Alternativa k Marantz Melody M-CR612

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
bluenite
Kontaktovat uživatele:

Alternativa k Marantz Melody M-CR612

Příspěvek od bluenite »

Potřebuji kvalitní mikrosystém s dobrým zvukem a internetovým rádiem, v ceně cca20000K. Podle referencí a dostupných informací to nejspíš vypadá na tento. Nicméně před konečným rozhodnutím bych rád znal pár názorů na něj a/nebo jeho alternativy. Repro bych použil Paradigm Monitor3 v3, jestli je někdo zná. Později bych je vyměnil za novější s imp. 4ohmy. Primární zdroj zvuku je CD, nebo kvalitní stream. Typ muziky – klasika, nebo tichý jazz/new age.
Poradí někdo znalý?
Díky moc za lkaždou radu.
Petr

Frosty
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Alternativa k Marantz Melody M-CR612

Příspěvek od Frosty »

Ahoj, léta hraji v kanceláři na MarantzM-CR611 a super. Hraji na regálovky Jamo C93 a spokojenost. Mám jediný problém, ale nevím jestli to není WiFi sítí (hraji net rádio přes WiFi), občas se jakoby zacykluje a nenačte internetové rádiové stanice. Tak vypnout z napětí, počkat 15 minut a po zapnutí zase jede jako nezmar.

bluenite
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bluenite »

s tím wifi, nebo i bluetooth z telefonu, nebo tablety mám podobné zkušenosti. Nic z toho nefunguje na 100%. Přerušuje, vypíná se z ničeho nic, ztrácí spojení. Všechno běží v "módu beta". Je to o neustálem resetování a to člověka moc nebaví. Ale nedá se s tím nic dělat. Základní vlastnost ale naštěstí řeší nespokojenost. Tou je kvalita zvuku z daného přístroje. To je pro mne základ. Díky za názor.

bluenite
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bluenite »

Vím, že Marantz jako značka je zárukou kvality. nicméně mi nedá abych se nezeptal na variantu v podobě Yamaha MCR-N670 https://www.hifi-voice.com/testy-a-rece ... a-mcr-n670
Párkrát jsem se seknul s jiným přístroji, i když v jiné kategorii (Panasonic/Sony/Pioneer).
Posuzuji pouze teoreticky: Yamaha je staršího data, ale má podobné parametry a jakousi klasickou solidnost pro mne. Rozdělení do dvou přístrojů taky navozuje "velkou" sestavu v malém provedení. Nemám dobrou zkušenost se setovými repráky, nechci je mít tady někde ve skříni, jestli to nebude ono. Může se k tomu někdo prosím vyjádřit, jestli to má doma? Díky za trpělivost.

JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JV »

Samozrejme záleží na tom aké máš nároky, ale setové repro by som celkom nezatracoval. Sám som nadmieru spokojný so zvukom bedničiek od mikrosystému Onkyo, čo máme v spálni. Čistý dynamický a rýchly zvuk.
No veď uvidíš, resp. budeš počuť. Tá Yamaha minimálne vyzerá skvele. Ja mám viac komponentov tejto značky a mnohé fungujú stále bez najmenšieho problému vyše 22 rokov.
Tu sú nejaké hodnotenia užívatelov:
https://www.alza.cz/recenze/yamaha-mcr- ... 042786.htm

bluenite
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bluenite »

takto 'virtuálně' se dá pouze vsadit na renomé značky. Malinko mě odrazuje od Yamahy fakt, že se již skoro nedá sehnat v normálním prodeji. Je to pár let starý stroj, asi ho mají důvod nedělat víc... Onkyo jsem viděl taky, podobná situace jako u Yamahy, sestava CS-N575D, resp. 775 se již taky nedělá. Měl hezký velký displej. Jsem vizuálně založený, mimo zvuku. Ten je ale provořadý.

JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JV »

Yamahu trochu sledujem a v poslednom roku-dvoch prestali vyrábať viacero komponentov. Napríklad celkom z ponuky zmizli SACD prehrávače - ostal iba jeden základný CD prehrávač, z neviem kolkých stereo recievrov ostali tuším iba dva. Netuším čo je za tým, či je to čipová kríza, finančná kríza, alebo čo. Každopádne to ale nebolo spôsobené nekvalitou.
Inak k tomu Onkyu - ten mikrosystém čo máme má už nejakých +-17 rokov a stále hrá, len má už takmer celkom vypálený displej a raz bol v servise kvôli CD mechanike. Inak spokojnosť.

bluenite
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bluenite »

objednal jsem tu Yamahu, reference jsem prošel, doufám, že to bude ok.
Dám vědět když tak, jak to dopadlo.
díky za postřeh JV, mám podobné informace.

JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JV »

Držím palce nech to dobre dopadne a nech si spokojný. ;)
V dnešnej dobe človek musí mať pri kúpe čohokolvek a akejkolvek (aj renomovanej značky) aj trochu šťastia aby nenatrafil na nejaký nepodarok.

Odpovědět