
Inak nepodarilo sa mi nikde oficialne dohladat aku vystupnu kapacitu ma Sumiko Pearl (vraj ma ale rada nizke hodnoty a co su to nizke hodnoty? do 200pF aj s kabelazou?)
Ri Audio PH2 nema oficialne web stranky a ani teda dohladatelny udaj o kapacite na vstupe a ani ju nema nastavitelnu. Co som sa vsak docital skor na forach, tak ju ma rovnako ako PH1 270pF pre MM aj MC, co sa mi javi dost vela. Phono kabel bude Van den hul D501 silver hybrid
Ri Audio PH2 nema oficialne web stranky a ani teda dohladatelny udaj o kapacite na vstupe a ani ju nema nastavitelnu. Co som sa vsak docital skor na forach, tak ju ma rovnako ako PH1 270pF pre MM aj MC, co sa mi javi dost vela. Phono kabel bude Van den hul D501 silver hybrid