Alternativa k Marantz Melody M-CR612
Alternativa k Marantz Melody M-CR612
Potřebuji kvalitní mikrosystém s dobrým zvukem a internetovým rádiem, v ceně cca20000K. Podle referencí a dostupných informací to nejspíš vypadá na tento. Nicméně před konečným rozhodnutím bych rád znal pár názorů na něj a/nebo jeho alternativy. Repro bych použil Paradigm Monitor3 v3, jestli je někdo zná. Později bych je vyměnil za novější s imp. 4ohmy. Primární zdroj zvuku je CD, nebo kvalitní stream. Typ muziky – klasika, nebo tichý jazz/new age.
Poradí někdo znalý?
Díky moc za lkaždou radu.
Petr
Poradí někdo znalý?
Díky moc za lkaždou radu.
Petr
Re: Alternativa k Marantz Melody M-CR612
Ahoj, léta hraji v kanceláři na MarantzM-CR611 a super. Hraji na regálovky Jamo C93 a spokojenost. Mám jediný problém, ale nevím jestli to není WiFi sítí (hraji net rádio přes WiFi), občas se jakoby zacykluje a nenačte internetové rádiové stanice. Tak vypnout z napětí, počkat 15 minut a po zapnutí zase jede jako nezmar.
s tím wifi, nebo i bluetooth z telefonu, nebo tablety mám podobné zkušenosti. Nic z toho nefunguje na 100%. Přerušuje, vypíná se z ničeho nic, ztrácí spojení. Všechno běží v "módu beta". Je to o neustálem resetování a to člověka moc nebaví. Ale nedá se s tím nic dělat. Základní vlastnost ale naštěstí řeší nespokojenost. Tou je kvalita zvuku z daného přístroje. To je pro mne základ. Díky za názor.
Vím, že Marantz jako značka je zárukou kvality. nicméně mi nedá abych se nezeptal na variantu v podobě Yamaha MCR-N670 https://www.hifi-voice.com/testy-a-rece ... a-mcr-n670
Párkrát jsem se seknul s jiným přístroji, i když v jiné kategorii (Panasonic/Sony/Pioneer).
Posuzuji pouze teoreticky: Yamaha je staršího data, ale má podobné parametry a jakousi klasickou solidnost pro mne. Rozdělení do dvou přístrojů taky navozuje "velkou" sestavu v malém provedení. Nemám dobrou zkušenost se setovými repráky, nechci je mít tady někde ve skříni, jestli to nebude ono. Může se k tomu někdo prosím vyjádřit, jestli to má doma? Díky za trpělivost.
Párkrát jsem se seknul s jiným přístroji, i když v jiné kategorii (Panasonic/Sony/Pioneer).
Posuzuji pouze teoreticky: Yamaha je staršího data, ale má podobné parametry a jakousi klasickou solidnost pro mne. Rozdělení do dvou přístrojů taky navozuje "velkou" sestavu v malém provedení. Nemám dobrou zkušenost se setovými repráky, nechci je mít tady někde ve skříni, jestli to nebude ono. Může se k tomu někdo prosím vyjádřit, jestli to má doma? Díky za trpělivost.
Samozrejme záleží na tom aké máš nároky, ale setové repro by som celkom nezatracoval. Sám som nadmieru spokojný so zvukom bedničiek od mikrosystému Onkyo, čo máme v spálni. Čistý dynamický a rýchly zvuk.
No veď uvidíš, resp. budeš počuť. Tá Yamaha minimálne vyzerá skvele. Ja mám viac komponentov tejto značky a mnohé fungujú stále bez najmenšieho problému vyše 22 rokov.
Tu sú nejaké hodnotenia užívatelov:
https://www.alza.cz/recenze/yamaha-mcr- ... 042786.htm
No veď uvidíš, resp. budeš počuť. Tá Yamaha minimálne vyzerá skvele. Ja mám viac komponentov tejto značky a mnohé fungujú stále bez najmenšieho problému vyše 22 rokov.
Tu sú nejaké hodnotenia užívatelov:
https://www.alza.cz/recenze/yamaha-mcr- ... 042786.htm
takto 'virtuálně' se dá pouze vsadit na renomé značky. Malinko mě odrazuje od Yamahy fakt, že se již skoro nedá sehnat v normálním prodeji. Je to pár let starý stroj, asi ho mají důvod nedělat víc... Onkyo jsem viděl taky, podobná situace jako u Yamahy, sestava CS-N575D, resp. 775 se již taky nedělá. Měl hezký velký displej. Jsem vizuálně založený, mimo zvuku. Ten je ale provořadý.
Yamahu trochu sledujem a v poslednom roku-dvoch prestali vyrábať viacero komponentov. Napríklad celkom z ponuky zmizli SACD prehrávače - ostal iba jeden základný CD prehrávač, z neviem kolkých stereo recievrov ostali tuším iba dva. Netuším čo je za tým, či je to čipová kríza, finančná kríza, alebo čo. Každopádne to ale nebolo spôsobené nekvalitou.
Inak k tomu Onkyu - ten mikrosystém čo máme má už nejakých +-17 rokov a stále hrá, len má už takmer celkom vypálený displej a raz bol v servise kvôli CD mechanike. Inak spokojnosť.
Inak k tomu Onkyu - ten mikrosystém čo máme má už nejakých +-17 rokov a stále hrá, len má už takmer celkom vypálený displej a raz bol v servise kvôli CD mechanike. Inak spokojnosť.
objednal jsem tu Yamahu, reference jsem prošel, doufám, že to bude ok.
Dám vědět když tak, jak to dopadlo.
díky za postřeh JV, mám podobné informace.
Dám vědět když tak, jak to dopadlo.
díky za postřeh JV, mám podobné informace.
Držím palce nech to dobre dopadne a nech si spokojný.
V dnešnej dobe človek musí mať pri kúpe čohokolvek a akejkolvek (aj renomovanej značky) aj trochu šťastia aby nenatrafil na nejaký nepodarok.
V dnešnej dobe človek musí mať pri kúpe čohokolvek a akejkolvek (aj renomovanej značky) aj trochu šťastia aby nenatrafil na nejaký nepodarok.