Audiophile Linux
Re: Audiophile Linux
pipis píše:
Určitě to bude fungovat výborně, obrovská výhoda Linuxu je v tom, že se kernel dá přizpůsobit přesně dle požadavků a konkrétně v tomhle projektu integrují jen to, co je nutné pro audio, odezva pak musí být daleko lepší,
než v unifikovaném kernelu Windows, OSX apod. Věřím, že rozdíly ve zvuku mezi přehráváním z téhle distro a nepřizpůsobenými Windows budou hned slyšet.
Ano určitě to je slyšet, stejně jako použití wasapi v tom unifikovaném kernelu Windows.Já jakožto zastánce (open source)a free software- různá distra linuxů pravidelně a opakovaně zkouším,takže mi ap-linux nemohl uniknout. Bohužel jako vždy to má nějaký ten (root) hák. Až mě to pomalu ale jiste přestává bavit,podotýkám že samotné děl. dísku na part.swap,instalačka atd problém není ale ten syst.samotný, ale co vyzkoušej a uvidíš sám a pak dej vědět jak dlouho ti to na P C (bytˇjen hudebním) vydrží.
no jestli je to jak pises, ani nemam chut se s tim babrat a strcim tam windowsy ..pompo píše:ale co vyzkoušej a uvidíš sám a pak dej vědět jak dlouho ti to na P C (bytˇjen hudebním) vydrží.
No myslím tím háčky v podobě nestandardního až nestab. chování (což je opak proklamovaného),šnečí boot a náběh systému, neskousnutelné ovládáni, i pro trpělivého flegmatika, ohavný vzhled a to i při použití špičkového KDE prostředí + libovolného z mnoha skinů. konfigurovatelnost na úrovni 98 - ček a samozřejmě ubohá program.podpora pro téměř jakékoli železo.(grafky,zvuk. atd. Asi jsem zmlsaný nebo zkažený oknama ale s vyjímkou jediné starší distr. suse jsem vždy shledal linux jen ztrátou navíc fakt zbytečnou ztátou času. Ale nikomu to neberu kdo má čas se s tím srát, nebo se mu to líbí, tak jak to je nechtˇsi dá.
Vidim to podobne - strata casu.
ted jsem trochu zmaten - jaky OS teda pouzivas ? pises o Ubuntu, ale foobar existuje jen pro windows, nebo ne ?pipis píše:Vyzkoušel jsem jRiver - zbytečně složitý, řekl bych nepřehledný, AP linux - děs běs, nakonec jsem skončil a maximálně mi vyhovuje kombinace - XBMC (na filmy, zábavu) a Foobar2000 na hi-res muziku.
Ovládám to přes IR DO + mobily. Stáhl jsem si k oběma programům aplikaci do telefonu - vypadá to skvěle, výborně se to ovládá a zvládne to doma kdokoli.
Nakonec to nejjednodušší je pro mě osobně nejlepší, navíc v kombinaci např. s Ubuntu vše grátis a bez warezu.
Teoreticky emulovať cez wine.
a ma to smysl ? neni lepsi pouzit nejakou alternatinu urcenou primo pro Linux - Foobnix, DeadBeef ?Odar píše:Teoreticky emulovať cez wine.
navic co jsem ted hodil do vyhledavace dotaz, hned na mne vypadlo, ze je treba resit jak obejit audio stack ve wine ...
ale jak to pozoruju, nakonec bude nejsnazsi zustat u tech widli ..
Netvrdím, že to má zmysel. Iba, že sa to dá. Pod Linuxom by som použil XBMC / Kodi.
tam zadny problem neni ? s USB DACem to pobezi bit perfect bez nutnosti neco resit ?Odar píše:Pod Linuxom by som použil XBMC / Kodi.
Nativne. No problem.